NaslovnicaVijestiZidane već vraćao minus 11 za Barcom?

Zidane već vraćao minus 11 za Barcom?

zidane minus 11

Nakon utakmice protiv Atletico Madrida trener Reala nije bio zadovoljan rezultatom jer je znao da je zaostatak za Barcelonom sve veći. Real je nakon duže vremena imao sjajnu igru, djelovali su dominantno na terenu, no lopta nije htjela u gol. Problem Reala svakako je realizacija koja ih je ove sezone skupo koštala – već minus 10 bodova nakon 12 kola.

Do kraja prvenstva ima se igrati još 26 kola, odnosno do sada nije odigrana još ni trećina prvenstva, a Real već sad ima zaostatak nakon kakvog nikada nije osvojio prvenstvo. Zidane, miran i staložen kao i uvijek nakon utakmice na Wanda Metropolitano stadionu izjavljuje: “Barcelona će ispustiti tu prednost, vjerujte mi”, poprilično uvjeren u svoju izjavu kao da je riječ od 3 ili 4 boda.

Zidane pamti da nije prvi put da je situacija takva. Legendarni je nogometaš preuzeo klupu Real Madrida kao svoj prvi posao nakon što su ‘kraljevi’ dali otkaz Benitezu. Nije ga čekao lagan posao. Posao je preuzeo 4 dana nakon Nove godine i trebalo mu je neko vrijeme da pohvata konce igre.

Na kraju svoje prve (polu)sezone Zidane je uzeo Ligu prvaka, a u prvenstvu je skoro pa uspio nemoguće. Naime, Real Madrid nikada nije osvojio prvenstvo kada bi zaostajao 7 ili više bodova u prvenstvu, a kada je Zizou konačno uhvatio konce igre u Realu skoro mu je to pošlo za rukom.

[su_bonus]

Zidane se već vraćao s minus 11

Bilo je to proljeće 2016. godine, a situacija je izgledala ovako:

29. kolo) Barcelona 75-63 Real Madrid
30. kolo) Barcelona 76-66 Real Madrid
31. kolo) Barcelona 76-69 Real Madrid
32. kolo) Barcelona 76-72 Real Madrid
33. kolo) Barcelona 76-75 Real Madrid
34. kolo) Barcelona 79-78 Real Madrid
35. kolo) Barcelona 82-81 Real Madrid
36. kolo) Barcelona 85-84 Real Madrid
37. kolo) Barcelona 88-87 Real Madrid
38. kolo) Barcelona 91-90 Real Madrid

Dakle, obratite pozornost na situaciju u 29. kolu LaLige i situaciju nakon 33. kola u kojem je Real nakon zaostatka od 12 bodova došao na zaostatak od samo 1 bod u samo 4 odigrana kola. Nakon toga klubovi iz Madrida i Barcelone morali su igrati još 5 utakmica do kraja godine, a Real je samo čekao jedan kiks Barce da im preotme već ‘osvojenu’ titulu. Zidanea krasi velika smirenost, a ovo je možda i razlog njegove smirenosti. Zinedine Zidane vjeruje u uspješno proljeće jer je svjestan kako Real ima širi kadar od Barcelone i vjeruje u pad njihove forme koja je trenutno ponajbolja u zadnjih nekoliko godina.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!