Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Engelberg (Switzerland) >> 17 - 18 Dec


Celt

Recommended Posts

V0akngK.png

Jedina stanica Svetskog Kupa u Švicarskoj je ujedno najveća "prirodna" skakaonica i jedna od najmodernijih na svetu. Tokom ove godine je uradjeno renoviranje vredno 2,7 miliona eura što je uključilo modernizaciju i produženje zaletišta (što bi trebalo da doprinese dužim skokovima i novim rekordima skakaonice, imo). Ono što će sigurno biti zanimljivo nama, ljubiteljima ovog sporta, jeste jedan specijalni novitet: LED osvetljenje zaletišta koje može da prati takmičara i da menja boje (pogledaj na dnu posta). Kapacitet ciljne arene je 20,000. Što se tiče vremenskih uvjeta, nas najviše zanima predvidjena jačina vetra za takmičarske dane, a to možete proveriti na tri najmerodavnija mesta: 1, 2 i 3

GSR4kJv.jpg?1

ZPOuRot.png

Friday
2.00 p.m.    Official trianing (2 rounds)
5.00 p.m.    Qualifications
 
Saturday
1.30 p.m.    Ground opening
3.00 p.m.    Trail round
4.00 p.m.    Competition
 
Sunday
11.30 a.m.    Ground opening
12.30 a.m.    Qualifications
2.00 p.m.    Competition  

XX6VvOJ.png

 

Link to comment
Share on other sites

  • Celt pinned this topic

Evo uvoda u poslednje natjecanje sa presekom trenutnog stanja i informacijama Top 10 takmičara. Dajem dozvolu da se objavi i na SK portal (ukoliko smatrate da treba), ne naplaćujem autorska prava. :D

3C0il1w.jpg?1

Najmladji od braće Prevc, 17-godišnji Domen Prevc je trenutni lider Svetskog Kupa sa tri pobede na pet takmičenja ove sezone. Engelberg mu budi lepe uspomene jer je tamo prvi put stao na podijum u seniorskoj konkurenciji (prošle sezone bio drugi).
Daniel Andre Tande je drugoplasirani i iznenadjujuće jedini Norvežanin u top 10 Svetskog Kupa trenutno. Još uvek ima samo jednu pobedu u karijeri, a ove sezone ima tri druga mesta. Razočaravajući start za naciju koja je imala čak četvoricu u top 10 prošle sezone.

4YPEE77.jpg?1
Poljaci su definitivno hit dosadašnjeg dela sezone, osvojili su jedino ekipno takmičenje i vidi se napredak pod novim trenerom iz Austrije (Stefan Horngacher). Pojedinačno se izdvajaju Maciej Kot (3) i Kamil Stoch (6). Ubedljivi pobednik letnjeg Grand Prix-a je posle tri peta mesta, ostvario najbolji rezultat karijere i prvi podijum (2. mesto prethodnog vikenda). Dvostruki olimpijski šampion se trgnuo posle lošeg uvoda sezone osvojivši prvo mesto prošli vikend, njegova 16. pobeda ali prva posle skoro dve godine. Inače dva puta je bio pobednik kvalifikacija ove sezone, ali je i priznao da ga godine stižu i da se javljaju bolovi u kolenu.
Severin Freund je iznenadjujuće dobro otvorio sezonu (s'obzirom na oporavak od povrede), ali na poslednja tri takmičenja nije bio ni u top 10. On ima čak 22 pobede u karijeri, ali u Engelbergu nikad nije imao ni podijum. Ipak imaju Nemci razloga za zadovoljstvo, a to je Markus Eisenbichler koji se nalazi na 7. mestu generalnog poretka. Na prethodnom natjecanju je ostvario rezultat karijere i prvi podijum (3. mesto). 

fPVrj5d.jpg?1
Austrija ima najviše skakača u top 10 trenutno, a predvodi ih Stefan Kraft kao peti u Svetskom Kupu sa dva treća osvojena mesta. Manuel Fettner je 7, Andreas Kofler 8, ali se čini da je njihova forma u silaznoj putanji. Kako god, Kraft i Fetnner nemaju plasman u top 5 na ovoj skakaonici. Za razliku od njih, Kofler ima lepe uspomene iz centralne Švajcarske: tri pobede i osam podijuma. 
A trenutnu listu top 10 takmičara Svetskog Kupa zaključuje niko dugi no Peter Prevc, čovek koji je prošle sezone osvojio sve što je moglo da se osvoji uz postavljene nove rekorde. On je pobedio 11 puta na zadnje 23 velike skakaonice, imao 21 podijum na zadnjih 30; a ove sezone je imao mizerne plasmane kao što su 22. i 30. mesto! Prošle godine je bio pobednik oba takmičarska dana u Engelbergu, ali dosadašnji deo sezone nam ne uliva poverenja u njega što se oslikava i kroz njegove reči iz Lillehammera: "I really don't know what's the problem at the moment". 

9nEnbMx.jpg?1

Link to comment
Share on other sites

Ovako na prvu Koudelka,Tande,Kraft i Wellinger.Kraft i Tande u super formi a koeficijenti primamljivi,pogotovo online.Kasai se bori sa ulaskom u 2.seriju a Hula nekako od svih poljaka najmanje se  istiće,ali Wellinger za 1,55 bez treninga možda za sitno.Ova prva tri su mi solidna,Kraft i Koudelka najbolji dueli.Tande je value svakako...

Link to comment
Share on other sites

Pinnacle i marathon su takodje izašli sa ponudom duela, unibet nije još uvek ali verovatno će svi oni imati bolje kvote za duele od gore navedene kladionice. Ipak bet365 bi trebalo da prvi izbaci duele u prvoj seriji, a tu bi trebalo da bude jedan value. Radi se o duelu Kot v E'bichler gde prvi skakač mnogo bolje rezultate ostvaruje u prvoj seriji, dok je Nemac mnogo bolji u drugoj seriji. Gledajući obe serije Kot je favorit sa 1,44, ali ako bude imao isti duel samo u prvoj rundi to će svakako biti veoma izgledan bet...

Link to comment
Share on other sites

Završen je prvi dan (trening i kvalifikacije), Koudelka ipak nije rezervisao kartu za sutrašnje natjecanje što je iznenadjenje dana. Ono što je još obeležilo dan jeste jak vetar sa ledja koji je onemogućio duže skokove. Ipak prema mojim izvorima, sutra se očekuje mnogo slabiji vetar kontra smera (u prsa) što bi trebalo da znači da ćemo imati novi rekord na ovoj skakonici.

Link to comment
Share on other sites

jako kratak sa vremenom pa da napišem ukratko...

supersport 

Kot-Freund 1@ 1,5

 

Poljak u boljoj formi,nijemac se još traži.spomenuo sam i da je ovo proljeće imao operaciju kuka i definitivno sve je na strani poljaka.Sva tri skoka su bila duža sa istih zaletišta.

 

i jedan 50-50 par

 

D.Prevc -Tande 2 @1,8

 

Tande imao također duže skokove od Domena,i obojica su u vrhu i imam  osjećaj da bi to mogao norvežanin dobit

Link to comment
Share on other sites

prije 2 minute, PeterPrevc said:

jako kratak sa vremenom pa da napišem ukratko...

isto i kod mene danas, em su i kladionice kasno izašle sa kvotama... Nisam našao nijedan posebam valueo, teko odigrao pet dublova da vidim u kakvoj sam formi pred sutrašnje takmičenje gde ću sigurno imati predloga...

Link to comment
Share on other sites

D. Prevc v K. Stoch

Jedan rizičan bet za danas pošto nemam vremena čekati ostale kladže da izadju sa kvotama. Domen lošije skače drugog nego prvog vikenda za razliku od iskusnog Poljaka, bar je to bio slučaj i u Finskoj i u Norveškoj. Valjda je u pitanju pritisak i iskustvo, a svi znamo da je mali Prevc još uvek maloletan, a Kamil je osvajač olimpijskih zlatnih medalja. Juče je bio bolji Slovenac za 10 poena što je nadoknadiva distanca. U petak su obojica imala slična izdanja u kvalama i treningu, a u probnoj rundi Stoch je bio prvi sa 139m što pokazuje da ima šanse u ovom duelu. Pročitao sam da je Adam Malysz rekao da ima konstruktivne savete nakon jučerašnjeg dana za svoje sunarodnike.

 

Stoch 2,65

Link to comment
Share on other sites

  • Celt unpinned this topic

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Posts

    • Hajduk - Dinamo sudi Nijemac. Dinamovci tvrde da ih je teško oštetio prije tri godine HAJDUK i Dinamo 30. ožujka igraju derbi 28. kola SuperSport HNL-a na Poljudu. To je jedna od odlučujućih utakmica ove sezone u borbi za naslov prvaka, a sudit će je njemački sudac Daniel Siebert (39). Riječ je o sucu iz UEFA-ine elitne kategorije, koji redovno sudi Bundesligu. Podsjetimo, HNS je početkom mjeseca nakon VAR afere donio odluku da će do kraja sezone derbije suditi strani suci. UEFA ima 33 elitna suca, a jedan od njih je i Siebert koji stiže na Poljud. Jedan od najboljih njemačkih sudaca Nijemci su ga ranije slali u Grčku, gdje je sudio derbi između Panathinaikosa i PAOK-a te podijelio devet žutih kartona. Prije deset dana sudio je Bayer Leverkusenu u 2:0 pobjedi nad Wolfsburgom, a 6. ožujka bio je glavni sudac meča Sporting Lisabona i Atalante u Europa ligi. Siebert je rođen u Berlinu 4. svibnja 1984. godine. FIFA oznaku nosi od 2015. godine. Suditi je započeo 2007. godine, a 2009. probio se do druge Bundeslige, da bi u najvišem rangu njemačkog nogometa sudio od 2012. godine. Do danas je sudio 165 utakmica Bundeslige. Koliko je Siebert cijenjen u Njemačkoj svjedoči i to što je prošle godine sudio finale kupa između Leipziga i Eintracht Frankfurta, a 2019. dvoboj Superkupa u kojem su se sastali Borussia Dortmund i Bayern. Redovan na najvećim natjecanjima Siebert je redovan i na najvećim natjecanjima. Sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022. godine kada je sudio na pet utakmica. U Ligi prvaka je debitirao 2018. godine i u tom natjecanju je sudio 13 utakmica. I dok sve navedeno svjedoči o impresivnoj karijeri i ugledu Daniela Sieberta u njemačkom i svjetskom nogometu, dvije utakmice koje je vodio ostale su u jako lošem sjećanju navijača Dinama i Urugvaja. Dinamo je 9. travnja 2021. prvu četvrtfinalnu utakmicu Europa lige izgubio od Villarreala na svom terenu 0:1 golom iz opravdano dosuđenog penala. Međutim, navijači domaćih tvrdili su da je njihov klub zakinut za jedanaesterac. U 11. minuti Majer je iz kornera s desne strane ubacio na drugu stativu, gdje je Atiemwen sa samo dva metra od gola pucao glavom. Neposredno pred crtom Villarrealov veznjak Parejo je loptu spriječio da uđe u gol tako što ga je obranio lijevom rukom. Situaciju koja je ostala neprimijećena tijekom utakmice i televizijskog prijenosa otkriva snimka koja je isplivala i koju prilažemo. Očito to tada ne samo gledatelji, nego suci, pa čak i igrači Dinama nisu vidjeli zbog gužve pred golom, jer nitko se od njih nije bunio. Je li Siebert teško oštetio Dinamo u jednoj od njegovih najvažnijih europskih utakmica? Štoviše, gledajući snimku glavne kamere, čini se da je Parejo šut Atiemena obranio prsima. Međutim, snimka koja slijedi nakon toga, napravljena kamerom iza gola, otkriva da je to napravio rukom. Ako je sudac Daniel Siebert u 41. minuti opravdano pokazao na penal za Villarreal nakon što je Theophile-Catherine rukom dodirnuo loptu koju je Gerard Moreno uputio kao centaršut iz kuta kaznenog prostora, onda je i pola sata ranije trebao dosuditi kazneni udarac za Dinamo, tvrdili su dinamovci nakon što je procurila snimka koju prilažemo. Zato što je Parejo metar od gol-crte rukom obranio loptu koja je išla baš u mrežu. Doduše, ruka mu tom prilikom stoji jako blizu tijelu, što je ključno prilikom odlučivanja je li penal ili ne, ali ovo je svakako situacija koju dinamovci neće rado gledati. Posebno zato što se dogodila u najvećoj Dinamovoj europskoj utakmici zadnjih 50 godina. Dinamo naime od početka 70-ih nije bio dospio ovako daleko u eurokupovima. ► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ JE LI DINAMO OŠTEĆEN ZA PENAL PROTIV VILLARREALA.  Urugvajci ga naguravali po terenu, nazivali ku*vinim sinom i lopovom No ogorčenje koje su prema Siebertu naknadno osjetili dinamovci ništa je prema bijesu koji je u realnom vremenu i pred cijelim svijetom izazvao kod Urugvajaca na SP-u prije dvije godine. Urugvaj je u zadnjem kolu skupine pobijedio Ganu 2:0, ali to mu nije bilo dovoljno za prolazak grupe jer je Južna Koreja svladala Portugal 2:1 i tako otišla u osminu finala zahvaljujući tome što je zabila dva gola više od Urugvajaca. Urugvajci su nakon utakmice bili užasnuti sudačkom ekipom predvođenom Siebertom. On je u prvom poluvremenu nakon VAR pregleda dosudio penal za Ganu, koji je obranjen, dok je u drugom dijelu dvije situacije pred ganskim golom ocijenio drugačije. Prvo ni nakon VAR pregleda nije dosudio jedanaesterac nakon duela Amarteyja i Nuneza u 58. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nije htio ni pogledati VAR nakon što je Cavani pao u duelu sa Seiduom. Sudački ekspert HRT-a Mario Strahonja rekao je da je trebalo tu svirati penal, no sudac ga nije dosudio. Ogorčeni nogometaši Urugvaja nakon utakmice okružili su Sieberta, derali se na njega i naguravali ga, a Cavani je čak razbio VAR monitor. Stoper Jose Maria Gimenez u jednom se trenutku okrenuo prema kameri koja ga je snimala i rekao: "Lopovi, ovi ku*vini sinovi su svi hrpa lopova... Samo me nastavi snimati..." To je govorio dok su on i suigrači agresivno nastupali prema Siebertu, prateći ga sve dok nije izašao s terena. Gimenez je, želeći doći do Sieberta, laktom udario dužnosnika FIFA-e koji ga je smirivao. Cavani je kasnije izjavio: "Ako me kazne zbog udaranja VAR-a, onda sudac koji nas je izbacio sa Svjetskog prvenstva treba u zatvor."   Izvor: Index.hr
    • Ovo su parovi četvrtfinala LIGE PRVAKA: Arsenal - Bayern Atletico Madrid - Dortmund Real Madrid - Man City PSG - Barcelona Ovo su parovi polufinala: PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City Finale PSG/Barcelona - Atletico Madrid/Dortmund VS Arsenal/Bayern/ - Real Madrid/Man City
    • Pozdrav u vezi teme u kontaktu sam sa likom koji mi šalje namjestene tekme kao siguran "dobitak" prolazi svaka tekma... Al posebna kladijonica i jos nikad nisam uspio isplatit novac dal se oko stim sussreo? Dal mogu napraviti kaznu kladijonicu?
    • I mene zanima to pitanje da li je neko kladio se na kladijonici 1red dragon i zona BET?
    • DIREKTNI LINK NA F1 2024 (Koeficijenti 4.3. u 19:30 CET) Koeficijenti su podložni promjenama
  • Teme

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use