NaslovnicaVijestiŽdrijeb Europa Lige: Fiorentina domaćin timu iz Londona, dok Lazio gostuje u...

Ždrijeb Europa Lige: Fiorentina domaćin timu iz Londona, dok Lazio gostuje u Turskoj

Ždrijeb Europa Lige održan je također u Nyonu. Odmah poslije izvlačenja Lige prvaka, nastavilo se izvlačiti, ali ovaj put u Europa Ligi. Izvučeno je 32 ekipe, to jest 16 parova, gdje će se prve utakmice igrati 18 i 25 februara.

Ždrijeb Europa Lige

Prije svega Valencija će igrati protiv Rapid Wiena, a jedan od zanimljivijih susreta će biti Fiorentina protiv Tottenhama gdje će Italijanski i Engleski klub odmjeriti snage. Još jedan vrlo zanimljiv susret bi trebao biti u Dortmundu gdje će igrati Borussia igrati protiv Porta koji je završio treći u grupi Lige prvaka.

Fenerbahce će igrati protiv Lokomotiv Moskwe, a belgijski Anderlecht će igrati sa grcima, tačnije Olympiakosom koji su vrlo nezgodni. Zatim, Manchester United ima jedan vrlo lagan zadatak, ali samo po popularnosti, jer i Midtjylland ne bih bio tu da nije zaslužio. Liverpool će igrati u Njemačkoj protiv Augsburga, Jurgen Klopp će se malo vratiti u svoju rodnu zemlju, ali da li će mu ona biti sretna ostaje nam da vidimo.

Također još jedan od zanimljivih susreta je Galatasaray protiv Lazia, kao i Shakhtar protiv Schalkea. U Francuskom Marseilleu će se igrati vrlo teška utakmica gdje dolazi Athletic Club iz Španije. Bayer Leverkusen će gostovati kod Sportinga, a italijani Napoli ide u Španiju, tačnije Villareal. I na kraju Saint-Etienne će igrati protiv Basela.

[su_bet365_200_bonus_mali]

Valencia – Rapid Wien

Fiorentina – Tottenham

Borussia Dortmund – Porto

Fenerbahce – Lokomotiv Moskwa

Anderlecht – Olympiakos

Midtjylland – Manchester United

Augsburg – Liverpool

Sparta Praha – Krasnodar

Galatasaray – Lazio

Sion – Braga

Shakhtar – Schalke 04

Marseille – Athletic Club

Sevilla – Molde FK

Sporting – Bayer Leverkusen

Villareal – Napoli 

AS Saint-Etienne – Basel

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!