NaslovnicaVijestiZVANIČNO! Prekinutno takmičenje u Italiji: Serie B prolazi kroz teške trenutke!

ZVANIČNO! Prekinutno takmičenje u Italiji: Serie B prolazi kroz teške trenutke!

Takmičenje u italijanski Serie B zamrznuto je odmah nakon početka sezone 2018/2019! Liga je imala mnogo problema sa bakrotima klubova a nakon bankrota Barija, Avellina i Cesene, ostalo je samo 19 klubova u takmičarskoj konkurenciji. Što će se desiti u budućnosti?

Pravosudna struktura talijanskog olimpijskog komiteta odlučila je, da će takmičenje nakon svih problema koje je imalo na startu prvenstva biti zamrznuto do daljnjeg. Pro Vercelli, Novara, Catania, Siena i Ternana odlučili su se žaliti sudu nakon što su Bari, Avellino i Cesena izjavili stečaj, ali nitko od četiri nabrojana kluba nije dobio priliku za ulazak u ligu.

>> Legendarni Savičević ZASTRAŠIO Italijane: “Ovo vas čeka u PAKLU Marakane!”

U petak, 21. rujna, nadležni odbor će odlučiti u novom svjetlu budućnosti lige nakon čega će biti jasno hoće li se 19 ili 22 klubova takmičiti u tekućoj sezoni. Ako čelnici odlučue o ligi s 22 kluba, u ponedjeljak će biti poznata tri nova kluba koja će ući u takmičenje.

[su_cashout]

Serie B obično broji 22 kluba, ali nakon bankrota Barija, Avellina i Cesene liga nije odlučila popuniti praznine koje su nastale njihovim istupanjem. Pro Vercelli, Novara, Catania, Siena i Ternana žalili su se nadležnim organima,jer je svaka ekipa željela zauzeti njihovo mjesto u drugoj ligi. Šta će se desiti, ostaje nam da vidimo.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!