NaslovnicaVijesti"Messi mi je dao savjet, želim postati najbolji na svijetu"

“Messi mi je dao savjet, želim postati najbolji na svijetu”

Vezni igrač Juventusa Paul Pogba otkrio je da je dobio savjet od Lionela Messija kako nadmašiti Barceloninu zvijezdu i postati najbolji igrač na svijetu.

Messi mi je dao savjet

Njih dvojica su se upoznali na gala večeri u Zurichu, na dodjeli Zlatne lopte prošlog mjeseca, kada Argentinac osvojio prestižnu nagradu po peti put u svojoj karijeri, slavivši ispred suigrača Neymara i Cristiana Ronalda.

Pogba se morao zadovoljiti 15. mjestom nakon što je sa “Starom damom” osvojio Seriju A i Kup Italije, ali je također stigao i do finala Lige prvaka u kojem je njegov tim izgubio upravo od Barcelone. Međutim, francuski reprezentativac se nada da može osvojiti Zlatnu loptu nakon savjeta kojeg je dobio od Messija.

“Messi mi je dao savjet”, rekao je Pogba za Telefoot, te nastavio: “Razgovarali smo na gala večeri, i on mi je dao savjet. Nikad nisam očekivao da ću stići do ove razine tako rano u svojoj karijeri, ali još uvijek nisam zvijezda.”

“Želim postati najbolji na svijetu, ne igram nogomet da bih bio drugi najbolji. Moj san je osvojiti Zlatnu loptu jednog dana.”

Pogba je bio od krucijalne važnosti za Juventus ove sezone. Postigao je pet golova, te upisao pet asistencija u 23 ligaška nastupa ove sezone, ali također je i u Ligi prvaka upisao još dvije asistencije u ukupno šest utakmica.

Juventus se trenutno nalazi na prvom mjestu u Seriji sa 57 osvojenih bodova, nakon što su jučer savladali Napoli. Trenutno su na kontu od 15 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a gol nisu primili na osam uzastopnih utakmica.

Napoli je nakon jučerašnjeg poraza pao na drugo mjesto, te ima bod manje, dok trećeplasirana Roma ima 47 bodova, te će se za treće mjesto, koje vodi u Ligu prvaka, do kraja sezone boriti sa Fiorentinom, te Interom, koji imaju 46, odnosno 45 bodova.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!