NaslovnicaVijestiZlatan Ibrahimović - put od FBK Balkana do Hollywooda!

Zlatan Ibrahimović – put od FBK Balkana do Hollywooda!

Engleski BBC jučer je objavio kako će Zlatan Ibrahimović do kraja tjedna otići put Sjedinjenih Američki Država i zaigrati nogomet u MLS-u, no cijela radnja odvijala se puno brže od očekivanog. Dok se Zlatan zabavljao u LA-u na Venice Beachu, United je objavio raskid ugovora s njim. Ovo je nogometna priča o jednom od najzanimljivijih sportskih karaktera današnjice.

Zlatan Ibrahimović treći na tablici aktivnih igrača po broju golova u karijeri. Nadomak je čarobne brojke od 500 golova, a nju su prešli samo Ronaldo i Messi. Ibrahimović je u karijeri postigao 483 gola i po tome je definitivno jedan od najvećih napadača kojeg je svijet gledao u 21. stoljeću.

Zlatan je igrao za čak sedam velikih europskih klubova i u svakom je samo zabijao i osvajao trofeje. Ukupno 31 trofej u svojoj bogatoj karijeri podigao je ‘lav koji se ne uspoređuje s ljudima’. Iz Malmoa je došao u Ajax kao veliki talent još davne 2001. godine za 7,8 milijuna eura što je tada bio veliki novac za 19-ogodišnjaka i vrlo brzo postao zvijezda tamo. Pokorio je Nizozemsku i odmah krenuo put Italije gdje je postao worldclass.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U Italiji je Zlatan prvo krenuo u Juventusu, gdje je zabio 26 golova u dresu ‘Stare dame’ prije nego li ga je kupio Inter za 25 milijuna eura. U Interu je proigrao puno ozbiljnije nego u Juventusu. 66 golova i 30 asistencija u 117 utakmica. 2009. Mourinho ga prodaje Barceloni za Eto’o-a + novce – transfer ukupne vrijednosti 70 milijuna eura, transfer kojim je Barcelona pokazala zube Realu na kupnju Ronalda i Kake.

Nakon Barcelone odlazi u AC Milan gdje nastavlja svoj sjajni nogometni put i formu. U samo 85 utakmica postiže 56 golova i 24 asistencije i idu u PSG. Tada su već mislili da je Zlatan za otpis pa je prodan za samo 21 millijun eura, ali on je najbolje tek imao za pokazati. U Parizu je postigao 156 golova uz 61 asistenciju u 180 utakmica.

Nakon Pariza, s 35 godina dolazi u Manchester United i u svojoj prvoj sezoni u Engleskoj postiže 28 golova i 10 asistencija do 4. mjeseca kada mu je došla prva ozbiljna ozljeda u karijeri. Nakon nje se Zlatan više nikada nije vratio pravi, ali do tada je pokazao dovoljno!

[su_bonus]

Trenirali su ga najveći treneri današnjice poput Guardiole, Mourinha, Ancelottija, Mancinija, Blanca, Koemana, Capella, Allegrija, postigao je golove kakve nitko drugi na svijetu ne može, golove kakve se ne postiže čak ni u igricama. Riječ je o igraču koji se ostavio neobrisiv trag u europskog nogometa, igraču po kojem će se možda zvati neka nagrada za najbolji gol.

Možda nikada nije dobio dovoljno veliko priznanje za njegove nogometne uspjehe, nisu ga poštovali dovoljno jer je i sam osoba koja druge ne poštuje dovoljno. Nikada nije bio u top tri za najboljeg igrača svijeta, a samo jednom u FIFPro najboljih 11, no ipak dobio je Puskasa – nagradu koju je trebao osvojiti puno više puta.

Nogometna ikono, sada uživaj u Americi, pod svijetlima Hollywooda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!