NaslovnicaVijestiZidane i Enrique govorili za španske medije uoči 'El Clasica'

Zidane i Enrique govorili za španske medije uoči ‘El Clasica’

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da su Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo spremni prekinuti seriju loših rezultata protiv Barcelone.

Zinedine Zidane

Takozvani trio BBC, Gareth Bale, Karim Benzema i Cristiano Ronaldo, još nije slavio protiv najvećeg rivala na Camp Nou. Međutim, Zidan računa da će njih trojica pomoći “kraljevskom klubu” da stigne do prve pobjede u Barceloni još od 2013. godine.

“Za igrača, ‘klasiko’ je najljepša stvar koja postoji. Sada ću to doživjeti i kao trener i drago mi je zbog toga … Trio BBC još nije pobijedio Barcelonu, a sutrašnja utakmica je prilika da se to promijeni. Oni će to pokušati . “, rekao je Zidane za španjolske medije.

Barcelona je u prvom susretu ove sezone s uvjerljivih 4: 0 pobijedila Real.

“Ako pobijedimo sutra nanese definitivni udarac Realu i onda će nam Atletico Madrid biti jedini rival za titulu. Lideri smo na tablici jer smo to zaslužili, sada samo moramo sve privedemo kraju i zato su nam sutra potrebna tri boda.”, Rekao je trener Barcelone Luis Enrique.

Enrike mnogo povjerenja ima u svoj trio koji čine Lionel Messi, Neymar i Luis Suarez. Oni su ove sezone postigli ukupno 107 golova u svim natjecanjima, dok su Ronaldo, Benzema i Bejl mreže protivnika tresli 80 puta.

Dodatna motivacija igračima Barcelone će svakako biti i da utakmicu odigraju za Johana Cruyffa. Meč protiv Reala je prvi koji će igrati Barcelona od smrti legendarnog Nizozemca.

Barcelona je prva na tabeli Primere sa 76 bodova, odnosno ima devet bodova više od drugoplasiranog Atletica, a 10 više od Reala.

Utakmica 31. kola Primere između Barcelone i Reala igra se sutra od 20.30, a utakmicu će prenositi više od 50 televizijskih stanica širom svijeta. Naravno, ‘El Clasico’ uvijek privuče i veliki broj novinara, pa će to biti slučaj i sutra. Zbog nedavnih terorisitčkih napada, stadion će objezbjeđivati veliki broj policajaca i zaštitara.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!