NaslovnicaVijestiZVANIČNO: Hiddink novi trener Chelseaja

ZVANIČNO: Hiddink novi trener Chelseaja

Chelsea je zvanično objavio da je Guus Hiddink novi trener Chelseaja. Holanđanin će zamijeniti Jose Mourinha koji je otpušten u četvrtak poslijepodne nakon sumornog početka sezone Plavaca.

Hiddink novi trener Chelseaja

Ovo je drugi put da je Hiddink imenovan za trenera u Chelseaju, nakon što je vodio Plavce još jednom u 2009. godini nakon odlaska Felipe Scolarija i tada je osvojio FA Kup.

On nasljeđuje Mourinha koji je ekipu ostavio na 16 mjestu i samo jedan bod iznad zone ispadanja nakon 16 utakmica.

Hiddink je izjavio: “Vrlo sam uzbuđen što sam se vratio na Stamford Bridge. Chelsea je jedan od najvećih klubova na svijetu, ali nije tamo gdje treba da bude u ovom trenutku, međutim, ja sam siguran da se možemo vratiti i preokrenuti ovu sezonu.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

“Radujem se radu sa igračima i osobljem u ovom velikom klubu, a posebno obnavljanju mog divnog odnosa sa navijačima Chelseaja.”

Hiddink će u Chelseaju biti do kraja sezone, a u međuvremenu Abramović će tražiti stalnog nasljednika Jose Mourinha, gdje se spominju Pep Guardiola i Diego Simeone kao glavni kandidati za klupu Plavaca.

Hiddink je imao padove i uspone od svog zadnjeg boravka na Stamford Bridge-u, nije uspio da se kvalifikuje sa Rusijom 2010 godine na Svjetsko prvenstvo i na Euro 2012 sa Turskom.

Otpušten je iz Holandske reprezentacije nakon što nije uspio da se kvalifikuje na Euro 2016.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Mundo Deportivo objavio: GOTOVO JE, Zinedine Zidane preuzima Bayern

0
ZINEDINE ZIDANE, bivši trener Real Madrida, navodno je blizu preuzimanja upravljanja minhenskim Bayernom, prema izvještaju katalonskog lista Mundo Deportivo. Zidane je slobodan agent od...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!