Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ivica Kostelić, FIS Svjetski Kup 2010/11 (Dugoročne oklade)


Goksim

Recommended Posts

http://svijetkladjenja.com/2010/11/19/ivicakostelic-kladjenje-fis-svjetski-kup-2010-2011-dugorocne-oklade/

Napokon počinju zimski sportovi, sportovi na koje se zaista volim kladiti i iz kojih imam solidne rezultate...

Ova analize posvečena je muškom skijanju u sezoni 2010./2011. s naglaskom na Ivicu Kostelića...

Za početak par bitnih informacija iz medija...

Ivica Kostelić sezonu počinje sa proširenim timom.

- Ako kažem da se borim za vrh, onda to znači da bih se trebao boriti za prvo mjesto.

A to prvo mjesto je ukupna pobjeda u Svjetskom kupu, osvajanje velikog kristalnog globusa. Bio bi to još jedan argument za potvrdu “Hall of Fame” statusa ostvarenog imenovanjem imenovanja jedne od gondola kitzbülškog skijaškog kluba koji ove godine slavi stoti rođenda.

Osim iz zdravlja i ranijih spoznaja, Ivica optimizam crpi i iz pokazatelja s treninga. Sve naznačuje ispravnost odluke da se Ivičin tim, napokon, pojača za još jednu osobu.

- Daniel Andesilić je čovjek koji bukvalno dan i noć uređuje skije. To još nikada nisam vidio - s neskrivenim oduševljenjem prepričavao je Ivica i nastavio:

- Očekujemo da će nam to donijeti puno dobroga u sezonu jer smo se posljednjih godina puno mučili sa skijama u brzim disciplinama, a posebno u spustu. Ne smijemo si priuštiti da na ravnim dijelovima staza zbog materijala gubimo vrijeme ako se želimo boriti za sam vrh. To je glupo.

Za svrgavanje Janke, ali i odbijanje napada Raicha, Svindala i ostalih, nužan je novi iskorak u spustu i redovitije ulaske među prvih deset gdje se dijele “masni” bodovi Svjetskog kupa.

- Najbolji primjer je Garmisch u kojem sam u cilju zaostao šest desetinki koje sam izgubio na ravnici koja je trajala 25 sekundi. Ne kažem da ćemo pobjeđivati kada se toga riješim, ali osvajat ćemo “debele” bodove koji su nam falili. Bio bih jako zadovoljan kada bih prepolovio te zaostatke na ravnicama.

Ovogodišnje veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Garmisch-Partenkirchenu, na europskom je tlu pa neće biti velikih pauza niti će se Ivica odreći bilo koje utrke Svjetskog kupa.

- Vozit ćemo sve utrke.

Janica je, prema običaju, s njim bila i u Zermattu te se seli u Hintertuxu. U međuvremenu je u Bad Ragatzu primio uobičajene injekcije u koljena.

- Leđa i koljena tu i tamo zabole, ali ne preleza granicu zabrinjavanja.

http://www.jutarnji.hr/ivica-kostelic-ide-po-veliki-globus/889597/


U muškoj konkurenciji najveći je favorit već spomenuti aktualni pobjednik Carlo Janka . "Icemana" smo prošle godine svrstali u red mogućih iznenađenja i nije nas "iznevjerio". Dohvatio je veliki globus i olimpijsko zlato u veleslalomu, a širina disciplina u kojima dolazi do bodova (praktički sve osim slaloma) jamči mu nastavak vladavine. Za "detroniziranje" su zainteresirani Aksel Lund Svindal i Bode Miller sa po dvije "krune" u arhivi, te Benjamin Raich s jednom. Pritisak na pomalo umornog Raicha će biti posebno velik – Austrijanci još od Hermanna Maiera 2004. čekaju na ukupnog pobjednika. Možda mu dio tereta "ponese" velika austrijska nada Marcel Hirscher?

Svindal je dobar dio ljeta proveo turistički uživajući po svijetu, dok se Bode uhvatio reketa računajući da se može probiti do US Opena.

Naša će nadanja, pak, biti usmjerena k Ivici Kosteliću (naslovna). Britanski su ga kladioničari pred sezonu označili kao četvrtog potencijalnog favorita, a Ivica ima svako pokriće za tu ulogu. Dosegao je punu skijašku zrelost, iza sebe ima i svjetske i olimpijske medalje i mali slalomski globus. Bodove može osvajati u svakoj disciplini, a za naslov najboljeg na kraju sezone morat će napraviti još jedan mali, ali bitan iskorak. Recept je koliko jednostavan, toliko i težak: treba dominirati u jednoj "paradnoj" disciplini, biti u vrhu u još jednoj te se plasirati u "top 10" u ostalim.

http://www.skijanje.hr/skijanje/natjecanja/clanak/svjetski-kup-10-11--ivica-favorit-s-pokricem?id=22244

Vjerujem da je pred Ivicom Kostelićem jedna od najboljih sezona. Jedan je od najkompletnijih skijaša te može skupljati bodove i biti u prvih 10 u gotovo svim disciplinama, i rijetko koji skijaš ima toliku kvalitetu... Uz sve to njegov logistički tim je znatno pojacan, izuzento je zadovoljan skijama i novim serviserom a sve to mu daje predispozicije da ostvaruje još bolje rezultate.

Budući da ovaj post pišem 19.11. iza nas su dvije utrke, utrke u kojima je Ivica Kostelić dodatno potvrdio moja razmišljanja da će ova sezona biti itekako dobra...

Na otvaranju Svjetskog Kupa u Soeldenu Ivica Kostelić bio je 10. u prvoj vožnji veleslaloma. Nažalost druga vožnja je otkazana tako da se ovi bodovi neće računati za svjetski kup, međutim ovim rezultatom Kostelić je najavio da ćemo ga često gledati u top 10 u veleslalom ove sezone. Nakon toga Ivica Kostelićje u slalomu, kojeg je vozio rutinski i bez previše rizika, zauzeo odlično trece mjesto.

Pogledajmo malo i rezultate Ivice Kostelića od prijašnjih sezona...

ivicakostelic.jpg

Dakle, Ivica Kostelić je 2008. godinu završio u ukupnopm poretku na šestom mjestu, 2009. godinu na četvrom mjestu, a prošle sezone Ivica je bio peti. Imajte na umu daje Ivica Kostelić prijašnjih sezona imao velikih problema sa povredama, te da je žrtvovao kraj prošle sezone, podvrgnuo se itekako potrebnoj operaciji, i na taj način žrtvovao rezultat u prošloj sezoni za dobrobit narednih. Dakle, da nije bilo tih problema i operacije jasno je da bi Ivica bio i boljeplasirani od petog mjesta...

Unibet daje čak 3,50 da će Ivica Kostelić na kraju sezone biti među prva tri skijaša u ukupnom poretku Svjetskog Kupa što je IMO odličan bet, bet vrijedan rizika za ovaj koeifcijent.


Budući da se radi o skijanju uvijek postoji opasnost od ozljede i smatram da je to možda i najveća opasnost ovom bet, ali mislim da je Ivica svoje pehove sa ozljedama ispucao te da će ga ove sezone poštedjeti. Iskusan je i pametan te će se maksimalno paziti ozljeda, a bitno je i da sa sobom ima cijeli tim lječnika koji paze na njegovo zdravstveno stanje. Sanirao je ozljede koje su ga mučile prošlih sezone i smatram da tu nebi smjelo biti problema...

Rezultati prijašnjih sezona pokazuju da je Ivica Kostelić itekako sposoban biti među top3 u ukupnom poretku i da nije bilo ozljeda smatram da bi već taj rezultat i ostvario. Također je bitno da je izuzetno motiviran te da puca na prvo mjesto u Svjetskom Kupu, što bi, uz mali splet okolnosti, smatram, bilo realno i dostižno.

ivicag.jpg

Tip: Ivica Kostelić završava sezonu u Svjetskom Kupu među najbolja tri skiijaša (3,50)

Kada pogledamo konačnu listu prošle sezone vidimo da je rijetko koji skijaš koji je bio lošije plasirani od Ivice sposoban ugroziti njegovo mjesto. Od bolji, Cuche je prošle sezone imao možda i sezonu života i sumanjam da će ponoviti taj rezultat. Ipak je on već u godinama, a i ne leže mu tehničke discipline...

Raich je već par sezona blizu ali nikako da uzme Svjestki Kup. Pitanje je u kojoj je formi, ali vjerujem da ć sezonu završiti u top5.

Nisam siguran niti koliko je Svindal spreman te dali će baš ponoviti toliko dobre rezultate kao i prošle sezone...


Uz sve to unibet daje i bonus od 100% do 150kn. Dakle, registrirajte se i uplatite 150,00kn a na račiunu ćete imati 300,00kn. Uplatite tih 300,00kn na Ivicu Kostelića, navijajte za njega tokom sezone, i ukoliko Ivica bude među prva tri skijaša na kraju sezone dobiti ćete 1.050,00kn na 150,00kn uloženih. Smatram da je ovo itekako vrijendo rizika i stvarno preporučujem da ovo i odigrate.

http://svijetkladjenja.com/2010/11/19/ivicakostelic-kladjenje-fis-svjetski-kup-2010-2011-dugorocne-oklade/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Evo nek bude za arhivu...

Dakle, koef. smanjen sa 3,50 na 2,25...

Očekujem da će koef. još pasti u narednih mjesec dana pa vjerujem da je ovih 2,25 isto ok koeficijent za odigrati... Pogotovo sada kada se pokazalo dosta tocnim sta sam najavljivao,, a to je da je Ivica po kvaliteti apsolutno među prva tri skijasa, kao i da neki njegovi konkurenti realno nebi trebali, iz vise razloga, biti u top3...

201012062016.png

Link to comment
Share on other sites

Ivica je u Americi postavio temelje za osvajanje Velikog globusa

ZAGREB - Kostelić i svi njegovi navijači mogu zadovoljno trljati ruke nakon što je najbolji hrvatski sportaš u Kanadi i Sjedinjenim Državama fino napunio bodovnu zimnicu.

Nikada Ivica nije imao tako dobru startnu poziciju uoči Kriterija prvog snijega u Val d’Isereu, koji ove godine neće biti u brzim nego u tehničkim disciplinama. Ukupno je šesti, sa samo 45 bodova zaostatka za vodećim Marijem Scheiberom, a on ionako nije među glavnim lovcima na Veliki kristalni globus.

Nitko nema 200 bodova

Na ruku mu ide što u prvih pet utrka (dvije su otkazane) nije bilo dominantne figure. Niti jedan skijaš nije bio dvaput na postolju, nitko nema više od 200 bodova i do punog izražaja došla je Ivičina svestranost i marljivo skupljanje bodova u svim disciplinama (jedini ove sezone).

Od onih koje smo u listopadu zapisali u rubriku “najveći konkurenti” ispred Ivice jedino je Aksel Lund Svindal, ali razlika je minimalnih 26 bodova.

Usporedimo to sa Svindalovom trijumfalnom sezonom 2008./2009. Norvežanin se iz Amerike vratio sa 345 bodova, a Ivica sa 109. Kostelić je zbog zdravstvenih problema imao problema u nastavku sezone, ali je u jednom trenutku bio u prilici za ukupnu pobjedu i do kraja smanjio zaostatak za gotovo 120 bodova.

U ovom trenutku iza Kostelića su i Carlo Janka (šest bodova manje) i Benjamin Raich (67 bodova manje) i Bode Miller (72 boda manje).

Ivica je definitivno postavio odličan temelj u sezoni u kojoj je otvoreno krenuo uspinjati se na krov svjetskog skijanja.

Doživljaj pojačava i činjenica da je vožen samo jedan slalom i niti jedna superkombinacija, discipline u kojima stvara najveću zalihu.

Dočeka li Novu godinu zdrav i na istoj ili sličnoj poziciji, očekuje nas urnebesni i, vjerujemo, berićetni siječanj. Šest slaloma, jedna klasična i dvije superkombinacije. Prilika koja se ne propušta.

Svjetski kup (pet od 38 utrka)

1. Mario Scheiber (Aut) 175

2. Didier Cuche (Švi) 158

3. Aksel L. Svindal (Nor) 156

4. Michael Walchhofer (Aut) 149

5. Georg Streiberger (Aut) 136

6. IVICA KOSTELIĆ (HRV) 130

7. Carlo Janka (Švi) 124

8. Romed Baumann (Aut) 123

9. Ted Ligety (SAD) 121

10. Silvan Zurbriggen (Švi) 119

Stanja nakon američke turneje

Sezona Vodeći Ivica

2011. 5 Scheiber 175 6. Kostelić 130

2010. 7 Janka 460 10. Kostelić 135

2009. 7 Svindal 345 18. Kostelić 109

2008. 8 Albrecht 272 60. Kostelić 21

2003. 7 Eberharter 448 53. Kostelić 23

http://www.jutarnji.hr/ivica-je-u-americi-postavio-temelje-za-osvajanje-velikog-globusa/909530/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Profesor: Šamaralo me po licu, ali osjećaj je bio pravi

Ivica Kostelić pobijedio je na paralelnom slalomu u Muenchenu, svladavsi u finalu Juliena Lizerouxa i sada ima 279 bodova

Na spektakularan način Ivica Kostelić izborio je 12. pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu. Iz Münchena, s prve utrke u paralelnom slalomu koja se bodovala za Svjetski kup, naš skijaš vraća se u Zagreb bogatiji za 100 bodova i 40.000 švicarskih franaka.

- Divno je čuti hrvatsku pobjedničku himnu ispred 35.000 navijača. Imao sam pravi osjećaj, pogotovo u prvom laufu, kada sam shvatio da je najbolje voziti klasičnom slalomskom tehnikom. Nakon toga se nisam obazirao na vanjska vrata, a nisu mi zasmetali ni udarci zastavice po licu. Tata mi je rekao: - Pobijedo si i sa zastavicama na licu - govorio je u dahu Ivica.

Kostelić nije izgubio nijednu od osam vožnji. U finalu je dominirao protiv Juliena Lizerouxa, protv kojega je trebao voziti već u prvome kolu, ali se onda ozlijedio Grange. U prvoj vožnji ostavio ga je za 41 stotinku, dok je u drugoj Francuz kardinalno pogriješio.

- Osobno sam bio uvjeren da mogu napraviti puno, nakon što sam u četvrtini finala pobijedio Herbsta. U polufinalu protiv Felixa Neureuthera bilo je teško, jer je on imao dobar start, a i prednost domaćeg terena. Sve u svemu, sretan sam i zadovoljan i spremam se za Sljeme.

Hrvat se u 1. kolu namjerio na Norvežanina Jansruda. Nakon što je njega, u dvije vožnje, nadvisio za 85 stotinki, Herbsta je izbacio uvjerljivo jer je Austrijanac napravio veliku pogrešku.

U polufinalu je Ivica u obje vožnje za zbirne 54 stotinke bio brži od ljubimca domaće publike Felixa Neureuthera. U ženskom finalu borile su se Tina Maze i Maria Pietiale-Holmner. Slovenka u drugoj vožnji nije uspjela obraniti prednost od 12 stotinki jer je Šveđanka u drugoj bila brža 47 stotinki.

Kada je doznao da će se na Sljemenu voziti utrke Svjetskog kupa skijašica, Ivica Kostelić jako se razveselio. Ne samo zato što je to značilo da će njegova slavna sestra Janica voziti pred domaćom publikom. Znao je da će, pokažu li se Zagrepčani dobrim organizatorima, i on voziti za bodove na stazi udaljenoj manje od pola sata vožnje od njihove obiteljske kuće u Gračanima.

– Ta mi ideja nije izgledala nestvarnom kada se prvi put pojavila jer staza na Sljemenu ima sjajnu konfiguraciju. To što Zagreb nije bio do tada na skijaškoj mapi išlo mu je u prilog. Zbog toga je čak bio puno poželjniji jer se skijaška natjecanja pokušavaju približiti velikim gradovima. Uostalom, zbog toga su se i održavale utrke paralelnog slaloma u Moskvi i Münchenu.

Kaže, bio je to i obiteljski san. Kostelići su sanjarili o utrci Svjetskog kupa ponad rodnoga im grada.

– Ja jesam kao klinac zamišljao da bi se tu moglo skijati za Svjetski kup, no to je bio dječji san. No, nitko se otvoreno nije time zanosio. Ne prije 1998. Činilo se to egzotičnom idejom, utopijom. Nitko nije ozbiljno s time računao.

Mnogi nose lijepa sjećanja

Sada se na Sljeme ozbiljno računa. U kalendaru je Svjetskoga skijaškog saveza do 2015. godine. Skijaši i skijašice zavoljeli su tu utrku.

– Kada kolege hvale zagrebačke organizatore, vjerujem da nisu samo kurtoazni. Dapače, mnoge ljude vidim poslije, tijekom nastavka sezone, u jaknama ili kapama iz Zagreba. To mi je simpatično, ali i znak da odavde, iz glavnoga hrvatskog grada, nose lijepa sjećanja.

Ivičini najdraži trenuci sa Sljemena sigurno nisu oni iz 2010., kada je, još ne posve oporavljen od operacije koljena, izletio u prvome dijelu utrke.

Publika je golem poticaj

– Oba postolja su mi vrlo draga, no najupečatljiviji trenuci svakako su oni iz 2006., kada je Janica vozila bez rukavice i štapa. To mi je bilo teško gledati. Znam što to znači, koliko udaraca po ruci. Bio sam impresioniran kako sve to uspijeva izdržati. Ne, to nitko nije mogao osim Janice. Meni je jednom u Soldenu ispao štap i to u veleslalomskoj utrci pa znam što to znači. No, ako ti u slalomskoj utrci ispadne rukavica, to je užas. To je kao da te netko mladi pendrekom.

Posebnost zagrebačke utrke je publika. Ona ostaje u sjećanju svakome tko je nastupio na crvenom spustu.

– Ne smiješ razmišljati o publici kao o pritisku jer onda sam sebi odmažeš. Ne, ona je fenomenalna i kao takva poticaj. Treba se koncentrirati na ono što ti možeš i uzeti od okruženja energiju koju ti svi ti ljudi daju.

I otac i trener Ante Kostelić toga je dana u posebnome stanju.

– Na dan utrke vidim da je i njemu do te utrke stalo više nego do drugih – priznaje najbolji hrvatski sportaš.

Ivicu u vrlo prometnom siječnju očekuje 13 utrka u pet disciplina u 28 dana

Prije nego što je propustio spust u Bormiju, Ivica Kostelić bio je jedini skijaš koji je nastupio u svih 12 dotadašnjih utrka Svjetskog kupa. Najbolji hrvatski skijaš nije previše zadovoljan bodovnim ulovom, ali ni odveć nezadovoljan jer za prvoplasiranim Silvanom Zurbriggenom, premda je trenutačno 11., zaostaje 226 bodova.

Sve to moglo bi se preokrenuti u vrlo prometnom siječnju u kojemu Ivicu očekuje 13 utrka u 28 dana na sedam lokacija. Sa Sljemena Ivica putuje u švicarski Adelboden (veleslalom, slalom), a potom se seli u Wengen (spust, slalom, superkombinacija). Od 21. do 13. siječnja u Kitzbühelu se voze spust, superveleslalom i slalom, pri čemu se spust i slalom zbrajaju za klasičnu kombinaciju. U Austriji se još vozi slalom u Schladmingu te spust i superkombinacija u Chamonixu.

Neposredno prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Garmischu (8.-20. veljače) u austrijskom Hinterstoderu voze se superveleslalom i veleslalom. Pobjeda će biti i iz svih tih napora izvući se zdrav.

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/profesor-samaralo-me-licu-ali-osjecaj-je-bio-pravi-clanak-234504

Link to comment
Share on other sites

Ivica Kostelić drugi: Na cilju sam Myhreru rekao 'Ma znao sam!'

ZAGREB - Opet ta nesretna igra stotinki, opet sam drugi! Možda sam trebao jače odvoziti zadnjih pet vratiju, ali to su nijanse. No, zadovoljan sam, osobito sam zadovoljan s osjećajem s kojim idem dalje, bez eurofije i bez tuge, sa spokojem u glasu govorio je Ivica Kostelić.

Iz grotla Sljemena, s poticajem, ali i pritiskom 22.000 navijača, Ivica Kostelić izašao je kao drugi, deset stotinki ukupno sporiji od pobjednika Myhrera, a ispred senzacionalno trećeg Šveđanina Hargina koji je u drugo vožnju startao prvi, dakle kao 30. iz prvog laufa.

Slalomski olimpijski prvak iz Vancouvera i i prošlogodišnji kralj Sljemena završio je na kraju četvrti. A bio je najbrži u prvoj vožnji, ali južina je omekšala stazu, snijeg je bio mokar i usporio je ‘najveće igrače’. Razzoliju nije bilo dovoljno ni to što je u drugu vožnju ušao s dvostrukom prednošću, bježao je drugoplasiranom Ivici 22 stotinke i njegov je trener Theolier postavljao stazu.

Više od 22 tisuće gledatelja uz stazu Crvenog spusta bučilo je u popodnevnim satima u ritmu Ivičine prve vožnje, a eksplodiralo je njegovim ulaskom u cilj. Vidjeli su najljepšu boju kada su u pitanju skijaška natjecanja. Zeleno je boja prvog mjesta, zeleno je označilo da je Kostelić preuzeo vodstvo koje je najbolji hrvatski sportaš vrlo mirno doživio:

- U slalomu ovisi kakav tko ima dan, a ja sam imao sam dvije dobre vožnje i eto, desetinka mi je nedostajala... Dva puta sam bio drugi na Sljemenu uz ukupni zaostatak od 15 stotinki!

Govorio je Ivica uz smijeh, ali nije u lako kad se sjeti svih tih srebrnih odličja...

- Valjda mi je drugo mjesto suđeno, ne znam... Kad sam stigao do cilja i vidio rezultat Myhreru sam rekao "Ma znao sam!".

S “vrlo dobrim” startnim brojem četiri u cilj je ušao sa 22 stotinke bržim vremenom od Benjamina Raicha. Bili su to vrlo napeti trenuci u ciljnoj ravnini, a majka Kostelićeve djevojke Elin rukama je prekrila oči i cijelo se vrijeme molila za Ivicu. I ona je, kao i svi navijači, nakon 56 sekundi i 30 stotinki jako dobrog skijanja - odahnula, pa proključala.

- Raich je vrlo lijepo odskijao, a izvrsno je što je Ivica brži od njega. Bila je to odlična vožnja - komentirao je Ante Kostelić u poluvremenu.

Slijedili su najbolji slalomaši današnjice, predvođeni vodećima Hirscherom i Grangeom, i svi su oni završavali u “crvenom”, svi su bili sporiji do Ivice. Sve dok na red nije stigao olimpijski pobjednik i vladar Sljemena Giuliano Razzoli. Popularnom “Razzu” Crveni spust savršeno odgovara zbog podužeg ravnog dijela u kojem stvara prednost u odnosu na konkurenciju. Talijanu i miljeniku Alberta Tombe to je odgovaralo prije dvije godine, kada se prvi put u karijeri popeo na postolje Svjetskog kupa, a još više lani, kada je u Zagrebu ostvario pobjednički prvijenac.

- Razzoliju zbog njegove mase odgovara zagrebački teren s podužim ravnim dijelom, teren ga dobro vuče. Ne razumijem kako netko u Svjetskom kupu može postaviti tako laganu stazu, to nema smisla. Teren je težak, ali ovo sve poništava. Nekada smo imali brojna odustajanja, a ovaj put skoro svi završavaju utrku - podijelio je s nama Gips još dio svojih razmišljanja.

Dalibor Šamšal, Natko Zrnčić-Dim i Tin Široki nisu izborili drugu vožnju.

Sljeme, rezultati muškog slaloma:

1. A. Myhrer (Šve) 1.52:74

2. I. KOSTELIĆ (HRV) +0.10

3. M. Hargin (Šve) +0.36

4. G. Razzoli (Ita) +0.40

5. C. Deville (Ita) +0.65

6. T. Ligety (SAD) +0.73

7. J. Lizeroux (Fra) +1.00

8. R. Herbst (Aut) +1.02

9. M. Mölgg (Ita) +1.08

10. B. Raich (Aut) +1.09

Redoslijed u slalomu:

1. Myhrer 189

2. KOSTELIĆ 153

3. Grange 122

4. Hirscher 116

5. Raich 106

Redoslijed u Svjetskom kupu:

1. Walchhofer 409

2. Zurbriggen 396

3. Ligety 376

4. KOSTELIĆ 359

5. Svindal 335

...

86. ZRNČIĆ-DIM 14

http://www.jutarnji.hr/benjamin-raich-stara-prvi--ivica-kostelic-krece-s-cetvrtog-mjesta/915808/

Link to comment
Share on other sites

Hoće li Fortuna vratiti dug Ivici Kosteliću

Pred 20-ak tisuća gledatelja na Sljemenu zaorila se švedska himna u čast pobjednika Andrea Myhrera. Drugi je, tradicionalno, bio Ivica Kostelić a na postolje se popeo i drugi Šveđanin Hargin koji je u prvoj vožnji bio 30.

Četvrti muški slalom u Zagrebu i treće drugo mjesto Ivice Kostelića. Skijaški profesor ponovno je iza leđa ostavio sve osim jednoga i nakon početnog kiselog izraza lica počeo slaviti novi veliki uspjeh. 80 bodova vraća ga u vrh ukupnog poretka i njegov najveći cilj, osvajanje velikog globusa, danas je lakše ostvariv nego je to bio uoči domaće utrke.

I da je bio, primjerice, peti bio bi to uspjeh koji osporiti mogu samo sportski ignoranti, ali svima je jasno koliko bi Kosteliću značilo 'okrunjenje' za sljemenskoga kralja. To je obiteljsko brdo najveće sportske dinastije u Hrvatskoj i dinamični duo koji je slavio pobjede na svim natjecanjima diljem svijeta još uvijek čeka trijumf na domaćem terenu. Nakon što je Grange prije dvije godine pobjegao za tričavih pet stotinki Myhrer je sada bio bolji za deset. Kada se ova tri druga mjesta ukombiniraju sa tri olimpijska srebra može se već postaviti pitanje: Gdje se to Ivica zamjerio božici sreće?

PIXSELLPogledaj cijelu fotogaleriju

Ivica niti ove godine nije pred svojim fanovima zasvirao gitaru, ali otac Ante opominje:

'Tko prati skijanje zna tko je Myhrer. Do sada je pobijedio jednom, i to prije četiri godine u Beaver Creeku kada sam ja postavljao stazu. Odličan je skijaš i sjajan dečko. Isto je roker i svaka mu čast na pobjedi. Imao sam osjećaj da će napraviti puno danas,' rekao je Gips nakon utrke.

Kada je Ivica prije utrke upozorio da mogu pobijediti svi među najboljih 15 taj se stav masovno percipirao kao pila naopako. Skoro pa kao alibi. Ali Myhrer je imao broj 15 i trijumfirao. Muški slalom danas je takav, arena sa golemom koncentracijom kvalitete u kojoj se pogreške ne opraštaju. Myhrer je preuzeo i vrh slalomskog poretka, a i tamo ga u stopu prati baš Ivica.

Da Kostelić danas završi karijeru s pravom bi se pričalo o legendi hrvatskog sporta. Nakon svih onih šarafa u koljenima čudo je da se uopće natječe, a on je danas kompletan skijaš sa 12 pobjeda u svjetskom kupu. Nikome se više ne mora dokazivati, ali u godinama koje su pred nama bilo bi pošteno da Fortuna vrati barem dio duga i da Ivica proslavi pobjedu pred svojim navijačima ili na olimpijskom borilištu. Iako, prioriteti obitelji Kostelić su poznati, najvažniji je veliki globus. To bi bila kruna karijere a sa 180 bodova u prve dvije utrke u 2011. Ivica je kandidat kojega se ne može zaobići. Obzirom na raspored, odnosno veći broj tehničkih disciplina do kraja sezone, možda i najveći.

http://www.tportal.hr/sport/ostalisportovi/105017/Hoce-li-Fortuna-vratiti-dug-Ivici-Kostelicu.html

Link to comment
Share on other sites

VELESLALOM u Adelbodenu lijepe trenutke nije donio samo Ivici Kosteliću. 31-godišnji Cyprien Richard i tri godine mlađi Aksel Lund Svindal podijelili su prvu stepenicu postolja. Norvežanin je preuzeo i prvo mjesto u ukupnom poretku, ponajveći je konkurent Kosteliću u lovu na veliki globus.

Richard i Svindal okoristili su se velikom pogreškom Amerikanca Teda Ligetyja, pobjednika prva tri veleslaloma ove sezone u Svjetskom kupu, koji je bio vodeći i nakon prve vožnje u Adelbodenu. No, u drugoj je promašio jedna vrata, u povratku na stazu je, dakako, izgubio jako puno vremena, te je na kraju zauzeo tek 28. mjesto.

Cyprien Richard, koji je stigao do prve pobjede karijere u Svjetskom kupu, zaostajao je 1.46 za Ligetyjem u prvom vožnji. U drugoj je imao najbrže vrijeme, te se na kraju popeo na najvišu stubu pobjedničkog postolja.

"Znao sam da je sve moguće, jer se vidljivost na stazi jako mijenjala u drugoj vožnji. Nevjerojatan je osjećaj pobijediti u ovakvoj utrci", rekao je Richard.

Aksel Lund Svindal je, pak, ostvario svoju 14. pobjedu karijere u Svjetskom kupu, no ona je vrijednija ako se zna da je zadnja dva dana uglavnom proveo u bolesničkoj postelji zbog groznice. U subotu ujutro ga je razveselilo toplo i sunčano vrijeme.

"Uvijek trebaš doći na start, osim ako si polu-mrtav. Nikada ne znaš što se može dogoditi. Temperatura je bila plus pet Celzijevih stupnjeva, pa sam se u prvoj vožnji osjećao iznenađujuće dobro", kaže Svindal.

Po završetku utrke, nakon druge vožnje, osjećaj je bio još i bolji.

"Bila je nevjerojatna utrka. Super je što sam uspio pobijediti."

I ne samo to, već je i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 435 bodova. Potisnuo je na drugo mjesto Austrijanca Michaela Walchhofera, koji ima 409 bodova. Naš Ivica Kostelić, koji se s 19 mjesta iz prve vožnje probio na peto na kraju utrke, skočio je na treće mjesto sa samo pet bodova manje od Walchhofera.

Ivicu su na kraju samo četiri stotinke dijelile od postolja, odnosno od Francuza Thomasa Fanare, a 24 stotinke od dvojice pobjednika...

http://www.index.hr/sport/clanak/najkompletniji-odnosi-sve-krece-bitka-ivice-i-svindala-/532155.aspx

Link to comment
Share on other sites

IVICA KOSTELIĆ puno je bolje odvozio drugu vožnju veleslaloma u Adelbodenu. Završio je na drugom mjestu iza Francuza Richarda i Aksela Svindala s identičnim vremenom, a hrvatski je skijaš za njima zaostao 0,24 sekunde.

Kostelić je zadržao drugo mjesto zahvaljujući slabijim predstavama skijaša nakon njega sve do Svindala koji je u prvu vožnju završio na 6. mjestu. Norvežanin je u drugoj vožnji napravio identično vrijeme kao i Rechard, pa dijele vodeću poziciju ispred hrvatskog skijaša. Posljednji je na stazu izašao Ted Ligety, ali je nakon velike pogreške izgubio puno vremena i završio na 28. mjestu.

Kao i u prvoj, tako je i u drugoj vožnji Kostelić bio najbolji u donjem dijelu staze, gdje su poslije njega mnogi gubili vrijeme i dobar plasman. Inače, da je Kostelić bio brži samo za četiri stotinke stajao bi čak i na adelbodenskom postolju.

''Ovo je moj drugi najbolji veleslalomski rezultat u karijeri. Nakon Alta Badije i drugog mjesta sada sam i u Adelbodenu zauzeo odlično 5 mjesto, a to su dvije najbolje i najzahtjevnije veleslalomske staze na svijetu. Nakon prvog laufa i 19. mjesta bio sam u dobroj poziciji i to sam trebao iskoristiti, što mi je i uspjelo. Staza je već popuštala tako da sam doslovno čuo kako ''puca'', a i vidljivost je već bila slabija za one iza mene. Sve mi je to išlo u prilog i važno je da sam uspio iskoristiti sve prednosti. Za sutrašnji slalom ovo mi je dodatni poticaj. Odlično je krenuo siječanj.''

Ligety najbolji u prvoj vožnji, Ivica tek 19.

U prvoj je vožnji najbolji hrvatski skijaš nastupio sa startnim brojem 17, a za vodećim Tedom Ligetyjem zaostao je 1,42 sekundu. Na drugom je mjestu Carlo Janka, a slijedi Benjamin Raich. Kao i na Sljemenu prije dva dana, ponovo je razlika između prvog i desetog skijaša bila manja od sekunde. Kostelić je zasjeo na 14. mjesto, ali su ga dobre vožnje Švicarca Vilette, Francuza Missilliera i još nekoliko skijaša gurnule na 19. mjesto.

Podsjetimo samo da je u prvoj vožnji nastupao još jedan hrvatski skijaš, Dalibor Šamšal, koji je zauzeo 58. mjesto.

U nedjelju će, pak, Adelboden biti domaćin i slalomske utrke Svjetskog kupa.

Pogled na ukupni redoslijed Svjetskog kupa sada je iznimno lijep za Ivicu Kostelića. Nalazi se na trećem mjestu sa 404 boda. Pet više ima drugoplasirani Austrijanac Walchhofer, dok je prvi Svindal sa 435 bodova.

Rezultati, veleslalom u Adelbodenu:

1. Cyprien Richard (Fra) 2:25.28

1. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.00

3. Thomas Fanara (Fra) +0.20

4. Benjamin Raich (Aut) +0.22

5. Ivica Kostelić (Hrv) +0.24

http://www.index.hr/sport/clanak/ivica-peti-u-veleslalomu-lijepo-je-poceo-sijecanj/532115.aspx

Link to comment
Share on other sites

Ivica pobjedio u Adelbodenu i preuzeo vodstvo u svjetskom Kupu!  ;D ;D ;D ;D ;D

IVICA KOSTELIĆ osvojio je prvo mjesto u Adelbodenu, što mu je deseta slalomska pobjeda u karijeri. Nakon prve vožnje Ivica je bio u vodstvu ispred Hirschera za 70 stotinku, a tu prednost sačuvao je i u drugoj vožnji.

Drugi je bio kao što smo rekli Austrijanac Marcel Hirscher, treći njegov sunarodnjak Reinfried Herbst, a četvrti još jedan Austrijanac Mario Matt. Hrvatski Zrnčić - Dim i Dalibor Šamšal nisu se plasirali u drugu vožnju.

Ovom velikom pobjedom, Ivica je preuzeo vodstvo na ljestvici za mali kristalni globus u slalomu sa 49 bodova ispred sljemenskog pobjednika Šveđanina Andrea Myhrera. Što je još važnije, Kostelić je prvi i u ukupnom poretku za Veliki kristalni globus. Tamo je pretekao Norvežanina Aksel Lund Svindala, koji za najboljim hrvatski skijašem zaostaje čak 69 bodova.

U zadnje četiri utrke Kostelić je dva puta pobijedio (slalom u Adelbodenu i paralelni slalom u Münchenu), osvojio drugo mjesto (slalom na Sljemenu) i peto mjesto (veleslalom u Adelbodenu). Od maksimalnih 400 bodova Kostelić je uzeo čak 325, što je izniman rezultat koji ga je ujedno vinuo trenutačno na prvo mjesto ukupnog redoslijeda.

"Bila je to taktička druga vožnja. U prvoj sam napravio veliku prednost i trebalo je biti pametan. I bio sam takav u drugoj vožnji, nisam smio uzeti mnogo rizika", rekao je Kostelić nakon utrke i nastavio:

"Skije su mi malo zaplesale na samom kraju druge vožnje. Čak sam mislio u cilju da je Hirscher prvi jer je tako pisalo na semaforu", dodao je.

Rezultati, slalom u Adelbodenu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:50.90

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.26

3. Rainfried Herbst (Aut) +1.29

4. Mario Matt (Aut) +1.55

5. Michael Janyk (Kan) +1.60

Link to comment
Share on other sites

...preporučaš staviti na Ivicu da bude ukupno prvi ??

Smatram da Ivica ima velike šanse da osvoji veliki kristalni globus. Nije naodmet i znati da je Ante Kostelić izjavio da će Kostelić, ako zasjedne na vrh, ostati na vrhu do kraja, a on nije baš od onih koji puno i svašta pričaju...

Ipak, treba znati da je prije početka sezone koef. 3,50 koliko je sada da će Kostelić biti prvi u ukupnom poretku bio na to da će Ivica biti među prva tri u ukupnom poretku. Naravno da sam o tome napisao iscrpnu analizu, i iako još ništa nije gotovo nadam se da je barem još netko ispratio... Prije pobjede u Munchenu i fenomenalnih vožnji Ivice koef. na njega bio je čak 15,00 a sada je pao na 3,50, međutim ako zanemarimo sve to i pogledamo što je pred nama vjerujem da će Kostelić voditi borbu za prvo mjesto sa Svindalom.

kostelic.png

Ovaj vikend je jako bitan jer se vozi spust i slalom koji će se osim pojedinačno bodovati i za kombinaciju. Dakle, ovaj vikend je u 2 utrke u igri 300 bodova. Ako Kostelić odradi solidno spust, te slalom mogao bi znatno povecati svoju prednost i zato mislim da je pametno sada uplacivati, jer ukoliko se to dogodi koef. će pasti. Ipak, glanvi konkurent u kombinaciji biti će mu baš Svidnal, međutim mislim da Svindal ne može tako dobro voziti slalom u odnosu na Ivicu, koliko Ivica može dobro odvesti Spust u odnosu na Svindala.

U svakom slučaju, ovaj slalom će biti jako bitan budući da će nositi čak 200 bodova i iznimno je bitno ne kiksati u slalomu jer npr. i ako Ivica u slalomu bude 5-6 uzeo bi 40ak bodova za slalom, a vjerojanto u tom slučaju i 60-80 bodova iz kombinacije.

Link to comment
Share on other sites

Uz sve navedeno spomenimo i da je maloprije završio trening spusta i Ivica je na treningu bio fenomenalan peti! Ako pogledamo rezultate treninga vidjeti ćemo da Svindal, koji je najveći konkurent Ivici, i u ukupnom poretku i za kombinaciju, zaostaje za Ivicom oko 1.2 sekunde i to u spustu, a u slalomu će zaostajati i više od toga u odnosu na Ivicu. Također, u prvih 10 na treningu spusta nema nikoga tko je ujedno i dobar slalomaš.

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=62369

Nakon viđenog, idem sa jačim ulogom na to da će Ivica Kostelić biti prvi u ukupnom poretku tj. da će osvojiti veliki kristalni globus. Ovdje je u igri 300 bodova, vjerujem da će biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova. Uz trenutnu prednost od 80ak bodova, to bi bila predivna zaliha u odnosu na druge. Ok, i drugi će uzeti neke bodove, ali ovo je vikend kada bi Ivica trebao najviše profitirati, ponajviše zbog kombinacije i tih dodatnih 300bodova. I on pametno razmišlja i sigurno se neće bacati na glavu jer bi ispadanje ovdje bila katastrofa i značila gubitak jako puno bodova, i njegovom kontroliranom vožnjom on može biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova.

Siječanj je i mjesec kada tehničke discipline najviše dolaze do izražaja i uvjeren sam da je Ivicina forma tempirana upravo za ovaj period, a i njemu je jasno da sada treba dati maksimum i stvoriti veću bodovnu prednost ;)

kostelic.png

14.01.2011 1411   Wengen SUI Downhill M COM

15.01.2011 1412   Wengen SUI Downhill M WC

16.01.2011 1413   Wengen SUI Slalom M WC

Link to comment
Share on other sites

Uz sve navedeno spomenimo i da je maloprije završio trening spusta i Ivica je na treningu bio fenomenalan peti! Ako pogledamo rezultate treninga vidjeti ćemo da Svindal, koji je najveći konkurent Ivici, i u ukupnom poretku i za kombinaciju, zaostaje za Ivicom oko 1.2 sekunde i to u spustu, a u slalomu će zaostajati i više od toga u odnosu na Ivicu. Također, u prvih 10 na treningu spusta nema nikoga tko je ujedno i dobar slalomaš.

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=62369

Nakon viđenog, idem sa jačim ulogom na to da će Ivica Kostelić biti prvi u ukupnom poretku tj. da će osvojiti veliki kristalni globus. Ovdje je u igri 300 bodova, vjerujem da će biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova. Uz trenutnu prednost od 80ak bodova, to bi bila predivna zaliha u odnosu na druge. Ok, i drugi će uzeti neke bodove, ali ovo je vikend kada bi Ivica trebao najviše profitirati, ponajviše zbog kombinacije i tih dodatnih 300bodova. I on pametno razmišlja i sigurno se neće bacati na glavu jer bi ispadanje ovdje bila katastrofa i značila gubitak jako puno bodova, i njegovom kontroliranom vožnjom on može biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova.

Siječanj je i mjesec kada tehničke discipline najviše dolaze do izražaja i uvjeren sam da je Ivicina forma tempirana upravo za ovaj period, a i njemu je jasno da sada treba dati maksimum i stvoriti veću bodovnu prednost ;)

kostelic.png

14.01.2011 1411   Wengen SUI Downhill M COM

15.01.2011 1412   Wengen SUI Downhill M WC

16.01.2011 1413   Wengen SUI Slalom M WC

Evo i trenutnog stanja...

94320760.gif

Link to comment
Share on other sites

Ivici na putu do Velikog globusa treba više sna i odmora nego treninga

'U godinama je u kojima si može priuštiti i pokoji slobodan dan kako bi, fizički i psihički, izdržao žrvanj Svjetskog kupa i sačuvao vodstvo'

ZAGREB - Tabor Ivice Kostelića prosinac je proveo s dosta briga, iako se o tome nije naglas govorilo. Rezultati su bili dobri, ali ne i odlični . Skijanje je malo “štekalo”, ali se nije znao razlog. Zdravlje je bilo OK, pripreme odrađene na zamišljeni način. I onda je stigla Nova godina i paralelni slalom u Münchenu. To će natjecanje u kasnijim analizama sezone, koja zasad ima atribut “iz snova”, zasigurno imati status prekretnice. Kostelić je u četiri ovogodišnje utrke prikupio 325 bodova i vodeći je skijaš Svjetskog kupa. Čini nam se da nikada nije skijao mirnije i brže.

- Još uvijek ne znam što se događalo u prosincu jer su pripreme odlično odrađene - kaže direktor reprezentacije Vedran Pavlek i nastavlja:

- U prvoj vožnji u Münchenu vidio sam da se skija drugačije, bolje nego u prosincu. Potvrđuje se da je odmaranje bilo jako važno. Preskakanje utrke u Bormiju, ali i osvježenje u Daruvarskim toplicama. Ivica pet dana nije skijao, a da bi bio odmoran i svjež Gips ga je oslobodio treninga na Novu godinu. Želimo mu omogućiti dovoljno odmora, mira koji su mu, uz zdravlje, najpotrebniji da se ova priča nastavi.

Odmor je ‘ključ’

Nemoguće je povući paralelu s prošlom sezonom jer je Božić i Novu godinu proveo oporavljajući se od ozljede, ali danas se ključnim razlogom Kostelićeve metamorfoze u odnosu na mjesec dana ranije nameće pravilan odmor i dovoljna količina slobodnih dana.

- Odmor je jako važan, a Ivica je svih ovih godina akumulirao ogromnu količinu skijaških treninga. Girardelli je, primjerice, u posljednjim sezonama praktički samo nastupao. Između utrka gotovo da i nije trenirao.

Zbog odmora je Kostelić dan kasnije došao u Wengen, a o vremenskoj prognozi ovisi na kojem će se od tri službena treninga spusta (od utorka do četvrtka) pojaviti.

Puno je još do (k)raja

- Ne da idemo od utrke do utrke, nego od vožnje do vožnje - kaže još Pavlek koji je odbio razgovor na temu o projekciji bodovnog raspleta siječanjskih utrka.

- Ne želimo kalkulirati i volio bih kada se ni ostali ne bi bavili time. Ne želimo da se na taj način Ivici oduzima potreban mir. Možda bi pred kraj siječnja mogli razgovarati o tome, ali danas ne.

Slično je zborio i Ivica kada su ga za istu stvar pitali u Adelbodenu.

- Sezona je dugačka i puno toga se može dogoditi. Sigurno je da je bolje biti u mojoj poziciji nego zaostajati stotinjak bodova. Napravit ću sve da obranim svoj status, ali ne smijem izgubiti moj glavni fokus, a to je u svakoj utrci skijati što bolje i intenzivnije. München me je pokrenuo i zasad se dobro zabavljam.

Iako su Kostelići od priče o bodovnoj kalkulaciji pobjegli kao vrag od tamjana, Jutarnji list se ipak poigrao time koliko god to bilo nezgodno zbog objektivnih i subjektivnih faktora. Sa više od 150 bodova prednosti (udvostručenom u odnosu na danas) vjerujemo da bi većina bila zadovoljna...

Jutarnji list prognozira prednost od 151 boda na kraju siječnja

Kostelić Svindal Zurbriggen Raich

Sadašnje stanje 504 435 421 344

Wengen - SK 80 26 60 100

Wengen - SP 11 40 60 15

Wengen - SL 100 7 32 60

Kitzbühel - SG 22 100 24 40

Kitzbühel - SP 32 40 45 26

Kitzbühel - SL 60 5 40 45

Kitzbühel - K 100 45 80 60

Schladming - SL 50 - 45 100

Chamonix - SP 29 32 40 10

Chamonix - SK 60 26 50 80

Kraj siječnja 1048 756 897 880

http://www.jutarnji.hr/ivici-na-putu-do-velikog-globusa--treba-vise-sna-i-odmora-nego-treninga/916963/

IMO ova prognoza nije baš realna tj. moze se uzeti u obzir ali kao dosta pesimisticnija varijanta, tj. IMO lako moguce da će Kostelić imati i veću prednost nakon siječnja. Samo par u prognozi dosta nerealnih situacija... Raich osvaja superkombinaciju...moguce, ali uz Kostelica i Zurbrigena teško vjerojatno...

Svindal osvaja super G u Kitzbuhelu...hm... Btw. Svindal za sada uglavnom ne nastupa u slalomu pa će teško do pripisanih bodova iz te discipline...

Sumnjam u Raichov kontinuitet i najviše se pribojavam Zurbriggena i Svindala. Ipak, vjerujem da će se Svindal teško nositi sa Ivicom i da će Zurbriggen biti najveca prepreka. Ako pogledamo rezultate ono što je optimisticno za Ivicu jest da je Ivica dominantan i ima bolje rezultate od Zurbriggena u više disciplina...

U slalomu i velselalomu je Ivica Kostelić osjetno bolji, u Super G-ju imaju jako slične rezulatate, dok je u spustu za sada Zurbriggen dominantniji. Ipak, Ivica ima disciplinu više u kojoj dominira, a vjerujem da će popraviti i rezultat u spustu, barem to pokazuju rezultati nekih treninga...

Link to comment
Share on other sites

Uz sve navedeno spomenimo i da je maloprije završio trening spusta i Ivica je na treningu bio fenomenalan peti! Ako pogledamo rezultate treninga vidjeti ćemo da Svindal, koji je najveći konkurent Ivici, i u ukupnom poretku i za kombinaciju, zaostaje za Ivicom oko 1.2 sekunde i to u spustu, a u slalomu će zaostajati i više od toga u odnosu na Ivicu. Također, u prvih 10 na treningu spusta nema nikoga tko je ujedno i dobar slalomaš.

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=62369

Nakon viđenog, idem sa jačim ulogom na to da će Ivica Kostelić biti prvi u ukupnom poretku tj. da će osvojiti veliki kristalni globus. Ovdje je u igri 300 bodova, vjerujem da će biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova. Uz trenutnu prednost od 80ak bodova, to bi bila predivna zaliha u odnosu na druge. Ok, i drugi će uzeti neke bodove, ali ovo je vikend kada bi Ivica trebao najviše profitirati, ponajviše zbog kombinacije i tih dodatnih 300bodova. I on pametno razmišlja i sigurno se neće bacati na glavu jer bi ispadanje ovdje bila katastrofa i značila gubitak jako puno bodova, i njegovom kontroliranom vožnjom on može biti među prvih 10 u spustu, među prvih 5 u slalomu i prvi u kombinaciji, što bi sveukupno trebalo nositi oko 200ak bodova.

Siječanj je i mjesec kada tehničke discipline najviše dolaze do izražaja i uvjeren sam da je Ivicina forma tempirana upravo za ovaj period, a i njemu je jasno da sada treba dati maksimum i stvoriti veću bodovnu prednost ;)

kostelic.png

14.01.2011 1411   Wengen SUI Downhill M COM

15.01.2011 1412   Wengen SUI Downhill M WC

16.01.2011 1413   Wengen SUI Slalom M WC

Evo i trenutnog stanja...

94320760.gif

201101132232.png

Evo smanjen je koeficijent i prije nego đto je superkombinacija počela. Očito je puno onih koji dijele moje mišljenje ili koji su odlucili odigrati na Ivicu nakon čitanja analize. Ako vikend prođe kako se nadam mislim da uopce nije nemoguce da u ponedjeljak gledamo koef. oko 1,80-2,00 na Ivicu Kostelića...

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use