Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

ZBOG KRŠENJA UGOVORA: Santos traži šest mjeseci suspenzije za Neymara

Odnos između Neymara i bivšeg kluba Santosa je i službeno postao vrlo ružan. Više od dvije godine nakon što je napustio Brazilski klub i prešao u Barcelonu, Neymarov transfer je i dalje izvor nekih kontraverzi i tačna vrijednost njegovog transfera je još uvijek misterija.

ZBOG KRŠENJA UGOVORA

Santos se sada poziva na svoje bivše čudo od djeteta i želi da ga suspenduje na šest mjeseci zbog kršenja ugovora , navodeći da Neymar nije održao i odradio svoju stranu ugovora – ne precizirajući o kakvom kršenju se zapravo radi.

Predsjednik Santosa, Modesto Roma je rekao za radio Cadena Cope da žele zabranu za Neymara u odštetu od 55 miliona eura.

Uzeli su ovaj predmet i predali ga FIFA-i, i čini se da su ovo shvatili vrlo ozbiljno, navodeći da ovo nije ništa lično protiv Neymara, ali da je to stvar principa.

“Pored obaveze da plati naknadu, i sportske sankcije se odnose na bilo kojeg igrača koji prekrši ugovor u zaštićenom razdoblju. Ova sankcija će ga suspendovati na četiri mjeseca ne igranja na službenim utakmicama. U slučaju otežavajućih okolnosti, suspenzija se produžava na šest mjeseci.”

“Podnijeli smo slučaj u maju. Uprkos činjenici da je on idol, mi ćemo ustrajati u našem cilju protiv Neymara, zbog toga što je prekršio ugovor. Stvari vezane za transfer u Barcelonu nisu potpuno jasne i transparentne.”
[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake: