NaslovnicaVijestiZvijezda stiže u Manchester City: Dogovoren transfer vrijedan 50 miliona!

Zvijezda stiže u Manchester City: Dogovoren transfer vrijedan 50 miliona!

Kako pišu brojni brazilski mediji, Manchester City je postigao dogovor sa Shakhtar Donetskom oko transfera zvijezde ukrajinskog tima Freda.

Manchester City dovodi Freda

Pep Guardiola je brazilskog reprezentativca pokušao dovesti u zimskom prelaznom roku, ali ipak do transfera nije došlo. Pored toga, ‘Građani’ su posljednjeg dana prelaznog roka pažnju usmjerili na dovođenje krilnog igrača Leicester Cityja Riyada Mahreza, ali i taj transfer je propao s obzirom da su ‘Lisice’ tražile ogromnu odštetu za Alžirca, te je to dodatno zakomplikovalo pregovore sa Shakhtarom oko transfera Freda.

I dok je City, po svemu sudeći, odustao od dovođenja Mahreza, ponovo su se posvetili dovođenju veznog igrača Shakhtara, te su već postigli dogovor sa njegovim klubom. Kako piše brazilski UOL Esporte, predstavnici oba kluba su postigli dogovor u vezi transfera 24-godišnjaka na kraju sezone, kada se otvori ljetni prelazni rok.

Bivši veznjak Arsenala i Fredov agent Gilberto Silva navodno je dolazio u Manchester prošlog mjeseca, ali nije uspio postići dogovor, koji je sada konačno postignut. Kako se izvještava, Shakhtar nije želio pustiti jednog od najvažnijih igrača u sred sezone, ali su spremni ispuniti mu želju te mu dozvoliti odlazak na kraju iste.

City je već duže vrijeme u potrazi za dugoročnom zamjenom za Fernandinha, koji najvjerovatnije igra svoju posljednju sezonu na Etihadu s obzirom da uskoro puni 33 godine. Pored Freda, njegov klub se povezivao i sa dovođenjem veznjaka kao što su Jean-Michael Serri i Julian Weigl, ali im je Brazilac ipak prva opcija.

[su_million_pound]

Fred je impresionirao Pepa Guardiolu u dvije utakmice protiv njegovog tima u Ligi prvaka ove sezone, a posebno je briljirao u uzvratnoj kod kuće, kada je njegov tim slavio protiv ‘Građana’ rezultatom 2-1 početkom decembra prošle godine.

On je i sam priznao kako mu je želja da zaigra jednog dana u Premier ligi, te da bi volio obući dres Manchester Cityja. U izjavi za Globo Esporte, koju je dao nedavno, on je otkrio kako nestrpljivo čeka na Guardiolin poziv: “Zainteresiran sam i čekam Guardiolin poziv da stigne. Mislim da bih dosta napredovao pod njegovim vodstvom. Engleska liga je najbolja liga na svijetu, oduvijek sam imao san da zaigram tamo jednog dana.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!