NaslovnicaVijestiZvijezde Seville poručile: Idemo po pobjedu na Camp Nou!

Zvijezde Seville poručile: Idemo po pobjedu na Camp Nou!

Igrač Seville Federico Fazio je uvjeren da njegov tim može izazvati iznenađenje i pobijediti Barcelonu u nedjelju.

gameiro

Centralni defanzivac, koji je trenutno na posudbi na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu iz Tottenhama, siguran je njegov tim sposoban slomiti Barceloninu obranu u gostima na Camp Nouu.

“Utakmica protiv Barcelone će biti veoma teška, ali nas nije briga za protivnika protiv kojeg igramo”, rekao je Fazio za Goal.

“Mi radimo naporno i analiziramo svakog protivnika, bez obzira protiv koga igrali. Za nas je svaka utakmica ista, svakom protivniku dajemo istu važnost. Još tri mjeseca se igra, moramo nastaviti ovako i svjesni smo da smo u vrlo dobroj formi.”

Dok Sevilla igra vrhunski kod kuće u La Ligi, gdje ne zna za poraz već dugo vremena, u gostima se itekako muče. Zbog niza gostujućih utakmica u kojima nisu upisali pobjedu Andalužani su ispali iz mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Njihov loš gostujući niz se nastavio i u europskim takmičenjima. Izgubili su na sva tri gostovanja u grupnoj fazi Lige prvaka, a i sinoć ih je savladao norveški Molde kod kuće, iako su uspjeli proći u osminu finala Europa lige nakon pobjede kod kuće od 3-0 u prvoj utakmici.

Krilni igrač Seville Vitolo izjavio je da ne smiju odustati i da će pobjeda u gostima sigurno doći, a kada ona doće, doći će i još gostujućih pobjeda za njom.

“Istina je da nismo pobijedili već neko vrijeme u gostima, ali ne smijemo odustati. Tim se bori u svakoj utakmici. Već neko vrijeme nismo izgubili kod kuće, ali potrebno nam je još više borbe za pobjede u gostima. Mislim da kada jednom pobijedimo, stvari će krenuti na bolje.”

“Igramo u finalu Kupa kralja, napravili smo vrlo važan korak prolaskom u osminu finala Europa lige, a možemo postići i naš cilj u La Ligi. Igramo vrlo dobro ove sezone.”

Sevilla je izgubila samo jednu od posljednjih 13 ligaških utakmica pred nedjeljni dvoboj protiv Barcelone, koju su savladali 2-1 kod kuće u prvoj utakmici.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!