NaslovnicaVijestiZidane: Cristiano će uvijek biti igrač koji pravi razliku

Zidane: Cristiano će uvijek biti igrač koji pravi razliku

Zinedine Zidane, trener Real Madrida, izjavio je da je zvijezda njegovog tima, Cristiano Ronaldo dobro, te da će uvijek biti igrač koji pravi razliku, bez obzira na nešto lošiju formu u poslednje vrijeme.

igrač koji pravi razliku

Ronaldo nije postigao gol iz igre u posljednje tri utakmice, ali je bio strijelac iz penala u duelu protiv Seville. Njegova neefikasnost poklopila se s dva uzastopna poraza Reala, poslije niza od 40 utakmica bez poraza.

“Cristiano je dobro. Možda je imao loš dan. Pa što? On će uvijek biti igrač koji pravi razliku. Izgubili smo nekoliko utakmica, ali nema razloga za brigu. Ništa nije slomljeno. U stvari, možda je i dobro izgubiti dvije vezane utakmice, kako bi se podigli i izgradili samopouzdanje “, rekao je Zidane.

On je naveo da Ronaldo u posljednje vrijeme ne igra na svojoj poziciji. Portugalac je ove sezone postigao 12 golova u prvenstvu i ima dva manje od igrača Barcelone Lionela Messija i Luisa Suareza.

“Protiv Seville je bio isturen, ali njegova omiljena pozicija je na lijevom krilu i to se neće promijeniti. Cristiano će uvijek biti predmet kritika. On je na to navikao”, rekao je bivši francuski reprezentativac.

Real je prvi na tablici sa 40 bodova, bodom više ali i utakmicom manje od Seville, koja ga je pobijedila prošle nedjelje. Ronaldo je tada postigao gol iz penala za vodstvo, a Sevilla je pobijedila poslije preokreta. Prije toga Real je izgubio od Selte sa 1: 2 u Kupu kralja. Mediji i navijači spekuliraju da je nastup Reala na Svjetskom klupskom prvenstvu prošlog mjeseca u Japanu utjecao na lošije rezultate u prvenstvu.

“O tome uopće ne razmišljam. Kao i u životu, ni u nogometu ne možete stalno pobjeđujete. Sigurno je da ćete imati loše dane, to morate prevaziđete i gurate napred. To se dogodilo prošle godine, preokrenut situaciju”, rekao je Zidane.

“Ne igramo lošiji nogomet, samo smo imali loše dane koje su naši protivnici u potpunosti iskoristili. Sve je u redu u svlačionici. Dobra vijest je da nas čeka nova utakmica u subotu, protiv Malage i radujemo joj se”, dodao je Zidane.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!