NaslovnicaVijestiŽivotna priča Jurgen Kloppa: Želio sam biti trener u 25-oj, ali sam...

Životna priča Jurgen Kloppa: Želio sam biti trener u 25-oj, ali sam morao čekati da napunim 33 godine

Životna priča Jurgen Kloppa, trenera Liverpoola. Prijatelji iz bivšeg njemačkog kluba govorili su na kameri o životnom putovanju Klopa i usponu igrača u jednog od najboljih europskih trenera. Nakon samo dva mjeseca vladavine na Anfieldu, Liverpool je spreman da izda novi dokumentarni film ističući Jurgenovo putovanje na Anfield.

Životna priča Jurgen Kloppa

“Kloppovo putovanje na ‘Kop'” će se emitirati u 22:00, 23 decembra 2015. godine na Liverpool FC TV-u, oficijalnom TV kanalu od kluba, nudeći uvid izvanredne karijere stravstvenog 48-godišnjaka.

Od svoje igračke karijere do pobjede protiv Bayerna u Bundesligi sa Borussiom Dortmund i uzimanja titule, dokumentarac koji će ispričati Kloppov život u fudbalu.

Njegovi prijatelji i bivše kolege iz Mainza i Drotmunda će mu se pridružiti i reći nešto o njegovom usponu.

Tokom dokumentarca, Klopp otkriva da su mu tehnička ograničenja pomogla i natjerala da proučava igru još više – što ga danas čini trenerom kakav jest.

“Imao sam veliko srce i bio vrlo strastven. Ali nisam bio toliko dobar u tehničkim dijelovima igre i mrzio sam sebe zbog toga.”

“Volio sam fudbal i uvijek pokušavao da ga razumijem malo bolje nego ostatak tima, jer je to bio jedini način da ostanem u fudbalu.”

Nakon što je postao vrlo važan čovjek za Mainz, i kao igrač i kao trener, Klopp je napušta klub i odlazi u Borussiu Dortumnd i odvodi njemačkog titana do slave.

Klopp je također otkrio svoju strast za igru, govoreći: “Oduvijek sam imao san da postanem trener. Da mi je neko rekao u mojoj 25-oj godini, da ostavim igračku karijeru i postanem trener, to ne bi bio problem za mene.”

“Ali to se nije dogodilo. Morao sam čekati da napunim 33 godine.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!