NaslovnicaVijestiZatišje pred buru? City na kraju transfer roka troši preko 100 miliona...

Zatišje pred buru? City na kraju transfer roka troši preko 100 miliona eura na dva igrača!

Engleski div Manchester City, kako se čini, ipak neće mirovati u januaru mjesecu. Nakon što nisu doveli Sancheza, trener Građana Pep Guardiola okrenuo se dvojici drugih nogometaša, a navodno je riječ o veznjaku i defanzivcu.

City na kraju transfer roka

Trener Građana Pep Guardiola nakon poraza u borbi za Alexis Sanchez izjavio da City nije želio da se takmiči sa Unitedom, a navodno je riječ o finansijskom fair playu, ali i želji Guardiole da u klub dovede Aymeric Laportea i brazilskog veznjaka Freda iz Šahtara. Kako stvari sada stoje, klub koji je na ljeto potrošio preko 240 miliona eura na pojačanja, u januaru će potrošiti još 100 miliona eura na dvojicu nogometaša.

>> Ibrahimović poslao poruku Mkhitaryanu nakon njegovog odlaska iz kluba

Laporte, koji je posljednjeg dana avgusta 2016. godine bio na pragu prelaska u City, ima otkupnu klauzulu od 65 milijuna eura, a poznavajući politiku Athletica, ispod te cijene ga neće pustiti. Guardiola u odbranu želi dovesti „modernog obrambenog igrača” a u svjetlu nedavnih transfera na tržištu, cijena od 65 milona i nije toliko velika.

[su_bonus]

Druga meta Pepa Guardiole je 24-godišnji veznjak Šahtara, Fred, za kojeg bi City prema pisanju Independenta morao platiti oko 40 miliona eura. Guardiola u Fredu vidi dugogodišnjeg nasljednika Yaye Tourea, a i zamjenu za Fredovog sunarodnjaka Fernandinha, koji se polako približava zenitu svoje karijere.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!