NaslovnicaVijestiZidane prokomentirao težak poraz i objasnio zašto je Kovačić igrao od starta...

Zidane prokomentirao težak poraz i objasnio zašto je Kovačić igrao od starta u El Clasicu

Trener nogometaša Real Madrida Zinedine Zidane prokomentirao je težak poraz u El Clasicu, rekavši da njegovoj ekipi nisu potrebne neke promjene, unatoč današnjem porazu od 0:3 od velikog rivala Barcelone i dodao da neće odustati od borbe za titulu.

Real izgubio na svom terenu od Barcelone 0:3 u današnjem El Clasicu na Santiago Bernabeu i sada je 14 bodova iza svog najvećeg suparnika.

Zidan je rekao kako je poraz gorak, ali da želi da razmišlja o “pozitivnoj” igri njegovog tima u prvom poluvremenu.

[su_no1forfootball]

Real je krenuo ofanzivno u prvom poluvremenu i najbolju priliku imao je kada je Benzema nakon udarca glavom pogodio stativu, a prije toga veliku priliku propustio je Ronaldo, promašivši čitavu loptu u izglednoj situaciji.

U nastavku igre Barca se konsolidovala, te stigla u vođstvo preko Suareza, kojeg je proigrao Roberto. Nakon igranja rukom Carvajala, sudac mu je pokazao izravan crveni karton te penal za Barcu, koji je sigurno realizirao Messi, da bi u poslednjem minutu sudačke nadoknade, Vidal postigao treći pogodak, nakon asistencije Messija.

“Napravili smo grešku i loše smo se branili, a to je na ovom nivou veoma značajno. Nećemo sada da poludimo. Ovo je težak poraz, ali nema potrebe da nešto mijenjamo. Počeli smo vrlo dobro, prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, pa nas ovaj poraz boli.  Teško nam je, ali se to događa u nogometu”, rekao je Zidane.

Mediji ga optužili za nepoštovanje Real Madrida, Isco im odgovorio na pravi način!

Lionel Messi nakon današnje utakmice pohvalio jednog igrača Real Madrida

Dodao je da njegov tim ne odustaje, iako trenutno ima 14 bodova zaostatka.

“Mi nikada nećemo odustati. Sada idemo na odmor, ne smijemo razmišljati o ovome. Moramo da uživamo s obiteljima, a zatim se vratiti poslu. Nije gotovo”, rekao je bivši francuski reprezentativac.

Na pitanje o sastavu tima, rekao je kako je Mateo Kovačić s razlogom bio u prvoj postavi.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

“Moram odabrati i to je to. Kovačić je morao da pazi na Lionela Messija i dobro je radio”, rekao je Zidane.

Dodao je kako je situacija postala teža za momčad, kada je Dani Carvajal isključen iz igre, pošto je rukom spriječio loptu da uđe u gol.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!