NaslovnicaVijestiZinedine Zidane: Cristiano Ronaldo je zvijer, divim mu se!

Zinedine Zidane: Cristiano Ronaldo je zvijer, divim mu se!

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izrazio je svoje divljenje prema Cristianu Ronaldu, te vjeruje da napadač njegovog tima može nastaviti igrati na istom nivou i u 30-im godinama.

zidane ronaldo

Portugalski reprezentativac, koji je napunio 31 godinu u petak, postigao je pet golova u četiri nastupa otkako je Zidane zamijenio Rafaela Beniteza na Santiago Bernabeuu, a nakon velike pobjede protiv Espanyola rezultatom 6-0 prošlog tjedna, pohvalio je novog trenera.

Zidane je jednako zahvalan Ronaldu, te je izjavio da je oduševljen napadačevom željom i time što nikada nije zadovoljan svojim postignućima.

“Osjećam određeno divljenje prema Cristianu Ronaldu”, rekao je Zidane na press konferenciji uoči utakmice protiv Granade u nedjelju.

“Divim mu se zbog njegovih golova i zbog svega što je postigao. Volim njegovu ambiciju, on nikada nije zadovoljan s onim što je učinio, on uvijek želi više. Vrlo je važan igrač za mene, za tim i za navijače.”

“Ja sam se povukao iz nogometa sa 34 godine, ali Cristiano Ronaldo će igrati puno duže. Nije da ja nisam brinuo o sebi, ali on puno više brine o svom tijelu i zdravlju, on je fizički zvijer.”

Na listi povrijeđenih igrača još uvijek se nalazi Gareth Bale koji će propustiti i sutrašnji ogled protiv Granade zbog povrede mišića koljena, a Zidane je naglasio da neće forsirati njegov povratak na teren.

“Odlučili smo da se stvari odvijaju polako i svojim tokom. On je sve bolje i bolje, ali se nije još u potpunosti oporavio.”

“Kraljevski” klub se trenutno nalazi na trećem mjestu na tabeli pred sutrašnju utakmicu, te zaostaje za vodećom Barcelonom, koja ima i utakmicu manje, četiri boda. Ipak, Zidane odbija podići bijelu zastavu.

“Svi igrači znaju da još uvijek možemo osvojiti ligu. Svjesni smo situacije i znamo da će biti teško, ali ćemo učiniti sve što možemo.”

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!