Izbjegavajte zemaljske kladionice. Otkrivamo kako bacate novce kladeći se kod zemaljskih kladionica. Brojne su prednosti online klađenja u odnosu na zemaljske kladionice, a mi ćemo vam navesti samo neke od njih.

Zemaljske kladionice

Lokalne, zemaljske kladionice imaju tzv. “manipulativni trošak”, koji vam oduzima 5% od uloga. Ukoliko ste uplatili 10 kuna, vaš ulog na tiketu će zapravo biti 9.50 kuna.

Manipulativni trošak oduzima se od uloga, ali zapravo za kladionicu on znači manje kvote na događaje. Upotrijebimo matematiku, podijelimo kvotu sa 1,05 (pet posto) i dobiti ćemo stvarnu kvotu. Znači 2,0 je zapravo 1,904, kvota 4,0 je zapravo 3,809. I to je gubitak za kladioničara, odnosno smanjenje dobitka proporcionalno sa ulogom.

I to nije sve, osim manipulativnog troška na uplate, oporezuje se i svaki dobitak, i to:
po stopi od 10 % na dobitke do 10.000,00 kn
po stopi od 15 % na dobitke iznad 10.000,00 kn do 30.000,00 kn
po stopi od 20 % na dobitke iznad 30.000,00 kn do 500.000,00 kn
po stopi od 30 % na dobitke iznad 500.000,00 kn

Dakle, ukoliko ste uložili 100 kuna na koeficijent 5,00 vaša čista zarada će biti 337.5 kuna, umjesto 400! Složit ćete se da je takvo nešto apsurdno, te da ozbiljni kladioničari neće dopustiti da ga potkradaju na ovako perfidan način. Naime, uz 5% MT-a na svaki ulog i 10% poreza na svaki dobitak nemoguće je dugoročno biti u plusu. Da ne govorimo o tome kolika je razlika na listićima sa više parova i većim koeficijentima. Slika govori više od tisuću riječi, evo vam jedan primjer (lijevo je tiket odigran u zemaljskoj kladionici a desno u online kladionici):

zemaljske kladionice

Razlika u dobitku je nevjerojatnih 70 tisuća kuna!

Online kladionice

Za razliku od zemaljskih kladionica, koje vas “nagrađuju” manipulativnim troškovima i porezima, u online kladionicama nemate takav harač, štoviše, većina renomiranih kladionica vam nude razne bonuse  te bolje koeficijente. Sasvim je jasno da je u takvim uvjetima daleko lakše ostvariti profit.

Još jedna prednost online kladionica je dostupnost 0-24h, te možete uplatiti svoju okladu kad god poželite, bez čekanja da se otvori kladionica, te da izbace razradu i koeficijente za taj dan, što je slučaj sa zemaljskim kladionicama.

Sama ponuda i razrade na oklade ne mogu se ni porediti u online i lokalnim kladionicama. Live klađenje i streaming utakmica uživo je još jedna od pogodnosti online kladionica. Možete se kladiti na ogroman broj događaja, te pratiti njihove prijenose, iz udobnosti fotelje vlastitog doma, kao i bilo gdje drugdje, uz mobilne aplikacije za smaprtphone koje su vam na raspolaganju.

Ne gubite vrijeme i novac, te još danas se registrirajte na neku od vodećih online kladionica.

>>>Betfair bonus od 100€ za nove korisnike!

>>>Registrirajte se na bet at home i uzmite 100 eura bonusa!

>>>Registrirajte se na William Hill, jednu od najpoznatijih i najstarijih kladionica i uzmite besplatne oklade!

NAJBOLJA SVJETSKA KLADIONICA