ZVANIČNO: Ovo je novi klub Zlatana Ibrahimovića!

Najbolji nogometaš Švedske, čiji se transfer dugo iščekivao, Zlatan Ibrahimović danas je na svome Instagram profilu objavio ime svoga novog kluba, a to je Manchester United! Transfer Ibre u United se već dugo vremena nagađao, a sada je Šveđanin i zvanično potvrdio da će sljedeće sezone nastupati u Manchester Unitedu kojeg će sa klupe prevoditi Jose Mourinho, nakon što je otkaz dobio Louis van Gaal.

Zlatan+Ibrahimovic+Sweden+v+Belgium+Group+pqoxQwWX0tGl

Zlatan Ibrahimović je na kraju prošle sezone napustio Paris Saint-Germain u kojem je stekao status legende, a na ovom Europskom prvenstvu oprostio se i od Švedske reprezentacije. Ibrahimović je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za mnoge velike klubove kao što su Ajax, Juventus, Inter, Milan, Barcelona, PSG.

Već od posljednje utakmice Zlatana Ibrahimovića za pariški klub nagađa se njegova nova destinacija. Mnogi su očekivali da će Ibrahimović otići u Ameriku, te tamo nastupati u MLS ligi. Neki izvori su govorili da će se vratiti u svoj Malmo, a neki da će igrati u Manchester Unitedu što se na kraju i obistinilo. Manchester United za ovaj transfer neće morati platiti ništa jer je Ibrahimoviću istekao ugovor sa Paris Saint-Germainom.

[su_bet365_euro2016_copy]

U protekloj sezoni u Ligue 1 Ibrahimović je imao impresivan učinak – u 31 utakmici u koliko je nastupio postigao je čak 38 golova i ublježio 13 asistencija. U prosjeku bilo mu je potrebno 67 minuta za pogodak.

U Ligi prvaka, u protekloj sezoni sa PSG-om, Ibrahimović je postigao pet golova u deset utakmica, dok je u Kupu Francuske u šest utakmica sedam puta pogađao protivničku mrežu.

Untitled

Oznake: