NaslovnicaVijestiZinedine Zidane održao press konferenciju uoči utakmice sa Cityjem

Zinedine Zidane održao press konferenciju uoči utakmice sa Cityjem

Sutra se vraća Liga prvaka! Sutra će biti odigrana jedna četvrtfinalna utakmica, i to između Manchester Cityja i Real Madrida u Manchesteru, na Etihad stadionu.

Zinedine Zidane

Trener Real Madrida, Zinedine Zidane večeras je održao press konferenciju uoči meča sa Cityjem, kako to obično rade treneri uoči svakog meča Lige prvaka. Na press konferenciji, pored Zidanea govorio je i Gareth Bale koji se vratio u Englesku.

“Sjajno je što sam se vratio, ali moram priznati, hladno vrijeme mi nije nedostajalo. Puni smo samopouzdanja, kao i svi timovi koji su u ovoj fazi takmičenja. City je proteklih godina dosta napredovao, i iznenađen sam što nisu prije izborili četvrtfinale. Sutra želimo nametnuti svoju igru i postići što više pogodaka, naravno bit će teško. Prve utakmice su uvijek napete.”

Gareth Bale je komentarisao i trenera ‘kraljevskog tima’, Zinedinea Zidanea.

“Nevjerovatan je, svima je vratio samopouzdanje, a to nam je nedostajalo.”, riječi su Velšanina.

Zinedine Zidane je govorio o spremnosti svojih igrača za sutra, konkretno koliko su spremni Cristiano Ronaldo i Karim Benzema.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Spremni su 100%, trebali bi igrati, testirat ćemo ih još. Oporavili su se, ali vidjet ćemo kako će se osjećati pred utakmicu i tokom sutrašnjeg dana. Za Benzemu je ključan večerašnji trening, ali nadam se da će igrati.”

“Mi smo vjerovatno u najboljoj formi ove sezone. Ne znam baš da li je remi dobar rezultat za nas, šanse su nam podjednake. Mi smo tim, i ovdje smo došli kao tim, to je najbitnije.”, rekao je popularni Zizou.

“City je odličan tim. Ako im damo prostora imat ćemo problema. Kako ćemo zaustaviti De Bruynea? Pokušat ćemo, dobar je i u odličnoj je formi. Odlično komunicira sa Aguerom, još ćemo vidjeti šta će biti.”, rekao je francuski stručnjak, Zinedine Zidane.

Zidane pored Lige prvaka, u Primeri pokušava stići Barcelonu i tako osvojiti trofej španske Primere Division.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!