NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović oborio rekord nakon samo sedam mjeseci u Premier ligi

Zlatan Ibrahimović oborio rekord nakon samo sedam mjeseci u Premier ligi

Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović postao je najstariji igrač u povijesti engleske Premier lige koji je postigao 15 golova u jednoj sezoni.

Zlatan Ibrahimović oborio rekord

Bivši švedski reprezentativac na Old Trafford je stigao prošlog ljeta nakon što mu je istekao ugovor sa Paris Saint Germainom, te pokazuje da mu godine ništa ne mogu.

35-godišnjak je utišao kritičare još jednom u nedjelju, kada je postigao gol protiv Leicester Cityja na King Power stadionu u visokoj pobjedi njegovog tima rezultatom 3-0.

Legendarni Ibra je tako postao i prvi igrač Manchester Uniteda koji je postigao 20 golova u svim takmičenjima u jednoj sezoni još od Robina van Persieja i sezone 2012/13.

Bivši igrač Barcelone i AC Milana je jedan od najboljih igrača u timu Josea Mourinha, koji se, unatoč činjenici što je neporažen u posljednjih 15 ligaških utakmica, i dalje nalazi na šestom mjestu na tabeli.

Računajući sva takmičenja, Zlatan Ibrahimović je od sezone 2007/08 postizao preko 20 golova, a ukupno je u posljednjih deset sezona postigao čak 305 golova.  U sezoni 2006/07 dok je igrao za Inter postigao je pet golova manje. On je ranije ove sezone također postigao i 25000. pogodak u Premier ligi protiv Swansea Cityja.

[su_euro_soccer_bonus]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!