NaslovnicaVijestiZvanično: Emmanuel Adebayor konačno pronašao novi klub!

Zvanično: Emmanuel Adebayor konačno pronašao novi klub!

Togoanski reprezentativac Emmanuel Adebayor potpisao je šestomjesečni ugovor sa premijerligašem Crystal Palaceom.

adebayor

Adebayor je otpušten iz Tottenhama u septembru prošle godine i bio je bez kluba skoro tri mjeseca, ali konačno je uspio pronaći novu destinaciju, i u dresu “orlova” će igrati do kraja sezone. Snažni napadač, koji je za Tottenham prošle sezone pod vodstvom Mauricija Pochettina tresao protivničku mrežu samo dva puta, u svojoj karijeri je postigao više od 170 golova, te se nada da će pomoći novom klubu koji se nalazi u krizi.

Trener Crystal Palacea Alan Pardew jasno je dao do znanja da mu je želja da dovede napadača ovog mjeseca, a pored Adebayora, londonski klub je bio povezivan i sa Nicklasom Bendtnerom, Loicom Remyjem i Emmanuelom Emenikeom.

Palace je u posljednjih šest utakmica u ligi postigao samo jedan gol, i taj jedan gol je postigao protivnički defanzivac Jan Vetonhen u subotu na utakmici protiv Tottenham Hotspura, kada su poraženi. U nizu su od šest uzastopnih utakmica bez pobjede.

Adebayor je prema pisanju medija bio veoma blizu dolaska u Aston Villu prošlog ljeta, ali je ostao u Tottenhamu, gdje nije dobijao priliku za igru. Zadnji put je u dresu Tottenham Hotspura zaigrao 3. svibnja/maja prošle godine.

Bivši igrač Arsenala i Real Madrida na Selhurst Parku će nositi dres sa brojem 25. Crystal Palace se trenutno nalazi na 11. poziciji u Premier ligi, najviše zahvaljujući dobroj formi sa početka sezone, koja iz kola u kolo nestaje.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!