NaslovnicaVijestiZvijezda Barcelona potpisala novi petogodišnji ugovor

Zvijezda Barcelona potpisala novi petogodišnji ugovor

Iz Barcelone je danas potvrđeno da je veznjak Sergio Busquets produžio ugovor sa klubom do 2021. godine, te tako tačku na špekulacije o njegovoj budućnosti.

Zvijezda Barcelona potpisala novi petogodišnji ugovor

Španjolski reprezentativac je bio jedan od ključnih igrača Barcelonog uspjeha u proteklih nekoliko godina, iako je njegov uticaj u timu često potcijenjen.

27-godišnjak je tako bio predmet mnogih špekulacija koje su ga povezivale sa odlaskom iz kluba, prije svih, u Manchester City, koji je ove sezone preuzeo njegov bivši trener Pep Guardiola.

Barcelona nije htjela riskirati te mu je ponudila novi ugovor, a danas je na službenoj stranici katalonskog kluba potvrđeno da je produkt La Masije potpisao novi petogodišnji ugovor sa klubom, uz opciju produženja na dodatne dvije godine.

Busquets, čija otkupna klauzula sada iznosi čak 200 miliona eura, karijeru je počeo u Barceloninoj akademiji davne 2005. godine, te je nakon dvije godine igranja tamo promoviran u Barcin C tim.

Defanzivnom veznjaku je zatim pružena prilika igranja u prvom timu 2008. godine i od tada se razvio u jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu u ovom trenutku. Busquets je jedan od ključnih igrača Blaugrane, a ove sezone je odigrao 35 ligaških utamica, te je osvojio četiri titule.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!