NaslovnicaVijestiEvo zašto je Guardiola ubojit u prvenstvu, a u Ligi prvaka nije?

Evo zašto je Guardiola ubojit u prvenstvu, a u Ligi prvaka nije?

Španjolska Marca i njihov poznati kolumnist Alberto Rubio objavili su kolumnu u kojoj Rubio pokušava objasniti zašto Pep Guardiola dominira u svakom prvenstvu u koje dođe, a u Ligi prvaka od odlaska iz Barcelone nema velikih uspjeha.

Dok je bio u Barceloni Pep je zaista dominirao. U četiri sezone dva puta je osvojio Ligu prvaka, a dva puta je ispao u polufinalu. Doduše 2009. godine Barcelona je bila lošija od Chelseaja, ali uz poguranac sudaca ipak su ušli u finale, ali 2010. i 2012. ispali su od Intera i Chelseaja u utakmicama u kojima su bili bolji protivnik.

Po odlasku iz Barcelone Pep Guardiola trebao je odmor, godinu dana nije nikoga trenirao, živio je u New Yorku, učio njemački jezik i skupljao motivaciju za nastavak, za preuzimanje Bayerna. U jesen 2013. godine Pep Guardiola preuzima Bayern, tada aktualnog osvajača trostruke krune, Pep je uveo svoju filozofiju u Bayern, dominirali su prvenstvom kao nikada prije, ali ne može se reći da je unaprijedio Juppov Bayern.

Zašto Pep dominira prvenstvom, a Ligom prvaka ne?

Pep svoju nogometnu filozofiju temelji na dobrom pozicioniranju u fazi gradnje napada, dobrom pozicioniranju u fazi tranzicije iz obrane u napad i dobrom pozicioniranju u visokom pressingu i oduzimanju lopte odmah po gubitku iste. Kada on ima superiorne momčadi kakve je do sada u karijeri imao – Barcelona, Bayern, City, to je najbolji recept na svijetu protiv malih momčadi jer njegovi mehanizmi igre su najbolji na svijetu dok ne dođe pravi protivnik protiv kojeg se treba znati i braniti.

[su_live_koeficijenti]

Sezona – 2013/14, Bayern u knock-out fazi prolazi prvo Arsenala, pa Moyesovog Uniteda, no ne pretjerano lagano, ali dovoljno dominantno. U polufinalu dolazi na Ancelottijev Real koji zna kako se igra ozbiljni nogomet, ekipa koja napada okomito i ima vanserijske pojedince poput Ronalda, Ramosa, Balea protiv kojeg se treba znati jako dobro braniti da bi ih zaustavili. Pepove momčadi u mnogočemu su najbolje, ali u tome nisu. Ukupni rezultat Real Madrid 5-0 Bayern Munchen.

Sezona – 2014/15, Bayern u knock-out fazi prolazi protiv Shakhtara i Porta, a u polufinale dolazi protiv Barcelone. Bayern u toj utakmici bio dobar, napadali su, igrali sjajan pressing, no kada je pred kraj utakmice koncentracija malo opala ponovno je presudio vanserijski potez jednog najboljih igrača svijeta – Lionela Messija. Prva utakmica završila je 3-0 i tu je već sve bilo gotovo, Barcelona 5-3 Bayern Munchen.

Sezona – 2015/16, Bayern u osmini finala jedva prolazi protiv Juventusa koji je imao četvrtfinale do zadnjih minuta, pa u četvrtini finala ukupnim rezultatom 3-2 prolazi protiv Benfice, da bi u polufinalu ispao protiv Atletico Madrida. Ponovno, van serijska kvaliteta kakvu ima Griezmann odlučila je utakmica. Ponovno je protivnik bio okomit i ubojit, a vanserijska kvaliteta kakvu imaju Ronaldo, Griezmann, Messi ne može se baš lako čuvati.

[su_champions_league]

Sezona – 2016/17, Guradiolin City u grupnoj fazi prolazi s tek 9 bodova kao drugoplasirana momčad, ponovno ga unišio njegov učenik – Lionel Messi, a u knock-out fazi ispada već u osmini finala protiv Monaca, ukupnim rezultatom 6-6. Ponovno je protivnik bio okomit i ubojit, a vanserijska kvaliteta kakvu ima Kylian Mbappe nije se mogla čuvati.

Ove sezona ista priča, Salah i društvo ponovno su pokazali kako pozicijski nogomet Pepa Guardiole donosi puno bodova u prvenstvu, ali za osvojiti Ligu prvaka treba i čvrta obrana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!