NaslovnicaVijestiZvanično: Barcelona dovela golmana

Zvanično: Barcelona dovela golmana

Barcelona je objavila dolazak Jaspera Cillessena iz Ajaxa, koji je potpisao petogodišnji ugovor sa katalonskim klubom.

Cillessen

Golman koji je dvaput bio izabran za Ajaxovog igrača sezone, prešao je na Camp Nou, gdje će zamijeniti Čileanca Claudia Brava, novu akviziciju Manchester Cityja.

Blaugrana će isplatiti “kopljanicima” obeštećenje od 13 miliona eura, uz 2 miliona eventualnih bonusa vezanih iz određen broj nastupa.

Cillessenova otkupna klauzula će iznositi 60 miliona eura, a u petak će biti predstavljen navijačima Barce.

“Ostvarili su mi se snovi”, rekao je na Twitteru, uz sliku u Barceloninom dresu ispred klupskog grba, uoči zvanične potvrde transfera.

KLADI SE

27-godišnjak počeo je karijeru u NEC Nijmegenu, da bi 2011. godine prešao u Ajax, gdje je upisao više od 100 nastupa za klub. U poslednje dvije sezone biran je za igrača godine amsterdamskog kluba.

Od debitantskog nastupa za reprezentaciju u 2013. protiv Indonezije, 30 puta stajao je na golu Nizozemske, te bio prvi izbor među stativama na SP 2014, na kojem su “lale” izborile treće mjesto.

Barcelona je deklasirala Betis na otvaranju Primere (6:2), uz hat-trick Luisa Suarezu, a u nedjelju kolu je očekuje uvijek neugodno gostovanje na San Mamesu protiv Athletic Bilbaoa.

bb

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!