NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović će igrati na Svjetskom prvenstvu, ali uz jedan uslov

Zlatan Ibrahimović će igrati na Svjetskom prvenstvu, ali uz jedan uslov

“Dragi Los Angeles, dobrodošao si”, bila je poruka Zlatana Ibrahimovića prije transfera u LA Galaxy, samo dan nakon što je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom.

Ibrahimović igra na Svjetskom prvenstvu

36-godišnjak je imao težak početak godine, a mnogima na Old Traffordu je bilo jasno da on više nije isti igrač kao prije povrede koljena, zbog koje je odsustvovao čak osam mjeseci, te propustio veći dio ove sezone.

Na opšte iznenađenje svih, on se na teren vratio znatno ranije od očekivanog, te je zaigrao u pobjedi protiv Newcastle Uniteda (4-1) 18. novembra, ali nije uspio postići gol. Poslije toga, nastupio je u još šest utakmica te upisao samo jedan gol, a utakmica protiv Burnleya na Boxing Day bila je njegova posljednja u dresu Manchester Uniteda.

Kako priznaje, veliku ulogu u njegovom transferu u klub iz MLS-a igrao je njegov bivši suigrač David Beckham, koji ga je uvjerio da konačno ode u Sjedinjene Američke Države.

“Upoznao sam Davida dok sam igrao u PSG-u i dosta je pričao o Galaxyju i iskustvu koje je imao u Americi, izgledao je pozitivno. Rekao mi je kako je sve fantastično i da se razvija, ali biti dio toga je nešto nevjerovatno, tako da sam sretan zbog njegovih savjeta jer su mi olakšali u donošenju odluke.”

[su_no1forfootball]

Ibrahimović u oktobru puni 37 godina, tako da mu nije preostalo još mnogo sezona u profesionalnoj karijeri. Uprkos tome, on je priznao kako bi mogao nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, iako nije učestvovao u kvalifikacijskim utakmicama. Kako kaže, spreman je vratiti se u reprezentaciju, ali pod jednim uslovom, a taj uslov je da fizički bude spreman za izazov.

“Ukoliko se budem dobro osjećao i budem sposoban davati ono što znam, vrata će mi uvijek biti otvorena. Ukoliko želim bit ću tamo, a ukoliko ne želim neću. Želim igrati nogomet, a vidjet ćemo što će se dogoditi. Zovu me svaki dan, pitaju šta radim, ali moramo ići korak po korak. Ponavljam, ako se budem osjećao dobro i ako budem želio, bit ću tamo.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!