NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović presudio Chelseaju, PSG je u četvrtini finala Lige prvaka

Zlatan Ibrahimović presudio Chelseaju, PSG je u četvrtini finala Lige prvaka

Francuski PSG prošao je u četvrtinu finala Lige prvaka savladavši Chelsea u revanšu osmine finala sa 2-1, isti rezultat je glasio i u prvom meču na Parku prinčeva. Večeras smo gledali sjajan meč sa obje strane, ali na kraju PSG zasluženo prolazi.

četvrtfinale Lige prvaka

Do vodstva su stigli nakon svega 16. minuta igre. Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih pojedinaca na ovom meču, sjajno je uposlio Adriena Rabiota koji je rutinski ugurao loptu u mrežu za 1-0. Nisu dugo slavili Francuzi.

Chelsea se vraća nakon 11. minuta, Diego Costa pogađa u 27. minutu za izjednačenje i vraća nadu ‘Bluesima’ u prolaz dalje. Ovim rezultatom obje ekipe otišle su na odmor. U nastavku meča Chelsea je krenuo silno, po gol, ali nisu uspjeli, odbrana PSG-a je bila na nivou, i nije dozvolila puno toga ‘Plavcima’. Hladan tuš u 67. minutu, Angel Di Maria asistira za Zlatana Ibrahimovića koji rutinski, u svom stilu, pogađa za 2-1 i kraj europske turneje Chelseaja.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Prvu današnju utakmicu Lige prvaka odigrali su Zenit i Benfica od 18:00, gdje je Benfica slavila sa 1-2 i ukupnim rezultatom 1-3 prošla u četvrtinu finala.

Zenit je poveo u 69. minutu golom Hulka koji pogađa na asistenciju Zhirkova. Samo tri minute kasnije, Benfica je imala lijepu priliku kada je Victor Nilsson-Lindelof glavom gađao rašlje, ali golman Zenita sjajno brani.

U 85. minutu susreta Nicolas Gaitan je nakon odbijene lopte pogodio glavom za 1-1, a konačan rezultat postavio je Anderson Talisca u šestoj minuti nadoknade. Konačan rezultat – Zenit 1-2 Benfica (1-3 ukupno).

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Pogledajte kako je Sandro Tonali namjestio svoj žuti karton protiv...

0
Nogometaš Sandro Tonali se suočava s ozbiljnim optužbama zbog sudjelovanja u kockarskim aktivnostima, što bi moglo rezultirati dugotrajnom suspenzijom iz nogometnih natjecanja. Tonali, talijanski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!