Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

fran

Članovi
  • Posts

    564
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

Reputation Activity

  1. Sviđa mi se
    fran reacted to LeonardoDrugi in Superliga   
    Kada vec ceo svet lupeta o ovoj temi, ne vidim razlog zasto i ja ne bih izneo svoj stav. Uredno sam registrovan na Forumu, pokretac teme je pozvao kolege da iznesu svoj stav, pisanje posta nije obavezno, zaista ne vidim ni jedan razlog zasto ne bih i ja nesto napisao. Na kraju, boli me qurac, objava posta je besplatna, a na kraju krajeva sta me boli qurac sta ko misli o onome sto ja mislim.
    Mislim da je tema veeeeoma slozena i da niko nema prava da iznese svoje misljenje koje ce trajati par minuta, a da pritom niste ulozili ni pola centa svoga novca. Ali, o novcu cu malo kasnije, najpre da se predstavim, pre nego sto iznesem svoj stav.
    Ja sam pre svega kockar, kladionicar i ponosim se time. Posle toga, boli me qurac gde cete me svrstati. Zovite me, pre svega kladionicarem, a posle pisite sta hocete, covek, sisar, humano ili svesno bice, navijac, gledalac, ljubitelj sporta ...pisite sta hocete
    Ako treba da iznesem svoj stav o ovoj temi kao kladionicar, jednostavno me boli qurac kako ce se liga zvati. Omogucite da se kladimo 365 dana u godini, a lige zovite kako hocete. Ne dirajte mi nacionalna prvenstva u fudbalu, Euroleague, Eurocup, Aba League i sva nacionalna prvenstva u basketu, ne dirajte mi sve teniske turnire tokom godine, a Super Ligu ili Ligu Prvaka zovite kako hocete. Kada je rec o ukusima, a o kojima ne vredi raspravljati, dok god dajem znakove zivota uvek cu vise voleti sisteme takmicenja u kojima nema Play-Offa, a u kojima ima ispadanja, i to cak po tri kluba kao sto je Premier League, Serie A, La Liga ili Bundesliga. Nacionalna prvenstva gde nema Play-Offa ili gde ispadaju cak tri ekipe su najpostenija takmicenja na svetu. Imas deset meseci da pokazes sta znas, igra se po vrucinama ili po zaledjenim terenima, i ako si na kraju sezone medju tri najgora tima, teraj se u qurac. Dakle, sa kladionicarske strane, ne bih voleo da se kladim na utakmice Superlige u kojoj bi igrao jedan Arsenal, i koji ne bi mogao da ispadne jer je osnivac lige, a ne zasluzuje da igra ni Premier League. Da ne govorim o Dortmundu ili Tottenhamu. Lige u kojima ispadaju cak tri ekipe nose u sebi adrenalin, stres, uzbudjenje, tugu, radost, krv, znoj i suze … a sve to je ono sto mi kao kladionicaru bas i treba. Kada Nba ne bi imala Play-Off, a kada bi osim klasicnog ligaskog takmicenja imala i ispadanje, to bi bilo najlepse takmicenje na svetu. Porediti glupi fudbal i svetu kosarku kao igre je kao porediti svinjac i hotel sa pet extra zvezdica u kome dorucak kosta 500 dolara. Ali je sasvim druga stvar sto ja vise volim da se kladim na Premier League u fudbalu od Nba i Euroleague zajedno.
    Sasvim je druga stvar ako bih trebao da iznesem svoj stav kao civil, sisar, covek, humano ili svesno bice. To je vec druga stvar, i tu sam uvek na strani bogatih. I ne samo to, bicu na strani bogatih dok god dajem znakove zivota. Kao prvo, ide mi na qurac sto siromasni misle da su bogati po pravilu i lopovi. Kao drugo, svidja mi se sto bogati smatraju da su siromasni stoka, i to ona najprimitivnija. Kao trece, put do bogatsva nije lak, jer da jeste svi bi bili bogati. Rizik, hrabrost, donosenje teskih ili neizvesnih odluka, ulaganje svog novca, stres, neizvesnost … sve su to reci koji idu zajedno uz pojam; svet bogatih. Ako ostavimo po strani moral, humanost, pravednost, covecnost, patriotizam ...bla bla bla tra lala … i ostale suplje price, da li ekstremno bogati vlasnik nekog kluba, neki polupismeni seik moze da donosi odluke kakve hoce? Ima li prava da trosi novac gde hoce? Da li se secate da je nakon pozara u katedrali Notre Dame za samo 24 casa skupljeno 600 miliona eura i to kao DONACIJE bogatih, a u narednih 24 casa jos 400 miliona, sto znaci da su bogati za samo dva dana DONIRALI milijardu eura u crkvetinu. Boli ih qurac za bolesnu decu, siromasne i bolesne, boli ih qurac za bolnice, domove za decu bez roditelja, boli ih qurac za Covid, cancer ili leukemiju. Imaju li oni pravo da bacaju novac gde hoce? Pa naravno da imaju. Imaju li prava da ih boli qurac sta misle siromasni o tome? Naravno da imaju, cak je i pozeljno da ih boli qurac.
    Evo na primer, vlasnik Tottenhama. Kupio klub, izgradio jedan od najmodernijih stadiona na svetu i to u centru Londona i to od svog novca, ili uz podrsku investicionih fondova. U Londonu je za obicne smrtnike nezamislivo da kupe obican stan, a to znaju i banke, pa daju kredite uz otplatu na 100 200 ili 300 godina, sto znaci da ce ga otplacivati i vasi potomci, a ako nece, sutradan ce spavati na klupi u parku. Ako vlasnik Tottenhama kupi ne kucu, vec klub, i uz to sagradi stadion u centru Londona, ima li on prava da odluci u kakvoj ce ligi igrati, odnosno gde ce vise zaraditi, ili gde ce imati vise interesa. Ima li on prava da ga boli qurac sta o tome misle navijaci, ljubitelji sporta, kladionicari i ostala stoka? Ima li on prava da ga bori qurac za tradiciju engleskog fudbala, ili da ga boli qurac za to sto Tottenham, kao i Arsenal na terenu nece zasluziti ucesce ni u Kupu sajamskih gradova? Moral, price o pravdi ili nepravdi, humanosti ili solidarnosti ostavite kada odete u crkvu na molitve. Pa samo na ovome Forumu ste mogli procitati barem sto puta da administratori preporucuju da teramo u qurac sve domace i zemaljske kladionice, da se kladimo na strane i on-line kladionice, a da “nasima” ne ostavimo ni centa, a najbolje bi bilo da pocrkaju od gladi. To sto zele da kazu administratori, na vulgarni jezik moze da se prevede kao; gledajte svoj interes, boli vas qurac za patriotizam i ostale suplje price.
    Osim sto se slazem da je sasvim prirodno da bogati zele da budu jos bogatiji, jos vise se slazem da siromasni ne treba ni za sta da se pitaju. Pogotovo se slazem da navijaci nemaju nikakva prava da odlucuju o sudbini ili izboru kluba kojim putem ce ici. Za tih 40 ili 60 eura koliko su platili ulaznicu imaju pravo samo da zvizde ili aplaudiraju, a ako su navijaci Arsenala imaju pravo i da ne dodju na utakmicu iako su ulaznicu uredno kupili. Navijaci koji zele da odlucuju kojim putem ce ici klub, to mogu samo ako su u stanju da skupe novac i tako kupe klub.
    Na kraju, svako od nas treba sam sebi da postavi pitanje. Recimo da zivite u dvorcu sa cetrdeset soba, i bas veceras vam jave da je iznenada umro daleki rodjak u Californiji i da je bas vama ostavio jos deset takvih dvoraca. Da li bi ste zadrzali sve te dvorce iako znate da ne mozete istovremeno da spavate u 440 soba, ili bi ste rekli, ne, ne zelim to smece, ostavljam sve siromasnima, bolesnima, deci bez roditelja, bolnicama ... bla bla tra la la …
    Naravno, postavio sam i ja sam sebi pitanje, sta bih ja radio da sam vlasnik Juventusa, Reala ili ManCity-a. Nije mi trebalo puno da razmisljam. Ja bih osnovao, i ne samo osnovao, vec bih uvek izabrao Superligu, ali uz samo jedan uslov. Ligu igraju svi koji zele, osim Liverpoola, Arsenala, Dortmunda i Crvene Zvezde kojima je to zakonom zabranjeno.
  2. Sviđa mi se
    fran got a reaction from SleepyBear in Bet365   
    over 2,5 & no je 2,5 više i oba ne daju. U principu ja to kužim i upravo sam to objasnio anti
  3. Sretno nam bilo
    fran got a reaction from Sahista in Najdulji niz   
    oba daju gol
  4. Sviđa mi se
    fran got a reaction from Clutch in Subota 13.03.2021   
    Doktore hvala za Sabonisa i Doncica ?
  5. Idemo po crne kese!
    fran reacted to Clutch in Petak 12.3.2021   
    Pozz raja
    1. pick Sabonis over 5.5 asista. 1.71 koef
    ovo mi se čini poklon.
    poslednje utakmice

     
    2. Pick Butler over 7.5 skokova. 1.66 koef
    Nema Adebaya tako, da ga očekujem iznad ove granice.
    ?
     
     
  6. Sviđa mi se
    fran got a reaction from Goksim in Bet365   
    Meni rade samo 16, 17, 18
  7. Sviđa mi se
    fran reacted to bjorn in COVID-19 vakcina   
    Nadam se da će se još neko uključiti u temu. Hvala za vaše odgovore @splicho83 i @tihi372

    Virus je tu, i on postoji. Teoretičari zavjera pokazuju upravo sve mane demokratije i ovakvog uređenja, gdje svako možete pisati sve i svašta, a bez da snosi ikakve posljedice. A inače svaka teorija zavjere se ne širi linearno već eksponencijalno, ja napišem komentar koji nema veze s vezom, vidi ga 50 ljudi, njih 30 prepiše moj komentar, pa onda od ukupno 30 komentara, to ukupno vidi 150 ljudi, i prepiše ga još njih 50, itd itd.. 

    Mi se pitamo kako su se Kinezi brzo riješili virusa, upravo zbog uređenja. Tamo sigurno nema ovih boraca za slobodu i ostalih budalaština, već ako je mjera donijeta svi je poštuju. Shvatili su maksimalno ozbiljno sve, i još uz to oni imaju kolektivistički način razmišljanja. Nema tu puno filozofije. Ovo što opisuje @tihi372 je do naših banana državica, pa mjere izgledaju smiješno, mijenjaju se svakih sedam dana, crkve rade kako hoće, političari idu na zabave. Države u kojima milion stvari ne funkcioniše kako treba, ne treba nas onda čuditi ni ovakva situacija za vrijeme pandemije. 

    Što se tiče cjepiva ja bih ga vrlo radio primio. Nisam ja nikakav farmaceutski lobista niti slično, ali vodim se logikom. Imamo dvije opcije:

    1. rizikovati nuspojave vakcine
    2. rizikovati simptome koronavirusa

    Pa nek svako izvoli. A nuspojave naravno imaju i kod COVID-19 vakcine, baš kao i što imaju kod BCG vakcine koja se dobija pri rođenju protiv tuberkoloze. I nema doktora koji će ti potpisati da ti garantuje za tvoj život, i slične budalaštine, što teoretičari zavjere propagiraju. Doktor ti neće garantovati ni za lijek protiv dijareje. Što naravno  ne znači da je BCG vakcina i lijek protiv dijareje ruski rulet.

    Ove teorije "čipovanje vakcinom", 5G i slično ne želim ni komentarisati jer je to vrijeđanje inteligencije. Svi se zabrinuli za neku privatnost, a svi koriste društvene mreže, na telefonu lokacija non-stop upaljena, back-upuješ slike na cloud, taguješ se gdje se nalaziš, koristiš kartice za plaćanje, itd itd. Privatnosti odavno nema, tako da ove priče su mi samim tim još smješnije.

    Da bi imalo smisla izabrati virus prije vakcine, ova COVID-19 vakcina bi trebala biti 100 puta gora od najgore vakcine ikada napravljene. Ja sam poprilično upućen što se tiče aktuelnih vakcina: Pfizer-BioNTech, ruska Sputnik V (Gamaleya), kineska Sinovac, Moderna, itd. Razlika je samo u pristupu i tehnologiji. 

    Pfizer-BioNTech i Moderna su najmodernije mRNK vakcine. U ovim vakcinama se nalaze male kuglice od masti; u centru se nalazi kapljica slane vode u kojoj plivaju molekuli RNK. Kada ta kapljica uđe u tijelo, naše ćelije je progutaju. RNK bude uništena posle par sati do par dana, ali u međuvremenu navede našu ćeliju da proizvede nekoliko virusnih proteina. To imunom sistemu izgleda kao da je ta ćelija inficirana virusom, i on podigne uzbunu, i počne da pravi antitijela. Onda, kada pravi virus dođe do organizma, imuni sistem ima spreman odgovor, i lako se odbrani.

    Za Pfizer-BioNTech vakcinu imamo i detaljne podatke koje je objavila američka FDA gdje se nalazi dosta toga, od sastava vakcine, pa svih istraživanja. Prednost mRNK vakcina u odnosu na ostale je što se jako brzo može proizvesti veliki broj doza.

    Adenovirusne vakcine su ruska Sputnik-V i AstraZeneca. Obje vakcine koriste adenoviruse, vrstu virusa koja kod ljudi izaziva generalno blage bolesti. Iz tih adenovirusa je izbačen normalan sadržaj, tako da ne mogu da se razmnožavaju, i kada inficiraju ljudsku ćeliju u njoj proizvode samo komadiće koronavirusnih proteina. Sa vakcinom, adenovirus uđe u organizam, izazove lokalnu infekciju, i uzbuni imuni sistem - koji onda dođe i proizvede antitijela za napad na te delove koronavirusa. Kasnije, kada dođe pravi koronavirus, imuni sistem već zna kako da ga prepozna.

    Klasične vakcine (kineska Sinovac) je zasnovana na ubijenom virusu. Prvo se u ćelijskoj kulturi proizvede velika količina virusa. Onda se taj virus ubije; a ubijeni dijelovi se onda daju u okviru vakcine, zajedno sa adjuvansima koji uzbune imuni sistem. Ovo je stara i provjerena tehnologija.

    Tako da, zaključak što se tiče vakcina - bilo koja od vakcina je bolja nego infekcija koronavirusom. Sve ostalo su budalaštine, i apsolutnu svaku priču koju teoretičari forsiraju kao papagaji je veoma lako opovrgnuti. Krenimo samo od nekih, ja sam izdvojio meni najzanimljivije.

    1. Vakcina je napravljena "preko noći" za veoma kratko vrijeme
    Ovo je netačno. Virus SARS ne postoji od jučer, tako da vakcina nije razvijena baš preko noći. Pored toga, u ovu vakcinu su uložena finansijski i ljudski resursi kao u nijednu ranije. Sve birokratske zavrzlama su maksimalno skraćene, a nijedna faza prilikom testiranja i ispitivanja nije izostala, što se može provjeriti na dokumentu američke FDA kojeg sam gore linkovao ranije u tekstu. 

    2. mRNK vakcine mijenjaju ljudsku DNK

    Još jedna od gluposti. Ovakvo nešto je fizički nemoguće sa mRNK vakcinom, niti se za ovakve stvari koriste vakcine. Molekuli RNK koje se nalaze u mRNK vakcini se unište poslije par sati do par dana, njihov zadatak je samo da našoj ćeliji da recept kako da krene proizvoditi virusne proteine. Za potrebe "promjene ljudske DNK" postoje neke druge tehnologije, poput CRISPR-CAS9 koje nemaju apsolutno nikakve veze sa vakcinacijom i koje se slabo koriste zbog financijskih i etičkih razloga. 

    3. Kako je to moguće da su napravili vakcinu za COVID-19, a ne mogu za obični grip i kancer?
    Isto jedno od pitanja koje sam imao prilike bezbroj puta da pročitam. To što nemamo "univerzalnu" vakcinu za influencu koja bi istrijebila taj virus, apsolutno ne govori ništa. Univerzalnu vakcinu za influencu nikada nećemo imati, jer "grip" kakav mi poznajemo ima doslovno na milione sojeva i pritom može mutirati na životinje (svinje i ptice) i samim tim doslovno je nemoguće to ispratiti vakcinom. 

    Upravo zbog toga recimo imali smo vakcinu za velike boginje (variola vera). Jer su postojala samo dva soja - variola major i variola minor. Variola major je imala ogromnu smrtnost, preko 30%, dok je variola minor imala do 2%. Također, velike boginje nisu mogle mutirati na životinje, odnosno se životinje nisu mogle "zaraziti" velikim boginjama, i samim tim to je olakšalo istrebljenje ovog virusa koji se danas čuva samo u laboratorijama. Jugoslavija je imala epidemiju velikih boginja 1972. godine kada je vakcinisano 18 miliona ljudi. Naravno, tad nismo imali ovih internet stručnjaka.

    Kako to nemamo vakcinu za kancer? Nikada je nećemo ni imati najverovatnije. Mislim na univerzalnu vakcinu  Kancera postoji preko 100 vrsta. Ali imamo neke vakcine koje se koriste za liječenje kancera. Primjer je HPV vakcina koja smanjuje rizik dobijanja raka grlića materice. Imamo i Sipuleucel-T koja pomaže u liječenju raka prostate, BCG vakcina se koristi liječenje raka bešike, itd. itd. 

    4. Citiranje "svjetskih stručnjaka" koji pričaju gluposti o COVID 19 i vakcinama

    Isto jako popularna pojava kod internet teoretičara zavjera. Dovoljno je samo na Google ukucati ime tog kojeg citiraju + frazu "fact checker" i naravno već su sve te stvari što idioti propagiraju opovrgnute i demantovane. 

    Tako da, moj zaključak je - na nama je izbor. Kod koga ćemo prije otići da nas liječi, kod internet doktora i baba ili kod ljudi koji su život svoj posvetili medicini i nauci, koji imaju na hiljade naučnih radova? Ja sam za opciju broj 2. 

    Eto, baš bi volio da čujem od vas koje su vam nejasnoće ili nedoumice oko COVID-19 i vakcina, a ja ću pokušati da odgovorim.
  8. Sviđa mi se
    fran got a reaction from ante16 in Rankovi članova   
    Zasto ukupan broj objava?? Neko moze stavit 30 objava i mogu bit prolazni samo 5, a neko stavi 5 objava i prolazne su 4.
    Dakle treba gledati kvalitetu, a ne kvantitetu
  9. Sviđa mi se
    fran got a reaction from IzudinB in Serije   
    Serija je vrh.
    Preporuka i za Vikinge. Serija se bazira na istinitim likovima
  10. Sviđa mi se
    fran got a reaction from IzudinB in Serije   
    Gledao sam davno. Evo sad sam našao za skinut od 1. do 42.sezone al neznam koja je zadnja. Sve ukupno 133 GB za skinut
  11. Sviđa mi se
    fran got a reaction from IzudinB in Serije   
    Jedna sezona, nova serija mislim 2020 godina.
    Ali je Švedska ak ti ne smeta.
    Dosta gledam te Finske, Svedske i Francuske serije i jako su mi dobre
    Imas recimo Svedsko- Dansku seriju BRON/BROEN ( u prijevodu most ). Odlicna seija, imas mislim 3 sezone. Ima i americka verzija al moja je preporuka da pogledas ovu Svedsko-Dansku verziju.
  12. Odličan listić!
    fran got a reaction from Mario6868 in SuperSport   
    Supersport vrijeđa nasu inteligenciju kao i obicno. Nemaju opciju niti kolko ce biti kartona na utakmici nego koji igrac ce dobiti karton.
    Jadno
  13. Sviđa mi se
    fran got a reaction from Gandalf in Pracenje tipstera?   
    Vec sam ti rekao da nije bitno dal je tipster odlican ovaj mjesec.
    Ima tipsera koji imaju 50 tipova u dva mjeseca i profit im je 30% a onda u iducih godinu dana naprave minus.
    Bolje prati tipstera koji ima par tisuca tipova a profit samo 7% jer odmah vidis da ima konstantu i da to nije slucajnost. Shvatite vise da klađene nije sprint nego maraton
  14. Sviđa mi se
    fran got a reaction from Goksim in Marić gasi pristup stranim internet kladionicama!   
    Otvori skrill uzmi njihovu karticu i nju peglaš. Nemas potrebe sa skrilla vracat kovu na deviznu karticu
  15. Sviđa mi se
    fran got a reaction from Goksim in Marić gasi pristup stranim internet kladionicama!   
    Mene samo zanima dal ovo ćita Maric ( mada mislim da je on toga svijestan i da je to napravio pod pritiskom da ih skine s kurca ) i ljudi iz HL-e pa da vide kolko su informatički nepismeni.
    Jbt pa daj preuzmi taj porez od 10% na sebe i mnogi ljudi ce se kladiti kod vas. Pa jel to tolko teško shvatiti???
  16. Sviđa mi se
    fran reacted to crash1 in Marić gasi pristup stranim internet kladionicama!   
    @Goksim je već postavio LINK sa affilate/alternative stranicama za bet365 kladionicu a ja vam opet iz ličnog iskustva govorim da je www.288sb.com najbolje jer je aktivna već dvije godine i nema nikakvih naznaka da će biti blokirana
    Za bet at home koristim ovu www.bah24.com koja je također već duuugo vremena aktivna.
     
    Tako da, ne bojte se ništa, ovaj zakon ništa neće promjeniti, internet je jedno ogromno mjesto puno mogućnosti i protiv slobode na internetu se ne-mo-že
  17. Sviđa mi se!
    fran got a reaction from Izmailov in Bjorn Kuipers   
    Sve stoji, ali da penal nije bio baš se ne slažem s time. Correa je doslovno gurnuo s leđa Bernardeschia. Da je i htio nije mogao ostati na nogama u onom trku
  18. Haha
    fran got a reaction from Goksim in ISPLATA SA STRANIH KLADIONICA   
    Proćitaj prvo ovo
    https://www.svijetkladjenja.com/hrvatska-zabranjuje-strane-online-kladionice/?GM
    A za sve ostalo tu je Goksim neprocjenjivo
  19. Tužan
    fran got a reaction from Dominik999 in Marić gasi pristup stranim internet kladionicama!   
    Ma to forsiraju ovi naši mafijaši Supersport i HL, Umjesto da ukinu M.T i sugeriraju državi da ukine porez, da poboljšaju ponudu oni bi zabranili Online kladare.
    Još malo i Sj. Korea ce uciti od naše vlade
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use