NaslovnicaVijestiZinedine Zidane otkrio šta je rekao svojim igračima uoči utakmice sa Wolfsburgom

Zinedine Zidane otkrio šta je rekao svojim igračima uoči utakmice sa Wolfsburgom

Real Madrid je uspio da nadoknaditi zaostatak od dva gola protiv Wolfsburga. Večeras su na svom Santiago Bernabeuu slavili protiv Wolfsburga sa 3-0 i tako se plasirali u polufinale Lige prvaka.

Zinedine Zidane

Sva tri gola za madridski tim postigao je Cristiano Ronaldo koji je trenutno najbolji strijelac Lige prvaka. Trener kraljevskog tima, Zinedine Zidane rekao je da je zadovoljan igrom svojih igrača, a da je Cristiano taj koji pravi razliku na terenu.

“Ovo je dan za slavlje i sreću! Pobijedili smo osobnošću i borbom. Jako sam zadovoljan igračima. Cristiano je poseban, on radi razliku. Nije bilo jednostavno i jako sam poseban na ovo što smo napravili,” rekao je Zinedine Zidane na konferenciji za medije nakon utakmice i nastavio:

“Cristiano je pokazao kakav je igrač… on je najbolji na svijetu! On je poseban igrač koji sve to radi bez odmora. Njemu je potrebna čitava momčad. Ono što mi želimo i ono što on želi je da predstavlja čitavu momčad, ono što su oni napravili zajedno.”

Real Madridu je ovo šesto uzastopno polufinale u Ligi prvaka.

Zidane je otkrio i šta je rekao svojim igračima uoči utakmice sa njemačkim timom koji je po prvi put u svojoj istoriji igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

“Ušli smo u utakmicu sa stavom da smo tu zbog pobjede i to je bilo bitno. Pokazali smo da želimo polufinale, igrali smo intenzivno, ali smirene glave. Moja poruka igračima je bila da budu strpljivi jer imamo 90 minuta da ispunimo zadatak.”

“Depresivno je izgubiti 0:3 zbog dva pogotka iz prekida. U ovakvim trenucima sitnice odlučuju utakmicu. Za prolazak su potrebne dvije dobre utakmice. Zadovoljan sam s nekim dijelovima, ali smo morali biti uvjerljiviji. Razočarenje je ogromno,” rekao je nakon susreta trener Wolfsburga Dieter Hecking.

Sutra u Ligi prvaka nas očekuju utakmice između Atletico Madrida i Barcelone, te Benfice i Bayerna.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!