NaslovnicaVijestiZvjezdan Misimović iskreno: Karijera je mogla biti i bolja

Zvjezdan Misimović iskreno: Karijera je mogla biti i bolja

Bivši bh. reprezentativac Zvjezdan Mismović nedavdno je raskinuo ugovor sa Bejing Renheom, ali Mismović kaže da su čelnici kluba već nakon utakmice posljednjeg kola 22. oktobra znali da on želi da završi karijeru. Za bh. novinare je priznao da je karijera mogla biti i bolja.

karijera

“Dogovorili smo se da raskinemo ugovor i sada je to postalo i zvanično. Trenutno odmaram kući u Minhenu. Kinezi sve više i više ulažu u nogomet, ali neće to vječno biti tako. Sigurno će njihov Savez ili država uskoro uvesti neka ograničenja jer je ulaganje prešlo sve mjere.”, rekao je Misimović.

Mismović je za novinare bh. lista Klix rekao da je karijera mogla biti i bolja.

“Kad sam počinjao igrati nogomet sanjao sam da imam veliku karijeru. Zadovoljan sam ovim što sam postigao, ali je moglo biti i bolje. Najbolju sezonu odigrao sam u Wolfsburgu u sezoni 2008/2009. Naša titula se može uporediti sa prošlosezonskom titulom Leicestera u Engleskoj. Wolfsburg je i u prošlim godinama pokazao da je među najboljih pet ekipa u Njemačkoj, nedavno su osvojili i Kup.”

Misimović je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao početkom 2004. godine u prijateljskoj utakmici protiv Makedonije, a u bh. reprezentaciju je došao na preporuku Hasana Salihamidžića.

“Tokom svih deset godina uvijek sam rado igrao za svoju zemlju. Imali smo sjajne trenutke i uvijek je bilo lijepo družiti se sa saigračima iz reprezentacije. Igranje za BiH mi je uvijek bio jedan poseban osjećaj.”

Budućnost?

“Imam nekoliko opcija. Sigurno ću nastaviti raditi svoj posao koji sam pokrenuo sa nekretninama. Imam također nekih opcija i da ostanem u nogometu. Također, razgovarat ću sa čelnim ljudima iz Nogometnog saveza BiH. Ako reprezentaciji trebam pomoći, za to sam uvijek spreman.”

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!