NaslovnicaVijestiZvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Zvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Zvanično: Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United! Engleski nogometni reprezentativac nakon trinaest godina provedenih na Old Traffordu napušta Manchester United. On će svoju karijeru nastaviti u svom matičnom klubu Evertonu, iz kojeg je 2004 godine prešao u Uniteda a za kojeg je nastupao od 2000 godine.

Wayne Rooney nakon 12 godina napustio United

Da će se 31-godišnji engleski reprezentativac vratiti na Goodison Park bilo je jasno nakon što je Romelu Lukaku potpisao ugovor za United. U Evertonu je ostalo upražnjeno mjesto a u Unitedu je Rooney postao višak te je vjerovatno kao dio transfera Lukakua prešao u Everton iako to nije zvanično potvrđeno.

>>Neymar: Nadam se da će potpisati za Barcelonu, on je veliki prijatelj i sjajan igrač

“Dugo vremena već govorim da su United i Everton jedini engleski klubovi za koje bih igrao u Premier ligi i sretan sam što se vraćam kući, što se vraćam u matični klub. Prije trinaest godina sam napustio Everton i otišao u United sa ciljem da u Unitedu osvojim što više medalja i mogu reći da sam ponosan što mi je to uspjelo za rukom. Igrao sam za klub u njegovom možda najzlatnijem periodu, osvojio sam sve što se moglo osvojiti, bio sam kapiten kluba, postao sam legenda, cilj sam ispunio a sada se vraćam kući. Svjestan sam da je trenere Koeman izgradio sjajnu ekipu pred kojom je svijetla budućnost i sretan sam što ću biti dio tog projekta. – rekao je Rooney.

[su_live_koeficijenti]

Rooney je u periodu od 2004 do 2017 godine postigao 153 gola za Manchester United te je tako postao najbolji strijelac u historiji kluba, ostavivši iza sebe legendu Uniteda sir Bobby Charltona koji je postigao 249 golova.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!