NaslovnicaVijestiZbog ove gestikulacije igrača Werdera čeka žestoka kazna

Zbog ove gestikulacije igrača Werdera čeka žestoka kazna

Werder iz Bremena danas je remizirao sa Mainzom 1-1 u okviru 27. kola njemačke Bundeslige, nakon ovog remija Werder se našao na 14. poziciji s a 28 bodova, dok je Mainz mnogo bolji, na šestom mjestu sa 41 bodom.

Papy+Djilobodji+Werder+Bremen+v+1+FSV+Mainz+JTI6tYOfGZYl (640 x 400)

Mainz je poveo u 38. minutu kada je Baumgartlinger pogodio na asistenciju Mallija za 0-1, ali gosti nisu dugo slavili. Samo pet minuta kasnije Werder izjednačuje na 1-1 preko Claudija Pizzara koji je bio precizan sa 11 metara. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te su oba tima osvojila po jedan bod.

No, ono što smo vidili na ovoj utakmici gura rezultat u drugi plan. Naime, Papy Djilobodji, defanzivac Chelseaja na pozajmici u njemačkom Werderu vjerovatno će dobiti žestoku kaznu od strane Njemačkog fudbalskog saveza zbog nevjerovatne gluposti koju je uradio na današnjoj utakmici. Djilobodji je nakon duela sa Pablom de Blasisom verbalno sukobio sa igračem Mainza te mu gestom pokazao ‘rezanje vrata’ dok je ovaj ležao na podu. Defanzivac tada nije dobio opomenu sudca, no zato ga sigurno očekuje drakonska kazna tamošnjeg saveza koji nema milosti za ovakve ispade, a i inače vrijedi za jednog od strožijih fudbalskih Saveza u Europi.

2875782

[su_bet_at_home_1]

Djilobodji je 27-godišnji igrač iz Senegala, a profesionalnu karijeru je počeo u četvrtoligaškom francuskom klubu, US Sénart-Moissy. Nakon toga prelazi u Nantes za kojih je odigrao čak 184 meča. Njegove sjajne partije u francuskom prvoligašu nisu mogle proći nezapaženo, te ga kupuje Chelsea za 6,5 miliona eura. Samo pola godine kasnije londonski tim ga šalje na pozajmicu u Werder gdje je odigrao deset utakmica ove sezone. Djilobodji nastupa i za reprezentaciju Senegala gdje je debitovao 2013. godine u utakmici protiv Zambije (1-1). Prema podacima sa sajta transfermarkt, njegova vrijednost se procjenjuje na oko 3,5 miliona eura. 27-godišnjak se u Chelsea sa pozajmice vraća u junu, a sa Bluesima ga ugovor veže do 2019.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!