NaslovnicaVijestiZvijezda RB Leipziga nagovijestila kako odlazi iz kluba na kraju sezone

Zvijezda RB Leipziga nagovijestila kako odlazi iz kluba na kraju sezone

Vezni igrač RB Leipziga Emil Forsberg postavio je zanimljivu objavu na svoj službeni twitter profil, te tako pokrenuo špekulacije o tome kako je po svemu sudeći odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu njemačkog kluba.

Forsberg napušta RB Leipzig

Švedski reprezentativac je dobio crveni karton u subotu, u porazu njegovog tima protiv Hoffenheima na domaćem terenu visokim rezultatom 5-2, te će zbog toga propustiti preostale tri utakmice u sezoni.

Njemačke novine Kicke jučer su objavile kako su čelnici RB Leipziga spremni prodati 26-godišnjaka ovog ljeta, a on je danas na svom twitter profilu napisao kratko: “Hvala na svemu.” On se u prošlom ljetnom prelaznom roku povezivao sa prelaskom u AC Milan, nakon što je u svojoj debitantskoj sezoni u Bundesligi postigao osam golova i podijelio čak 22 asistencije. Međutim, iz kluba mu nisu dozvolili odlazak zbog igranja u Ligi prvaka, u kojoj su razočarali ove sezone.

Iz najelitnijeg europskog klupskog nogometnog takmičenja su ispali već u grupnoj fazi, a Forsberg je zbog velikih problema sa povredama skupio tek 21 nastup ove sezone, postigao dva gola i podijelio isto toliko asistencija. Već je sigurno kako će Leipzig ostati bez još jednog veznjaka, a u pitanju je Naby Keita, koji odlazi u Liverpool za cifru od 65 miliona eura.

[su_no1forfootball]

Pored toga, klub bi mogao napustiti i trener Ralph Hasenhuttl, s obzirom da je klub nakon poraza u subotu pao na šestu poziciju u Bundesligi i trenutno za četvrtom pozicijom, koja vodi u Ligu prvaka, zaostaje četiri boda tri kola prije kraja sezone, te su velike šanse kako neće igrati to takmičenje sljedeće sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!