NaslovnicaVijestiZvijezda Arsenala ne želi potpisati novi ugovor: Odlazi sa Emiratesa?

Zvijezda Arsenala ne želi potpisati novi ugovor: Odlazi sa Emiratesa?

Zvijezda Arsenala ne želi potpisati novi ugovor. Njemački internacionalac odbio je potpisati novi ugovor sa Arsenalom i već je privukao interes španskog prvaka uoči ljetnog prijelaznog roka. Mesut Ozil želi napustiti Arsenal na kraju sezone i odbio je ponudu za novi ugovor od svog kluba, piše Marca.

Zvijezda Arsenala ne želi potpisati novi ugovor

U izvještaju se navodi da veznjak ne vidi Arsenal kao tim koji realno može osvojiti Ligu prvaka – obećanje koje je napravljeno prema njemu kada se pridružio iz Real Madrida u 2013. godini.

Marca također kaže da je Barcelona prišla njemačkom reprezentativcu i da su svjesni situacije u kojoj se nalazi zvijezda Arsenala.

Španski prvaci su zagrijani da dovedu Ozila, a njihov interes datira iz 2010. godine, kada se mogao pridružiti Barceloni ispred Real Madrida, ali Pep Guardiola je vjerovao daj njegov dolazak mogao da unazaduje napredak Thiago Alcantare u prvi tim.

Jedan potencijalni problem za Barcelonu će biti konkurencija sa kojom će se morati suočiti za Ozila, čiji ugovor ističe 2018. godine, dok su prvaci Lige šampiona prošle sezone mogli da se bore za veznjaka.

Ozil je u mlađim kategorijama igrao za više timova iz Gelzenkirhena. Nakon toga je pet godina proveo u Rot-Waisu iz Esena. U Schalke 04 je došao 2005. i prvo je jednu sezonu proveo igrajući u omladinskom timu ove ekipe, pre nego što je prekomandovan u prvi tim.

Debitovao je za prvi tim u Liga kupu protiv Bayer Leverkusena. Iako je pokazao da se radi o talentovanom igraču, zbog neslaganja sa upravom, 2008. godine je prešao u Werder Bremen.

[su_netbet_psgchelsea]

U Werder Bremen je prešao 31. januara 2008. uz obeštećenje od 4,3 miliona eura. Predvodio je Werder do trofeja u Kupu Nemačke 2009.

Bio je strijelac jedinog gola na utakmici finala protiv Bayer Leverkusena, odigranoj u Berlinu. Te sezone je njegov klub stigao i do finala Kupa UEFA u kome je poražen od Shakhtara.

Werder je tu sezonu završio na razočaravajućem desetom mjestu u prvenstvu, dok je Ozil postigao 3 gola i bio asistent kod čak 15 golova. U narednoj sezoni, posljednjoj Ozilovoj u klubu, koju je Werder završio kao treći, Ozil je 16 puta bio asistent.

Nakon sjajnih partija na Svjetskom prvenstvu 2010. interesovanje za Ozila je pokazao Real Madrid. Werder Bremen je 17. augusta 2010. objavio da je postigao dogovor sa Realom oko transfera Ozila.

Obeštećenje je iznosilo negdje oko 15 miliona eura. U dresu novog kluba je debitovao 22. augusta u prijateljskoj utakmici sa Herculesom (3-1). Debitovao je u španskoj ligi protiv Mallorce (0-0) kada je u igru ušao u 62. minutu umjesto Angela di Marije.

Prvi gol za Real Madrid je postigao protiv Deportivo la Corune (6-1) 3. oktobra 2010, dok je prvi gol u Ligi šampiona postigao 19. oktobra 2010. protiv Milana.

U ljetnjem prelaznom roku, 1. septembra 2013. godine, Ozil prelazi u Arsenal. Iznos transfera bio je 50 miliona eura, i to je ujedno bio drugi najveći transfer u Premijer ligi.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!