NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović će karijeru završiti u Napoliju?

Zlatan Ibrahimović će karijeru završiti u Napoliju?

Zvijezda Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović nagovijestio je da bi mogao karijeru završiti u Seriji A i zaigrati za četvrti talijanski tim u karijeri, ovaj put Napoli. Ibrahimović je ostavio veliki trag na Apeninima kao član Juventusa, Intera i Milana, a želja mu je da se oproba i na jugu Italije prije kraja karijere, otkrio je nedavno njegov menadžer Mino Raiola.

karijeru završiti

“Prelazak u Napoli? Nikad se ne zna… Trenutno mi je lijepo u Unitedu, ali vidjet ćemo što će se dogoditi na kraju sezone.”, rekao je Ibrahimović za Fox Sport.

Šveđaninu ugovor s Unitedom istječe na kraju sezone i kao slobodan igrač može birati novu sredinu, iako postoji opcija da ga United zadrži na još godinu dana. Ibrahimović je ljetos stigao na Old Trafford iz Paris Saint-Germaina i postigao 26 golova u svim natjecanjima, među kojima su dva izravno donijela trofeje Community Shielda i Liga kupa.

Ibrahimović je svoju karijeru počeo u Malmeu u kojem je igrao dvije godine, a zatim prešao u Ajax 2001. godine gdje se zadržao do 2004. godine. Zatim su uslijedila dva talijanska kluba – Juventus i Inter, a onda prelazi u Barcelonu gdje se i nije snašao najbolje. Katalonski klub ga je ustupio Milanu, prvo na pozajmicu, a zatim i prodao.

U PSG-u bio je od 2012. do 2016. godine i u tom periodu postigao 113 pogodaka 122 utakmice.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!