NaslovnicaVijestiVELIKI UDARAC ZA 'GRAĐANE': Bernardu Silvi prijeti šest utakmica suspenzije zbog bizarnog...

VELIKI UDARAC ZA ‘GRAĐANE’: Bernardu Silvi prijeti šest utakmica suspenzije zbog bizarnog razloga!

Jedan od najboljih igrača Manchester Cityja Bernardo Silva mogao bi dobiti zrabanu igranja i do šest utakmica od strane Nogometnog saveza Engleske, i to zbog bizarnog razloga.

Bernardo Silva optužen za rasizam

Naime, on je optužen za ‘vrijeđanje ili neprimjerene aktivnosti’, odnosno zbog poruke koju je postavio na svom twitter profilu vezane za njegovog suigrača Benjamina Mendyja.

U optužbi piše: “Sumnja se kako aktivnost igrača Manchester Cityja krši pravilo E3(1) Nogometnog saveza, jer je u pitanju vrijeđanje i neprimjerno ponašanje. Dalje se navodi kako ova aktivnost predstavlja ‘pogoršani prekršaj’, koji je definiran u E3(2) pravilu, jer uključuje reference, bilo da su direktno izražene ili implicirane, na rasu i/ili boju, i/ili etničko porijeklo.”

Naime, Silva je na ovoj društvenoj mreži Mendyja uporedio sa likom na paketu Conguitosa, slaktiša dostupnog u Španjolskoj ili Portugalu, te su ga mnogi optužili kako je rasist.

Portugalski reprezentativac ima vremena do 9. oktobra/listopada da se izjasni povodom ovih optužbi. Njegov tim je trenutno na drugom mjestu u Premier ligi, te zaostaje pet bodova za velikim rivalom u borbi za titulu Liverpoolom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!