NaslovnicaVijestiZavršnica BiH Premijer lige: Dva kluba u borbi za naslov, četiri u...

Završnica BiH Premijer lige: Dva kluba u borbi za naslov, četiri u borbi za opstanak

Završnica BiH Premijer lige je vrlo blizu. Ostala su još samo dva kola gdje ćemo saznati koji klub osvaja naslov, te timove koji ispadaju iz lige. Dva kluba se bore za naslov. Zrinjski iz Mostara ima četiri boda više od Slobode iz Tuzle i vrlo su blizu četvrtom naslovu Premijer lige.

Završnica BiH

Zrinjski bi već za vikend mogao da proslavi svoj četvrti naslov. Mladost iz Doboj Kakanja će ugostiti Mostarce, gdje je Mladost već osigurala opstanak u ligi i nisu im potrebni bodovi, dok je ovo šansa za Zrinjski da podigne trofej.

Ukoliko Zrinjski ne pobijedi Mladost, onda će Mostarci u posljednjem kolu dočekati Tuzlansku Slobodu sa kojom se bore za titulu. To bi bila velika borba dva tima za titulu Premijer lige BiH.

Na drugoj strani Sloboda prije posljednjeg kola protiv Zrinjskog, ima utakmicu na Tućnju, gdje će igrati protiv Sarajeva. Bordo tim se sada bori za plasman u Europu, što im je dodatna motivacija, a Sloboda mora pobijediti ukoliko želi ostati u konkurenciji za titulu. Ovo će biti jedna vrlo zanimljiva utakmica na Tušnju u Tuzli.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Što se tiče borbe za opstanak, četiri tima se bore za dvije pozicije koje će osigurati opstanak u Premier ligi, a to su Borac, Slavija, Olimpic i Vitez.

Već četiri kluba je ispalo a to su Travnik, Drina, Rudar i Velež. U borbi za opstanak, najbolje šanse ima Vitez koji ima 35 bodova, a u pretposljednjem kolu dočekuje Slaviju koja ima samo bod manje, ako neko od rivala kiksa Vitez će ostati u ligi. Ukoliko ne pobijede Slaviju, o svojoj sudbini će odlučivati u posljednjem kolu protiv Borca iz Banja Luke.

Olimpic je već u zoni ispadanja i sljedeće kolo igraju protiv Travnika, koji se već oprostio sa Premier ligom. Olimpic ima 33 boda i eventualnom pobjedom bi stigli do 36, a zatim bi čekali kiks ostalih ekipa, ali bi u posljednjem kolu morali pobijediti Sarajevo na Koševu.

Banjalučki Borac naredno kolo igra protiv Radnika iz Bijeljine. Momčad Radnika igra finale Kupa protiv Slobode i sve svoja sredstva su usmjerili ka tom takmičenju, a to bi moglo biti dobro po Banjalučane.

Velika borba ove sezone u Premier ligi BiH, a samo još dva kola su preostala do kraja. Bit će zanimljivo gledati utakmice ove lige koje se igraju za vikend.

Naš forum, mjesto gdje se analiziraju utakmice, predlažu tipovi, i razmjenjuju mišljenja o utakmicama. Bez plaćanja i bilo kakve naknade, potpuno besplatno. Registrujte se, nemate što izgubiti.

REGISTRUJ SE NA FORUM!

Nagradna Igra – Pogodi TIPOVE i OSVOJI 10 €

Bet365 kladionica vam nudi i velike bonuse koje možete dobiti ukoliko se registrujete na banneru ispod. Bet365 online kladionica je jedna od najpoznatijih na svijetu koja broji oko sedam miliona korisnika iz 200 različitih zemalja širom svijeta. Očekujte vrlo široku ponudu na sve vrste sportova i veliki izbor klađenja uživo. 

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!