NaslovnicaVijestiZubizarreta: Naš prvi izbor nije bio Suarez i on to zna

Zubizarreta: Naš prvi izbor nije bio Suarez i on to zna

Naš prvi izbor nije bio Suarez, priznao je bivši sporotski direktor Barcelone. Katalonski divovi su Liverpoolu platili Suareza oko 75 miliona funti, koji je u međuvremenu postigao 54 gola u 72 utakmice. Barcelona je potpisala Urugvajca samo zato jer nisu mogli potpisati onog napadača kojeg su prvobitno željeli.

Naš prvi izbor nije bio Suarez

Bivši sportski direktor na Camp Nou, Andoni Zubizarreta, otkrio je da katalonski divovi zapravo nisu htjeli da potpišu Liverpoolovog napadača, nego Manchester Cityjevog.

Naime, radi se o Sergiu Agueru kojeg je Barcelona pokušala da dovede u svoje redove, ali nisu uspjeli, pa su se zato okrenuli prema Luisu Suarezu.

Nakon neuspjelog pokušaja da dovedu Argentinca, fokusirali su se na dovođenje Suareza u klub i na kraju odradili posao vrijedan oko 75 miliona funti sa Redsima.

“Imali smo nekoliko opcija. Naš prvi izbor nije bio Suarez – on to zna”, rekao je Zubizarreta.

“U zimskom prelaznom roku, pokušali smo potpisati Aguera. Ali to nije uspjelo.”

“U ovoj situaciji nije bilo sumnje. Luis Suarez je postao naš novi cilj i uspjeli smo u tome.”

Karijeru je počeo u urugvajskom prvoligašu Nacionalu gdje je i prošao kroz mlađe selekcije, za vrijeme boravka u Nacionalu odigrao je 27 utakmica uz 10 postignutih golova te je tako pomogao klubu u osvajanju jednog prvenstva.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Nakon uspješne sezone Groningen je otkupio njegov ugovor za 800.000 eura. Za vrijeme svoje prve sezone u Europi Suarez se dobro snašao i zabio 10 golova u 29 utakmica. Njegove impresivne partije privukle su pažnju velikih klubova pa je tako u ljeto 2007. prešao u Ajax za 7.5 milijuna eura.

Suarez je debitirao za klub u utakmici lige prvaka protiv Slavie Prag. U Eredivisiji je u debiju dao gol i triput asistirao i na kraju izborio jedanaesterac. Prvu sezonu je završio sa 20 golova u 40 nastupa.

Sezonu 2008/9 završio je sa 31 utakmicom i 21 golom. Ta sezona je upamćena po tome što je dobio čak sedam žutih kartona kroz natjecanje.

Sezonu 2009/10 odigrao je fantastično, zabio je hattrick u doigravanju Europske Lige protiv Slovana iz Bratislave. Sezonu je doveo kraju sa 35 golova u ligi (odnosno 49 ukupno). Zabio je 6 golova u jednoj utakmici Nizozemskog kupa. Na kraju sezone dobio je nagradu za najboljeg igrača lige.

Suarez je 28. januar 2011. otišao za 27 milijuna eura u Liverpool. Na Anfieldu je u 110 nastupa dao 69 golova.

Dana 7. jula 2014. mediji su javili da je postignut dogovor između Barcelone i Liverpoola, a sam Suarez se odlučio za broj 9, nakon što je bivši igrač Barcelone Alexis Sánchez koji je prethodni nosio broj 9 prešao u Arsenal. Suárez je s Barcelonom osvojio Ligu prvaka 2014/15 protiv Juventusa (3:1), a u finalu je postigao pogodak.

Urugvajac je postigao 54 gola u 72 utakmice za Barcelonu, pomažući im da osvoje tri titule u jednoj sezoni.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!