NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović će tužiti švedskog liječnika

Zlatan Ibrahimović će tužiti švedskog liječnika

Agent nogometaša Paris Saint Germaina Zlatana Ibrahimovića najavio je da će njegov klijent tužiti švedskog liječnika koji je rekao da se Šveđanin dopingovao dok je igrao za Juventus.

Zlatan Ibrahimović

Bivši liječnik švedskog atletskog momčadi Ulf Karlsson rekao je da vjeruje da se Ibrahimović dopingovao dok je igrao za Juventus.

Reagirajući na tu optužbu, Ibrahimovićev agent Mino Raiola rekao je da je Karlsson napravio “veliku grešku”.

“Tužit ćemo ga. Uvijek ima ljudi koji mrze. Možda je on bivši sportaš koji nije uspio napraviti karijeru, ili je možda samo ljubomoran. Ali, taj čovjek je napravio veliku pogrešku. Živio jedan život prije te izjave, a poslije nje će imati potpuno drugačiji. On širi neistine. “, rekao je Raiola za švedski list Express.

Karlsson je na seminaru rekao da je Juventus imao “kulturu dopingovanja”, ali da nema dokaze da je Ibrahimović uzimao nedozvoljene supstance. Zlatan je igrao za crno-bijele od 2004. godine do 2006. godine.

“Doping skandal u Juventusu je bio završen kada je Zlatan stigao. Tamo smo imali mnogo doping kontrola, a Zlatan je testiran izmedju 15 i 20 puta. Juventus je uvijek bio pod mikroskopom. Ta tvrdnja o Zlatanovom dopingu je luda, nema dokaza. Svi u klubovima za koje je Zlatan  Ibrahimović igrao znaju da on ne uzima čak ni aspirin. “, rekao je Mino Raiola.

Karlsson je naveo da je na seminaru govorio o rasprostranjenosti dopinga u ekipnim sportovima i da se Ibrahimović u Juventusu ugojio, “neprirodno brzo”.

Raiola je rekao da je Zlatan Ibrahimović miran poslije navoda o dopingu.

“Njemu je više neugodno što je jučer promašio penal protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka. Rekao je da nije njegov posao da odgovara na ovakve navode.”, rekao je Raiola.

Ibrahimović je u svojoj karijeri nastupao za mnoge velike klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona i Paris-Saint Germain gdje igra trenutno.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!