NaslovnicaVijestiZinedine Zidane: Cristiano Ronaldo će uvijek postizati golove

Zinedine Zidane: Cristiano Ronaldo će uvijek postizati golove

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je da ima potpuno povjerenje da će Ronaldo uvijek postizati golove nakon hat-tricka u pobjedi od 3-0 protiv Wolfsburga u utorak.

Cristiano Ronaldo će uvijek postizati golove

Pojavile su se špekulacije ranijer ove sezone da je Ronaldov vrhunac iza nas, ali 31-godišnjak je još jednom takve navode demantovao, te osigrao prolazak svom timu u polufinale Lige prvaka.

U ovom mjesecu je postigao pet golova u četiri odigrane utakmice u svim takmičenjima. Nakon što je osigurao pobjedu u El Clasicu golom za konačnih 1-2, nastavio je u istom ritmu i u Ligi prvaka, a njegov tim će u polufinalu igrati protiv Manchester Cityja.

Trener Madriđana Zidane tvrdi da nikad anije sumnjao u Ronaldove mogućnosti, te da se na njega uvijek može osloniti da će napraviti reazliku.

“Uvijek je bilo ovako sa Cristianom Ronaldom. Postoje trenuci u kojima napadač ne postiže golove, ali on nikada ne treba brinuti o tome, jer Cristiano Ronaldo će uvijek postizati golove”, rekao je Zidane na konferenciji za medije uoči ligaške utakmice protiv Getafea u subotu.

“Možete vidjeti na njegovom licu da je vrlo sretan, zadovoljni smo sa trenutnom situacijom. Igrat će i protiv Getafea.”

“Kraljevski” klub je stigao na četiri boda razlike u odnosu na vodeću Barcelonu, nakon što su Katalonci ušli u veoma lošu formu, a Zidane zahtijeva od svojih igrača da ostanu fokusirani tokom ove dramatične završnice sezone.

“Nemamo utjecaja na ono što se događa u Barceloni. Možemo se fokusirati samo na ono što radimo. Fizički smo u veoma dobroj formi i još se pobošljavamo.”

“Vrlo sam zadovoljan trenutnom situacijom. Ukoliko osvojimo trofej, naporan rad će se isplatiti. Samo jedan klub će osvojiti La Ligu na raju. Ne želim pričati o situaciji u Barceloni, ne volim općenito pričati o timovima kojima ne ide dobro, dok mom timu ide odlično. Ne smijemo dopustiti opuštanje sada, moramo ostati fokusirani do kraja.”

“Ne volim ovakve utakmice poput ove protiv Getafea. Čini se kao da će biti lagana utakmica, ali to će biti vrlo komplicirano. Nije lako igrati protiv tima koji je skoro na dnu tabele i bori se za opstanak.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!