NaslovnicaVijestiZvijezda Manchester Uniteda zatražila pet miliona za odlazak iz kluba

Zvijezda Manchester Uniteda zatražila pet miliona za odlazak iz kluba

Lijevi bek Manchester Uniteda Luke Shaw zatražio je isplatu od čak pet miliona funti za odlazak iz kluba ove zime, prema pisanju engleskih novina The Sun.

Shaw traži pet miliona za odlazak

22-godišnjak je stigao na Old Trafford u ljeto 2014. godine iz Southamptona za 38 miliona eura, kada je postao najskuplji tinejdžer na svijetu.

U klub ga je doveo Louis van Gaal nakon što je preuzeo ‘Crvene vragove’, te je u njegovoj prvoj sezoni bio prvi izbor na toj poziciji i skupio je 21 nastup u svim takmičenjima.

Međutim, početkom sezone 2015/16 Shaw je pretrpio strašan lom noge, zbog kojeg nije igrao skoro godinu dana, a nakon što se vratio na teren, njegov tim je dobio novog trenera Josea Mourinha, koji očito ne računa na njegove usluge.

Otkako je portugalski stručnjak preuzeo Manchester United, bivši igrač Southamptona je skupio tek 23 nastupa, od čega samo tri ove godine.

On se u posljednje vrijeme sve češće povezuje sa odlaskom, a za njega je navodno interes pokazalo nekoliko premierligaša, uključujući i Newcastle United. Ipak, čelnici Uniteda ga ne planiraju pustiti za cifru manju od 20 miliona funti, kako bi vratili bar dio uloženog novca od prije tri godine.

Shaw traži pet miliona za odlazak

Ipak, taj plan im po svemu sudeći neće poći za rukom. Shaw je zatražio čak pet miliona funti za odlazak iz kluba već ove zime, što u klubu nisu spremni prihvatiti.

“Shaw ne planira izaći u susret klubu ukoliko bude odlazio u januaru”, izjavio je za The Sun izvor blizak Manchester Unitedu.

“Klub mu je ponudio određenu cifru, ali on je zatražio mnogo više. Daleko su od bilo kakvog dogovora. Shaw želi vratiti karijeru na pravu stazu, ali ne planira učiniti uslugu klubu ukoliko ga primoraju na odlazak.”

Također su se pojavile i špekulacije kako je Jose Mourinho spreman pustiti Engleza na posudbu do kraja sezone, kako bi mu dao više vremena da razmisli o svojoj budućnosti.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!