NaslovnicaVijestiZbog čega je Cech naljutio Wengera?

Zbog čega je Cech naljutio Wengera?

Petr Cech, golman Arsenala, naljutio je menadžera Arsenea Wengera neobjašnjivom odlukom da istrči do centra i izvede slobodan udarac u zaustavnom vremenu.

naljutio

Theo Walcott donio je prednost Gunnersima nakon samo pet minuta, no golovima Leroya Sanea i Raheema Sterlinga u drugom poluvremenu, momčad Pepa Guardiole je preokrenula rezultat, što je drugi uzastopni poraz tima sa Emiratesa.

Mesut Ozil je na meti kritika navijača Arsenal na Twitteru – njemački playmaker je bio nevidljiv protiv Guardioline ekipe, međutim Petr Cech je bio taj koji je propisno naljutio Wengera na kraju utakmice.

Zbog čega je Francuz bijesnio na iskusnog golmana? Prošle su četiri minute zaustavnog vremena, kada je Arsenal imao poslednju priliku da nešto napravi, na semaforu je stajalo 94:30, te je trebalo da ubace loptu u šesnaesterac Cityja.

Cech je pretrčao od svog gola do centra igrališta da bi izveo slobodan udarac i neobjašnjivo dodao loptu dva metra do Ozila.

Ozil je “zavrnuo” loptu u kazneni prostor, no sudac Martin Atkinson je svirao kraj prije nego što je onda došla do Arsenalovih igrača.

Wenger je bio razumljivo ljut, slijegajući ramenima u pravcu Cecha, prije nego što se rukovao sa Guardiolom. Na licu mu se moglo pročitati koliko je bio frustriran Cechovim potezom.

Francuz je takođe negodovao zbog sudijskih odluka na današnjoj utakmici, smatrajući da su oba gola Cityja postignuta nakon ofsajda.

“Povrh svega, sudijske odluke su nam išle na štetu. Dva gola, od kojih us oba iz ofsajda. U tako bitnoj utakmici, zaista je previše, s obzirom na to da smo već oštećeni nekoliko puta tokom sezone”.

“Drugi gol je ofsajd od pet metara, prvi je takođe ofsajd. Ali šta da radim. Moramo se pomiriti s tim, fokusirati na našu igru, i analizirati zašto smo izgubili utakmicu.”

Klub sa Emiratesa je doživio drugi uzastopni poraz, čime je pao na četvrto mjesto na tablici, a vodeći Chelsea odmakao im je na 9 bodova.

U narednom kolu, Arsenal dočekuje West Bromwich Albion.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!