NaslovnicaVijestiZidane o zabrani transfera: Apsurdna odluka!

Zidane o zabrani transfera: Apsurdna odluka!

Trener nogometaša Real Madrida Zinedine Zidane nazvao je apsurdom odluku Svjetske nogometne federacije (FIFA) o zabrani transfera njegovog kluba.

Zinedine+Zidane+Real+Madrid+v+Sevilla+UEFA+jPhHyuTcTd7l

“Ja to ne razumijem i nervira me. Apsurdno je”, rekao je Zidane za španjolske medije.

Ova dva kluba optužena su za kršenje FIFA propisa koji se odnose na zaštitu i transfer maloljetnika, i nakon što su njihove žalbe odbijene, doživjet će istu subinu kao i Barcelona koja je ovom mjerom kažnjena prije dvije godine.

Komisija za žalbe Fife odbila je žalbe Real Madrida i Atletico Madrida i potvrdila odluku Disciplinske komisije o zabrani transfer do 2018. godine zbog kršenja pravila o zaštiti maloljetnika.

“Realu i Atletico zabranjeno je registrirati nove igrače na nacionalnoj i međunarodnoj razini naredne dvije godine zbog kršenja članaka 5, 9, 10, 19bis kao i priloge o 2. i 3. Pravilnika o statusu i transferima igrača.“, stoji u saopštenju.

Zidane je posebno ljut pošto zbog te odluke dvojica njegovih sinova neće moći igrati za mlađe selekcije kluba.

“Moja djeca su ovdje rođena, proveli su čitav život ovdje, pa zašto onda ne mogu igrati nogomet? To je apsurdno”, rekao je Zidane.

Trener Reala je rekao da je, unatoč zabrani, zadovoljan ljetnim prijelaznim rokom.

“Vrlo sam zadovoljan timom, to je momčad s 24 igrača za prvi sastav”, rekao je Zidane.

I Real i Atletico su negirali da su prekršili pravila i najavili da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!