NaslovnicaVijestiZinedine Zidane izabran za najboljeg trenera na svijetu!

Zinedine Zidane izabran za najboljeg trenera na svijetu!

Da je danas na pozornici u Londonu bilo neko veliko trenersko ime poput Ancelottija, Mourinha, Kloppa, Guardiole, Contea ili Simeonea u ulozi dvostrukog osvajača Lige prvaka, u ulozi trenera koji je prvi u povijesti uzeo dva ‘klempava’ trofeja uzastopno, ne bi bilo dileme – on bi bio najbolji trener svijeta.
Zidane je danas i službeno izabran za najboljeg trenera svijeta, ali mnogo nogometnih kritičara jednostavno ne može prihvatiti činjenicu da je čovjek koji je u prvom mjesecu prošle godine postao trener, već danas, samo 21 mjesec kasnije najbolji na svijetu.

Zidane najbolji trener svijeta
Zidaneov Real ne zabija kao onaj Mourinhov ili Ancelottijev, on danas nema Ronalda koji zabija 60 u sezoni niti Benzemu od 35 ili 40 golova u sezoni. Zidaneov Real napravio je nešto što smo mislili da neće nitko još dugo, uzeli su dvije Lige prvaka uzastopce. Iako ovog Reala za 10 godina nećemo pamtiti po prepoznatljivom stilu igre kao Pepovu Barcelonu ili Juppov Bayern, pamtit ćemo je po nečemu drugome.

[su_bonus]

Što to dakle ima Zidaneov Real?

Real Madrid najglamurozniji je klub svijeta i sva svijetla uprta su u ‘Kraljevski klub’ koji je kroz povijest imao tradiciju stalno dovoditi i kupovati samo najbolje igrače svijeta. Real Madrid krajem prošlog stoljeća i početkom ovog stoljeća imao je dominaciju, uzeli su 3 Lige prvaka u samo 5 godina, ali i dalje nisu uzeli dvije uzastopne. Kroz Real prošla su imena poput Raula, Ronalda, Figa, Zidanea, Robinha, svi su oni ostavili svoj trag, no mnogi od njih brzo su i otišli.

Ono što je specifično kod ovog Real Madrida je što je kralježnica momčadi već dugo na okupu. Godine 2009. Real je napravio jedan od najspektakularnijih transfer rokova ikada u kojem su došli Benzema, Ronaldo, Xabi Alonso i Kaka. Koju godinu prije njih došli su Marcelo, Pepe, Sergio Ramos i Higuain. To su ključni transferi za današnji Real Madrid. Pepea je naslijedio mladi Varane, Xabi Alonsa Luka Modrić, a Higuain je otišao kako bi Benzema dobio više prostora i postao standardan.

Najbolji trener

Real Madrid danas

Današnji Real Madrid ne krasi prepoznatljiva igra koja će se pamtiti 10, 15 ili 20 godina, ali ih krasi nešto neprepoznatljivo za Real, manje više ista momčad čini kralježnicu momčadi već skoro desetljeće. Florentino Perez vratio se u Real da stvori nove Galactioce i odmah doveo Cristiana Ronalda, čovjeka koji je Real ponovno učinio velikim. Cristiano je 2017. godine puno zreliji nego li te 2009. Godine, njegov pobjednički mentalitet i želja za pobjedama je nevjerojatna, zbog toga i je jedan od najvećih u povijesti, njegov mentalitet vuče cijelu momčad da budu još bolji, da skupa s njim koračaju da ispišuju povijest i zauvijek ostanu upisani u nogometnim analima.

Druga vrlo bitna stvar je kapetan Sergio Ramos, današnja ikona Real Madrida, temperamentni kapetan koji je u svlačionicu Real Madrida unio puno više živosti i pobjedničkog mentaliteta nego li njegovi prethodnik Iker Casillas. Treća bitna stvar je sjajna momčad u kojoj je gotovo svaki igrač u top 5 na svojoj poziciji, a posebno se ističe sjajni vezni red s dva najbolja veznjaka svijeta – Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom.

[su_no1forfootball]

Tek kada se sve te točke uzmu u obzir onda pričamo o treneru, upravo onom treneru kakvog je Real trebao. Treneru koji ne priča previše, nego ovim vanserijskim indvidualcima prepušta da vode svlačionicu, a kada je situacija napeta on svojom staloženošću unosi mir i upravo se po tome Zidane razlikuje od recimo Mourinha. Njegova momčad je neustrašiva, ne boji se poraza, uvijek gledaju samo pobjedu, a njihova smirenost je čudesna. Zidane je svoj mentalitet preslikao na ovu izvanrednu momčad.

Ukratko, Zidane možda i nije u top 5 taktičnih najboljih trenera na svijetu, ali to je nebitno, on savršeno radi posao zbog kojeg je doveden i nitko mu to ne može osporiti. Nekada najbolji igrač svijeta danas je zasluženo proglašen za najboljeg trenera svijeta.

Autor: BrunoB


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!