NaslovnicaVijestiZašto Ranieri neće gledati duel između Chelseaja i Tottenhama?

Zašto Ranieri neće gledati duel između Chelseaja i Tottenhama?

Claudio Ranieri priznao je da će vjerovatno biti poslednja osoba koja će saznati ukoliko Leicester bude krunisan kao šampion Premier lige u ponedjeljak uveče, pošto će se vraćati sa ručka sa 96-godišnjom majkom u Italiji.

Šef Lisica zbog putovanja u rodnu zemlju u nedjelju uveče, biće u povratku na Ostrvo tačno u vrijeme odigravanja utakmice na Stamford Bridgeu, između Chelseaja i Tottenhama.

Ranieri

Leicester nije iskoristio prvu šansu da ugrabi titulu Premiershipa, s obzirom na to da je danas remizirao sa Manchester Unitedom na Old Traffordu, ali ukoliko Tottenham ne savlada Chelsea na Stamfordu, Lisice će imati titulu u džepu.

“Sutra uveče ću biti u letu. Sada idem u Italiju i vraćam se nazad za vrijeme utakmice. Biću poslednja osoba koja će znati za rezultat. Želim da vidim svoju majku. Ona ima 96 godina i volio bih da odem na ručak sa njom”, rekao je Ranieri.

Hiljade Leicesterovih navijača otputovalo je na Old Trafford u nadi u iščekivanju titule. Važnost utakmice se odrazila i na atmosferu na stadionu.

Gol Wesa Morgana glavom anulirao je vođstvo Uniteda, u koje ih je doveo Anthony Martial, ostavljajući mogućnost da Leicester osigura titulu prije utakmice protiv Evertona narednog vikenda, na svom King Power stadionu.

Ranieri je istakao kako bi bio oduševljen ukoliko bi im rezultat utakmice između Bluesa i Spursa pomogao da konačno prođu kroz cilj kao prvi, dodavši: “Želim samo da osvojim titulu, nije važno kad, vjerujte mi.”

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Italijan je priznao kako su loše počeli protiv Uniteda, ali pohvalio je reakciju svoje ekipe u odsustvu najboljeg strijelca Jamiea Vardyja, koji odrađuje suspenziju.

“Vrlo sam srećan što smo osvojili bod protiv fantastičnog Uniteda, igrali su veoma dobro. Na početku su bili sjajni. Imali smo problema sa njihovim visokim presingom. Bez Vardyja je bilo vrlo teško da raširimo njihovu defanzivnu liniju.”

“Ipak, vrlo sam zadovoljan našim nastupom i pribranošću. Poslije primljenog gola smo zadržali mirnoću i postigli pogodak za izjednačenje. To nam je donijelo dosta samopouzdanja, pa smo igrali mnogo bolje.”

“Nakon toga bila je to druga utakmica. I mi i oni smo mogli zabiti, na kraju je završeno remijem, zbog kojeg sam vrlo srećan”, kazao je Ranieri.

Ranieri će nastaviti da savjetuje svoje igrače da čvrsto ostanu na zemlji, jer se Leicester priprema za proslavu kakvu grad nikad nije mogao da zamisli.

“Znam da je vatromet u gradu, sav grad je u plavom, ali moramo se koncentrisati bez osluškivanja tog vatrometa. Moramo da se držimo terena, mislim da ćemo imati još jednu tešku utakmicu”, izjavio je italijanski stručnjak.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!