NaslovnicaVijestiZvijezda Milana: Evo zašto sam odbio Leicester

Zvijezda Milana: Evo zašto sam odbio Leicester

Evo zašto sam odbio Leicester, otkrio je Niang. Napadač AC Milana, M’Baye Niang kaže da se ne kaje zbog odluke da odbije lidera Premiershipa prošlog mjeseca, Leicester Cityja. Niang koji ima 21 godinu je postigao pet golova u 13 utakmcia Serije A ove sezone.

Evo zašto sam odbio Leicester

Napadač uživa u odličnoj formi u timu dok Mario Baloteli nastavlja svoj oporavak od ozljede.

Talijanski list Gazzetta delo Sport tvrdi da je Leicester poslao ponudu od 12.4 miliona funti za Francuza u januarskom prijelaznom roku.

Ali Niang tvrdi da nije bio zainteresovan za taj potez.

“Ostanak u Milanu je bio pravi izbor”, rekao je Niang.

“Neki su mislili da sam spreman da potpišem za Leicester, ali nikada nisam razmišljao o odlasku.”

“Moje misli su uvijek uz Milan, to je ono što sam rekao i potprijesedniku Adrianu Gallianiju i treneru Siniši Mihajloviću.

[su_netbet_bonus50_veliki]

Niang je rođen u Meulanu, Yvelinesu, mala regija u Francuskoj. Svoju karijeru je počeo sa sedam godina igrajući za lokalni klub Basse-Seine Les Mureaux. Niang je proveo dvije godine u klubu dok ga nije primijetio amaterski klub Poissy.

Nakon što se čulo za njega, Niang je zatim primijećen od strane profesionalnog kluba Caena.

Pridružio se akademiji Caena u svojoj 13-oj godini nakon što je prošao na probnoj utakmici u kojoj je postigao hat-trick.

18. februara 2011. godine, Niang potpisuje prvi profesionalni ugovor gdje je dogovorio sve sa tadašnjim klubom Caenom na tri godine. 24. septembra, postiže svoj prvi gol.

27. augusta prelazi u Milan i potpisuje trogodišnji ugovor, dok nije poznato kolika je naknada bila za njega.

Zatim odlazi na posudbe u Montpellier 2014. godine i Genou u 2015. godini, nakon čega se vraća u Milan u kojem igra i dan danas.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!