NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović najavio svoj dolazak u Premier ligu!?

Zlatan Ibrahimović najavio svoj dolazak u Premier ligu!?

Napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović izjavio je da bi mogao napustiti “Parižane” na kraju ove sezone.

ibrahimovic

Zvijezda švedske reprezentacije i francuskog kluba je osvajala naslove u četiri različite europske lige, ali još nije zaigrala u Engleskoj.

Najbliži dolasku u premiership je bio na početku svoje karijere kada je odbio doći na probu u Arsenal, a ugovor sa Paris Saint-Germainom mu ističe ovog ljeta i 34-godišnjak je dao naslutiti da je možda vrijeme za dolazak u, po mnogima, najbolju ligu na svijetu.

“Imam još tri mjeseca ugovora ovdje, a onda, što će se dogoditi? Dogodit će se velike stvari”, izjavio je Ibrahimović u intervjuu sa engleskim novinarima nakon pobjede njegovog tima protiv Chelseaja u utorak navečer.

Upitan o potencijalnom dolasku u Englesku, on je odgovorio: “Recimo samo da sam u dobroj formi.”

Zlatan Ibrahimović, najbolji strijelac švedske reprezentacije svih vremena, osvajao je titule nacionalnog prvaka u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Tokom karijere radio je sa nekoliko najboljih svjetskih trenera u ovom trenutku, uključujući i Josea Mourinha pod čijim vodstvom je igrao u Interu.

Sada kada je sve izvjesnije da će portugalski stručnjak preuzeti klupu Manchester Uniteda, možda bi se mogao i ostvariti transfer Ibrahimovića u klub sa Old Trafforda.

Još jedan njegov bivši trener će voditi engleski klub od sljedeće sezone. Riječ je o Pepu Guardioli, koji će preuzeti Manchester City, a ovaj dvojac je imao par sukoba dok su bili zajedno u Barceloni u periodu od 2009. do 2011. godine. Ibrahimović je Španjolca u svojoj autobiografiji koju je izdao 2013. godine nazvao “kukavicom”. Malo je vjerovatno da bi popularni “Ibra” ponovo htio raditi sa Guardiolom.

Njegov agent Mino Raiola je u izjavi prošlog mjeseca rekao da mogućnost dolaska njegovog klijenta u Premier ligu sljedeće sezone nije isključena, no, jedini problem bi mogle predstavljati godine. Ibrahimović već ima 34 godine, a sljedeće sezone bi mogao zaigrati i u MLS-u, za koji je i sam priznao da je jedna od opcija.

[su_bet365_200_bonus_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!