NaslovnicaVijestiZinedine Zidane zadovoljan svojim igračima, Enrique otkrio jedan od razloga poraza

Zinedine Zidane zadovoljan svojim igračima, Enrique otkrio jedan od razloga poraza

Iza nas je još jedan sjajan ‘El Clasico’ koji je kao i svaki put obilovao sjajnom atmosferom, potezim i golovima. Madriđani su gubili u 56. minutu kogda je Pique pogodio glavom poslije kornera, ali je Benzema brzo uzvratio škaricama, da bi pobjedu kraljevskom timu donio Cristiano Ronaldo u 85. minuti novom magijom.

Zinedine Zidane

Trener madridske ekipe Zinedine Zidane svakako da ima razloga za zadovoljstvo, a na press konferenciji poslije utakmice pohvalio je svoje igrače, te je istakao da je veoma zadovoljan pruženom igrom.

“Sretan sam zbog svega. Sve je dobro ispalo iako smo se mučili na početku, znao sam da ćemo pobijedit ukoliko se budemo držali dogovora. Ponosan sam na igrače. Naslov? Ostalo je još sedam utakmica do kraja, idemo utakmicu po utakmicu, a sljedeća utakmica je u Ligi prvaka.”, rekao je trener Reala Zinedine Zidane koji je tokom cijele utakmice nervozno stajao ispred klupe te davao upute svojim igračima.

Zidane je takođe rekao šta mu se najviše dopalo u igri svog tima.

“Sve mi se dopalo, i ofanzivni i defanzivni dio. Bili smo tim, ovo je jako teško gostovanje na kojem nismo dobro počeli. Ali, bolje loše početi pa dobro završniti nego obrnuto, zar ne? Uostalom, ovdje ne pobjeđuje puno timova. Svi smo se borili jedni za druge. Baleov poništen gol? Nisam dobro vidio, ali mogu reći da je Casemiro odradio sjajan posao, kao i strijelci golova koji su odlično odigrali u defanzivi.”, rekao je Zidane te dodao da je ova pobjeda velika stvar u emotivnom smislu uoči utakmice u Njemačkoj protiv Wolfsburga u Ligi prvaka.

Trener Barcelone Luis Enrique rekao je da ih je prvi gol ‘zatekao’, ali da se njegov tim treba okrenuti ključnoj utakmici, a to je u Ligi prvaka protiv Atletica koji je danas uvjerljivo slavio protiv Betisa 5-1.

“Ovo je za mene već prošlost. Prvi gol nas je zatekao, ali se okrećemo ključnoj utakmici protiv Atletica. Moramo se dobro odmoriti i oporviti. Navijači su bili sjajni, tim dobro odigrao, pohvale za njih. Imali smo dosta prilika, sada moramo ispraviti greške do meča protiv Atletica. U ovoj utakmici smo odlično odigrali prvo poluvrijeme.”, riječi su trenera katalonskog tima.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!