NaslovnicaVijestiZvanično: Greizmann produžio sa Atleticom

Zvanično: Greizmann produžio sa Atleticom

Zvanično: Greizmann produžio sa Atleticom! Antoine Griezmann je za svoju odanost Atleticu danas i zvanično nagrađen novim ugovorom. Veća plata, duži ugovor i manja klauzula su detelji koji su zadovoljili kako Griezmanna tako i Atletico. Od transfera u Manchester ovog ljeta ipak neće doći, a Crveni đavoli će morati sačekati drugu priliku.

Zvanično: Greizmann produžio sa Atleticom

Danas je formalnost postala i zvanična. Nakon što je prošle sedmice dogovorio usmeno sve detalje oko ugovora, Antoine Griezmann je danas i zvanično produžio ugovor sa Atleticom. Na zvaničnoj stranici kluba objavljena je vijest da je Griezmann produžio ugovor na jednu godinu, tako da bi on mogao ostati u Atleticu sve do 2022. godine. Otkupna klauzula je također manja nego u starom ugovoru, a ona iznosi okruglo 100 miliona eura.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Griezmann je dugo vremena povezivan sa Unitedom, te je Transfer trebao biti i obavljen ovog ljeta, ali nakon što je FIFA kaznila Atletico zabranom dovođenja novih igrača, Griezmann je okrenuo ploču i odlučio je ostati lojalan Atleticu. Za to je nagrađen i novim ugovorom, a klauzula od 100 miliona bi mu omogućila odlazak iz kluba ukoliko stigne ponuda u toj vrijednosti.

>> Odigrao samo jednu sezonu i već vrijedi 45 milijuna funti: Inter i Barcelona u borbi za njegov potpis

“Prvo želim da se izvinem svima koji su pogrešno razumjeli moje izjave u prošlosti. Od kako sam stigao u klub, za njega dajem 100% od svojih mogućnosti. U odličnim sam odnosima sa trenerom i igračima i u Atleticu smo kao jedna porodica. Presretan sam što ostajem.” – rekao je Griezmann.

Griezmann je u Atletico stigao 2014. godine te je u prvoj sezoni postiga 25 golova u svim takmičenjima. U sezoni 2015/2016 ukupno je postigao 32 gola, praglašen je igračem sezone u La Ligi gdje je slavio sa Atleticom, a u finalu Eura je poražen od Portugala. U prošloj sezoni Griezmann je postigao 26 golova i ubilježio još 12 asistencija.

pro_ad_display_adzone id=”23835″ flyin=”1″ flyin_position=”bottom-center”]
Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!