NaslovnicaVijestiZidane odlučio: Zvijezda Real Madrida počinje El Clasico sa klupe

Zidane odlučio: Zvijezda Real Madrida počinje El Clasico sa klupe

Jedan od najvećih derbija na svijetu, legendarni El Clasico na rasporedu je ove subote od 13 sati.

Bale počinje El Clasico sa klupe

Međutim, unatoč tome što će ovo biti jedna od najvažnijih utakmica Real Madrida ove sezone, s obzirom da zaostaju velikih 11 bodova za najvećim rivalom, Zidane je odlučio izostaviti jednu od najvećih zvijezda iz početnih 11 za ovu utakmicu.

Bale počinje El Clasico sa klupe

Bale počinje El Clasico sa klupe

Kako izvještava Marca, novine vrlo bliske Real Madridu, Gareth Bale će utakmicu početi sa klupe, unatoč tome što je na Svjetskom klupskom prvenstvu pokazao kako se u potpunosti oporavio od povrede zbog koje je propustio veći dio ove sezone.

Otkako je stigao na Santiago Bernabeu, velški reprezentativac se muči sa povredama, a izvan terena je bio protekla tri mjeseca.

Ipak, on se nedavno oporavio i unatoč tome što je svojim golom protiv Al Jazire u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva svom timu obezbijedio učešće u finalu ovog takmičenja, koje su na kraju i osvojili, Zidane smatra kako 28-godišnjak još uvijek nije spreman za veće izazove.

Iako su mnogi očekivali kako će Los Blancosi nastaviti sjajnu formu i ove sezone, nakon što su prošle osvojili La Ligu i Ligu prvaka, to se nije desilo. ‘Kraljevski’ klub već zaostaje 11 bodova za timom Ernesta Valverdea koji ima odigranu utakmicu više.

Mnogi igrači oba tima su mišljenja kako bi ova utakmica već mogla odlučiti prvaka, a u Real Madridu su svjesni kako im u ovom El Clasicu ništa osim pobjede ne odgovara.

[su_bonus]

Modrić je povodom utakmice rekao: “Želimo igrati dobro u La Ligi i učinit ćemo sve da se vratimo. U dobroj smo formi trenutno i sretni smo što nas očekuje tako velika utakmica prije Božića, spremni smo za dobar nastup. Jedinstvo i timska igra je bitno u ovakvim utakmicama. Moramo se držati zajedno i ne dozvoliti Barceloni puno prostora, jer ukoliko to uradimo kaznit će nas.”

Sličnog mišljenja je i kapiten kluba Sergio Ramos: “To će biti velika utakmica. Ne postoje riječi kojima bi se opisao El Clasico. To je potpuno drugačija i daleko najvažnija utakmica na svijetu. Dužni smo pobijediti sad više nego ikad prije s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, kako bismo ostali u borbi za titulu.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!