NaslovnicaVijestiZašto je Lahm najbolji desni bek u povijesti?

Zašto je Lahm najbolji desni bek u povijesti?

Zašto je Lahm najbolji desni bek u povijesti? Nekoliko dana prije objavljivanja svoje namjere da se povuče na kraju sezone, Philipp Lahm je ubilježio 500. nastup u dresu Bayerna u remiju protiv Schalke 1-1 na Alianz Areni. Miran, tih, povučen. Genije. Njegova postignuća prolaze nezapaženo od strane mnogih, ali ovaj nevjerojatno nadareni nogometaš je jedan od najvećih. Ako ne i najaveći desni bek u povijesti ove igre.

Zašto je Lahm najbolji desni bek u povijesti

Philipp Lahm odigrao je prvu utakmicu za Bayern u remiju 3-3 u Ligi prvaka protiv francuskog Lensa. U igru je ušao u 92. minuti a zamjenio je Bastian Schweinsteigera, koji je također debitirao u istoj utakmici. 14 godina kasnije, Lahm i Schweinsteiger sada se nalaze na osmom mjestu liste igrača sa najviše nastupa za Bayern. Bila je to smjena generacija. Istrošenu ekipu koja je osvojila Ligu prvaka godinu ranije zamjenili su neki novi klinci. Ti klinci su svoju karijeru okrunisali pobjedom u Ligi prvaka 2013 godine a moglo ih je biuti i više. Dva puta su poraženi u finalu, tri puta su ispadali u polufinalu. Lahm je to sve podnio onako kakav i sam jeste. Mirno, tiho, povučeno.

[su_bet365_live_koeficijenti]

U 613 nastupa za Bayern i Njemačku, dosljednost 33-godišnjaka na terenu bila je jedna od njegovih najvećih prednosti. “On uvijek dobro igra, nikada ga nisam vidio da ima lošu utakmicu, uvijek će biti posebna osoba u mom životu, on je apsolutna legenda.” Philipp Lahm je najinteligentniji nogometaš kojeg sam ikad trenirao. ” Rekao je bivši trener Pep Guardiola. A trenirao je mnoge.

>> Transfer glasine: Hulk u Londonu, Walker u Minhenu, Kante u Madridu

Lahm je sakupio 113 nastupa za Njemačku za 10 godina igranja u reprezentaciji. Kao kapiten predvodio je Pancere na  Svjetskom prvenstvu 2014. godine do naslova prvaka svijeta, a igrao je na svim velikim takmičenjima za reprezentaciju od 2004 godine. I uvijek je bio standardan. U dobi od 30 godina, Lahm je objavio svoj odlazak u mirovinu kao prvak svijeta. U najboljim godinama. Otišao je kao šampion, baš kao i što sada odlazi.

 Lahm nikada nije dobio crveni karton u 500 nastupa za Bayern München. Ako želite primjer profesionalizma i kontrole na terenu, onda je ovaj čovjek savršen uzor za mlade ali i one starije. To govori o tome koliko je učinkovit Philipp Lahm kao nogometaš. Najnevjerovatnija činjenica je da u Bundesligi nije počinio prekršaj između septembra 2014. i oktobra 2015. Kako mu to uspjeva?

 

Kada se Njemačka pripremala za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, Lahm je 2007. godine posjetio Južnu Afriku i želio je učiniti nešto za siromašnu djecu u Africi. Shvatio je kako djeca žive u gradskim naseljima. Velike obitelji koje žive u siromaštvu, bez krova na glavom, donirao je novac za izgradnju naselja. 

Pravi veličanstveni nogometaš koji je 16 godina uzastopce nastupao na najvišoj razini, Lahm je jednom rekao: “Bez obzira na to imamo li najbolje induvidualce, morate imati najbolji tim” – rečenica koju je iskreno mogao izustit samo Lahm, najveći desni bek naše generacije, a možda i svih vremena! 

Hvala ti, Philipp.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!